‘Gezonde spanning’ bij SOB en Headline
EERSTE GEZAMENLIJKE REPETITIE VOOR HET KONINGSCONCERT

‘Gezonde spanning’ bij SOB en Headline

Ze hebben er ‘hartstikke veel zin in’, het Stedelijk Orkest en de band Headline. Op Koningsdag verzorgen ze samen het Koningsconcert op het Dorsetplein. En dat is voor het eerst voor het Stedelijk Orkest en ook voor het eerst voor Headline. “Een groot avontuur!”, vindt drummer Mark Jansen. Headline bestaat inmiddels al zeven jaar en treedt regelmatig op. Met een orkest spelen is echter een noviteit voor de band. “Het is echt heel wat anders. We moeten bijvoorbeeld van bladmuziek spelen. Improviseren is er niet meer bij. Daarnaast ben ik gewend om de baas van het ritme te zijn en nu moet ik in een keer luisteren naar Jurgen!”, lacht Mark.

 

'Heel iets anders'

“Iedereen heeft een wat andere rol”, beaamt dirigent Jurgen Wentzel. Ook voor hem en zijn orkestleden is het allemaal spannend. “Gezonde spanning, hoor! Dat is altijd goed.” Het Stedelijk Orkest trad tijdens Koningsdag ieder jaar op in ’t Dijkhuis, terwijl de Bornse Harmonie het concert in het centrum voor haar rekening nam. Op initiatief van het SOB en na goed overleg met de Bornse Harmonie worden de rollen eens omgedraaid. “Het is een heel ander podium”, vindt Wentzel.

 

Dat betekent dat er ook met het repertoire rekening gehouden moet worden én met het spelen met een band én een ander publiek. “Het moet voor zowel zittend als staand publiek aantrekkelijk zijn. En leuk voor jong en oud. Dat is het uitgangspunt.” Het concert zal bestaan uit lichte muziek en een breed repertoire. “Michael Bublé, Supertramp, Racoon, Simon and Garfunkel, the Eagles, …….” Kortom voor ieder wat wils. Zondagmiddag oefenden orkest en band voor de eerste keer samen. Het klonk veelbelovend. Dirigent Jurgen Wentzel was tevreden.

 

Koningsavond

De band Headline verzorgt de avond voor het Koningsconcert ook het optreden tijdens de allereerste Koningsavond. Dan zonder het Stedelijk Orkest. “We hebben eigenlijk alleen maar leuke reacties gekregen op het initiatief om ook een Koningsavond te organiseren”, vertelt voorzitter van het Oranjecomité Martin Reesink. “We willen beslist niet hetzelfde doen als bijvoorbeeld in Hengelo met een Koningsnacht. Nee, gewoon een gezellige avond in het dorp.” Er werd met de buurt overlegd en de reacties waren positief.

 

Programma Koningsdag

Verder wordt er niet veel gesleuteld aan het programma van Koningsdag. Uiteraard is er een laagdrempelige rommelmarkt en vormt de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen een hoogtepunt voor een aantal bijzondere Bornenaren. Dit jaar zullen er wel meer sportverenigingen in het dorp te vinden zijn. Zo zal het G-team van NEO demonstraties geven en is ook de tennis present. Voor de kinderen zijn er diverse nieuwe activiteiten op het Dorsetplein, zoals robots maken en graffiti spuiten. Houd voor alle ins en outs de special Koningsdag op BorneBoeit in de gaten. De komende weken zal deze regelmatig worden aangevuld met de laatste nieuwtjes. (AJ)

 

Op de foto in de tekst: links Jurgen Wentzel en rechts Martin Reesink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020