‘Gezonde spanning’ bij SOB en Headline
EERSTE GEZAMENLIJKE REPETITIE VOOR HET KONINGSCONCERT

‘Gezonde spanning’ bij SOB en Headline

Ze hebben er ‘hartstikke veel zin in’, het Stedelijk Orkest en de band Headline. Op Koningsdag verzorgen ze samen het Koningsconcert op het Dorsetplein. En dat is voor het eerst voor het Stedelijk Orkest en ook voor het eerst voor Headline. “Een groot avontuur!”, vindt drummer Mark Jansen. Headline bestaat inmiddels al zeven jaar en treedt regelmatig op. Met een orkest spelen is echter een noviteit voor de band. “Het is echt heel wat anders. We moeten bijvoorbeeld van bladmuziek spelen. Improviseren is er niet meer bij. Daarnaast ben ik gewend om de baas van het ritme te zijn en nu moet ik in een keer luisteren naar Jurgen!”, lacht Mark.

 

'Heel iets anders'

“Iedereen heeft een wat andere rol”, beaamt dirigent Jurgen Wentzel. Ook voor hem en zijn orkestleden is het allemaal spannend. “Gezonde spanning, hoor! Dat is altijd goed.” Het Stedelijk Orkest trad tijdens Koningsdag ieder jaar op in ’t Dijkhuis, terwijl de Bornse Harmonie het concert in het centrum voor haar rekening nam. Op initiatief van het SOB en na goed overleg met de Bornse Harmonie worden de rollen eens omgedraaid. “Het is een heel ander podium”, vindt Wentzel.

 

Dat betekent dat er ook met het repertoire rekening gehouden moet worden én met het spelen met een band én een ander publiek. “Het moet voor zowel zittend als staand publiek aantrekkelijk zijn. En leuk voor jong en oud. Dat is het uitgangspunt.” Het concert zal bestaan uit lichte muziek en een breed repertoire. “Michael Bublé, Supertramp, Racoon, Simon and Garfunkel, the Eagles, …….” Kortom voor ieder wat wils. Zondagmiddag oefenden orkest en band voor de eerste keer samen. Het klonk veelbelovend. Dirigent Jurgen Wentzel was tevreden.

 

Koningsavond

De band Headline verzorgt de avond voor het Koningsconcert ook het optreden tijdens de allereerste Koningsavond. Dan zonder het Stedelijk Orkest. “We hebben eigenlijk alleen maar leuke reacties gekregen op het initiatief om ook een Koningsavond te organiseren”, vertelt voorzitter van het Oranjecomité Martin Reesink. “We willen beslist niet hetzelfde doen als bijvoorbeeld in Hengelo met een Koningsnacht. Nee, gewoon een gezellige avond in het dorp.” Er werd met de buurt overlegd en de reacties waren positief.

 

Programma Koningsdag

Verder wordt er niet veel gesleuteld aan het programma van Koningsdag. Uiteraard is er een laagdrempelige rommelmarkt en vormt de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen een hoogtepunt voor een aantal bijzondere Bornenaren. Dit jaar zullen er wel meer sportverenigingen in het dorp te vinden zijn. Zo zal het G-team van NEO demonstraties geven en is ook de tennis present. Voor de kinderen zijn er diverse nieuwe activiteiten op het Dorsetplein, zoals robots maken en graffiti spuiten. Houd voor alle ins en outs de special Koningsdag op BorneBoeit in de gaten. De komende weken zal deze regelmatig worden aangevuld met de laatste nieuwtjes. (AJ)

 

Op de foto in de tekst: links Jurgen Wentzel en rechts Martin Reesink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kerstherberg verder als stichting

Vorig jaar december werd de Kerstherberg Borne op de valreep gered. Nadat bekend was geworden...
19-03-2019

Welkom ondanks het afschrikwekkende hekwerk

Zo’n twintig vrijwilligers lieten zich zaterdagmorgen niet door het slechte weer uit het...
16-03-2019

Altijd al couturier willen worden?

Nog een goede maand en dan is het weer zover: Borne op z'n Best op zondag 14 april. En...
09-03-2019

Maikel levert stadssleutel in

Het traditionele inleveren van de stadssleutel verliep dinsdagmorgen anders dan in andere jaren....
05-03-2019

Dolle Doarp niet klein te krijgen

Zo mooi als het zaterdag nog was in Borne, zo miezerig en grijs was het zondagmiddag in...
03-03-2019

Kleurrijk feestlint slingert zich door Borne

De weersvoorspellingen hielden niet over, maar het tegendeel bleek waar. Zelfs het zonnetje...
02-03-2019


file:html/cookies.inc.html}