Wordt Barbara het nieuwe koffermeisje?
26-09-2017
BORNSE STUDENTE ZONDAG FINALISTE IN RTL4-SPELSHOW VAN LINDA DE MOL

Wordt Barbara het nieuwe koffermeisje?

Ze is 22 jaar, in Luxemburg geboren, woont al enkele jaren in de Bornsche Maten en zit in het laatste jaar van haar studie Technische Commerciële Textielkunde die ze volgt bij Saxion in Enschede. We hebben het over Barbara Nijhuis die deze weken volgens haar agenda leeft tussen hoop en vrees. In augustus deed ze mee aan een grote selectiedag met 166 meiden, die allemaal graag het nieuwe koffermeisje wilden worden in de Postcode Loterij Spelshow van Linda de Mol. Aanstaande zondag is ze als een van de vijf finalisten te zien op RTL4.

 

De mooiste glimlach

“Ja, waanzinnig leuke weken dit”, zegt ze stralend op het terras aan het Dorsetplein. “Normaliter kom je nooit voor die rol in aanmerking, omdat de meisjes altijd via dansscholen worden geselecteerd. Deze keer wilden ze het anders doen en plaatsten ze een oproep op Facebook. Je moest een filmpje van jezelf opnemen en zeggen waarom jij de beste zou zijn. Ik vertelde dat ik de mooiste glimlach had tijdens een missverkiezing waar ik eerder aan meedeed…” Er werden 166 meiden geselecteerd, waarop het publiek een stem kon uitbrengen. Barbara bereikte de top-26!

 

Daarna was het de beurt aan een vakjury, bestaande uit Lucia Marthas (danspedagoge en choreografe), Zoey Ivory (Miss Nederland 2016 en al eerder koffermeisje) én Fred van Leer, bekend van tv-programma’s als Holland’s Next Topmodel en RTL Boulevard. In drie ronden, waarin onder meer het traplopen en de mimiek een rol speelden, voerden ze een schifting door om tot de uiteindelijke top-5 te geraken (zie ook het Postcodeloterij-filmpje onderaan het bericht).

 

Doodeng

Barbara, die als woonplaats steevast Amsterdam meekrijgt, (“maar dat komt omdat ik daar ten tijde van mijn aanmelding stage liep”), behoorde tot een van de gelukkigen. “Met ons vijven zijn we inmiddels in RTL-Boulevard te zien geweest en in het programma Koffietijd. Écht heel leuk,” klinkt het. Op de vraag of ze al ietwat zenuwachtig begint te worden voor haar debuut aanstaande zondag, zegt ze: “Nee, dat valt nu nog reuze mee. Ik heb inmiddels ook al wat modellenwerk gedaan en in 2014 deed ik mee aan de Miss Luxemburg verkiezing. Ik werd er derde. De enige kriebels die ik heb, komen door die trap waar je vanaf moet. Doodeng. Dat ging tijdens de selectie ook al bijna mis.”

 

De opnames voor de grote spelshow die aanstaande zondagavond wordt uitgezonden vinden donderdag al plaats in de Endemol studio’s in Amsterdam. “Om acht uur ‘s morgens beginnen we al. Vanaf 12.00 uur is er publiek, waarna de generale repetitie en de uiteindelijke show volgen met Linda de Mol,” weet ze feilloos op te hoesten. “Zondag 1 oktober om 20.00 uur is dan de uitzending van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Mijn uitzending!” Op 8 oktober is het dan de beurt aan Lisa, het vijfde en laatste meisje. Daarna kan er worden gestemd.

 

Best een beetje spannend

Vrijdag 13 (!) oktober staat er ook al een groot kruis in Barbara’s agenda. “Dan wordt de uitslag bekendgemaakt”, zegt de blonde finaliste. “Van 12.00 tot 19.00 uur moeten we vrijhouden, ‘er wacht ons een grote verrassing’ werd gezegd.” Maar eerst is er de uitzending op zondag. “Ja tuurlijk ga ik kijken, bij vrienden in Amsterdam. Best een beetje spannend hoor om jezelf dan terug te zien.”

 

Als alles volgens plan verloopt en Barbara de uiteindelijke winnares wordt, dan is ze volgend seizoen een van de 26 vaste meisjes die wekelijks op tv te zien zal zijn. En zo niet? “Nou, dan is het jammer. Ik moet nog afstuderen, heb mijn modellenwerk en misschien, heel misschien doe ik volgend jaar wel mee aan de Miss Holland verkiezingen.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina

Kinderen maken bioplastic

Maandagmiddag zijn de kindervakantieactiviteiten gestart. In het Kulturhus kwam een twaalftal...
17-02-2020

Kantoren in pastorie Stephanuskerk

De plannen lagen er al even en vele gesprekken gingen eraan vooraf, maar nu is de kogel dan toch...
13-02-2020

Duimelot biedt Valentijnsopvang

Op vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. Tot zover niets nieuws. Nieuw is wel dat...
07-02-2020

Is dit raar? moet vooroordelen wegnemen

In het Kulturhus werd donderdagmorgen een nieuw spel gelanceerd. Gemaakt voor kinderen van 7 tot...
06-02-2020

Oldhof gestart met Orkest in de klas

Om een fatsoenlijk geluid uit een trompet of bariton te krijgen is zo eenvoudig nog niet. Dat...
01-02-2020

Mark Vlutters voorleeskampioen Borne

Vrijdagavond werd in het Kulturhus de Bornse finale gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd...
31-01-2020