De Köller 'Bornse Onderneming van 2017'
DORSET EN ZUIVELHOEVE BESTE VAN DE REST

De Köller 'Bornse Onderneming van 2017'

De strijd om de titel Bornse Onderneming van het Jaar is dinsdagavond gewonnen door Minicamping De Köller uit Hertme. Het bedrijf van Anne-Marie en Michel Lucas bleef in de finale Restaurant Dorset en Zuivelhoeve voor. De vakjury maakte aan het begin van de feestavond ter gelegenheid van de verkiezing de namen bekend van deze drie bedrijven als finalisten.

De aanwezigen in de grote zaal van het Kulturhus brachten later op de avond hun stemmen uit op een van deze drie gegadigden, waarna burgemeester Rob Welten en presentator Dennis Wilt rond 21.45 uur de winnaar bekendmaakten. De Köller is de opvolger van Jan en Sandra Lohuis van Vertwentz (foto onder), dat twee jaar geleden de prijs in ontvangst mocht nemen.

Koning(in) te rijk
Anne-Marie Lucas van De Köller was de koning(in) te rijk. “Even ademhalen hoor.. Heerlijk dit. Het is natuurlijk appels met peren vergelijken, iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten en we hadden veel mooie concurrentie. Het waardevolste van dit soort dingen is, dat je binnen de gemeente samen iets onderneemt en elkaar op die manier sterker maakt. Het is geweldig op deze manier erkenning te krijgen voor wat je doet, maar ieder ander die genomineerd was zou even verdiend hebben gewonnen. Het meest leuke vind ik misschien nog wel dat we straks met een boodschap op de led-schermen die mensen bereiken die we onze nieuwe zorgappartementen gunnen.”

Ze blijft trouw aan haar filosofie, dat De Köller moet inzetten op toeristen en niet op mensen die voor een seizoenplek gaan. “We kijken liever tegen mooi gemaaid gras aan dan tegen seizoenplaatsen, waar de gordijntjes van een caravan voortdurend dicht zitten omdat er niemand is. Langer dan drie weken hoeven gasten van ons niet te blijven. Bij ons is nee verkopen echt verkopen. En mond-tot-mond reclame het beste.”

De twee andere finalisten konden prima leven met de uitverkiezing van De Köller. Henk Brok van de Zuivelhoeve: “Het is een perfecte winnaar. Zelf zijn we super tevreden, het is voor ons al een hele eer om bij de eerste drie te eindigen. Dat vonden we ook al toen we hoorden dat we bij de negen genomineerden hoorden. Ik mag graag verliezen van een zo goede winnaar. Voor ons is dit een hartstikke mooie opstap naar de verkiezing voor beste delicatessenzaak van Nederland. Je krijgt even weer een goed inzicht in wat je bedrijf is en waar het voor staat. Ik ben ook blij dat ik niet in de schoenen sta van de jury, want hoe moet je hieruit kiezen?”

Superleuke avond
Willem Dankers van Dorset keek naar eigen zeggen terug op “een superleuke avond. Ik moest er tijd voor vrij maken, want ons ding gebeurt ’s avonds. Maar ik vond het heel geslaagd. Vooral de saamhorigheid voelt heel bijzonder. Natuurlijk wil je graag winnen als je meedoet, maar eigenlijk maakt het helemaal niet uit wie er wint, iedereen gunt het elkaar.”

Tijdens de sfeervolle en zeer geslaagde avond maakten Willem en Kitty Dankers van de gelegenheid gebruik om maar meteen een paar aardige nieuwe initiatieven aan te kondigen. Op 8 december gaat Dorset na het Avia-station Lonnekermeer langs de A1 ook aan de slag bij de Avia-vestiging tegenover de Makro in Hengelo. Bovendien gaat het, waarschijnlijk nog dit jaar, luxe broodjes verzorgen voor de ondernemers die gevestigd zijn in het bedrijvenpand dat gekoppeld is aan Magna Porta langs de snelweg A35 in Almelo.

Nog zes andere ondernemingen werden uit het totaal van ruim vijftig kandidaten genomineerd. Zij haalden de eindstrijd dus niet. Dat zijn De Zwanenhof, Dutch-Shape. Kish, Maris Infra, Step One en Team Nijhuis. De jury besloot wel Alexandra Leuveld en Ursula Werner nog een verrassingsprijs te overhandigen als een 'soort eervolle vermelding'. (WP)

Op de foto onder de top drie met vanaf links Marjolein en Henk Brok van Zuivelhoeve, Willem en Kitty Dankers van Dorset en Anne-Marie en Michel Lucas van De Köller.


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Anne-Marie en Michel,
Van harte gefeliciteerd met jullie ontzettend mooie-grote en welverdiende prijs als beste ondernemer van de gemeente Borne.
Wensen jullie zowel zakelijk als privé heel veel succes voor nu en in de toekomst.
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 22 nov 2017
Mooie winnaar, mooi artikel en ook een mooie feestavond!
Jan en Riet Meijer — 22 nov 2017
Van harte gefeliciteerd met deze titel, wat een waardering Anne-Marie en Michel.

Verkiezing Onderneming van het Jaar 2017


  Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

  Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
  15-02-2024

  Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

  Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
  10-01-2024

  Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

  Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
  31-12-2023

  Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

  Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
  19-12-2023

  Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

  ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
  14-12-2023

  Heroriëntering op project BorneWerkt

  In 2016 ging in Borne het project BorneWerkt van start. Een initiatief vanuit de...
  07-12-2023