‘Gezonde spanning’ bij SOB en Headline
EERSTE GEZAMENLIJKE REPETITIE VOOR HET KONINGSCONCERT

‘Gezonde spanning’ bij SOB en Headline

Ze hebben er ‘hartstikke veel zin in’, het Stedelijk Orkest en de band Headline. Op Koningsdag verzorgen ze samen het Koningsconcert op het Dorsetplein. En dat is voor het eerst voor het Stedelijk Orkest en ook voor het eerst voor Headline. “Een groot avontuur!”, vindt drummer Mark Jansen. Headline bestaat inmiddels al zeven jaar en treedt regelmatig op. Met een orkest spelen is echter een noviteit voor de band. “Het is echt heel wat anders. We moeten bijvoorbeeld van bladmuziek spelen. Improviseren is er niet meer bij. Daarnaast ben ik gewend om de baas van het ritme te zijn en nu moet ik in een keer luisteren naar Jurgen!”, lacht Mark.

 

'Heel iets anders'

“Iedereen heeft een wat andere rol”, beaamt dirigent Jurgen Wentzel. Ook voor hem en zijn orkestleden is het allemaal spannend. “Gezonde spanning, hoor! Dat is altijd goed.” Het Stedelijk Orkest trad tijdens Koningsdag ieder jaar op in ’t Dijkhuis, terwijl de Bornse Harmonie het concert in het centrum voor haar rekening nam. Op initiatief van het SOB en na goed overleg met de Bornse Harmonie worden de rollen eens omgedraaid. “Het is een heel ander podium”, vindt Wentzel.

 

Dat betekent dat er ook met het repertoire rekening gehouden moet worden én met het spelen met een band én een ander publiek. “Het moet voor zowel zittend als staand publiek aantrekkelijk zijn. En leuk voor jong en oud. Dat is het uitgangspunt.” Het concert zal bestaan uit lichte muziek en een breed repertoire. “Michael Bublé, Supertramp, Racoon, Simon and Garfunkel, the Eagles, …….” Kortom voor ieder wat wils. Zondagmiddag oefenden orkest en band voor de eerste keer samen. Het klonk veelbelovend. Dirigent Jurgen Wentzel was tevreden.

 

Koningsavond

De band Headline verzorgt de avond voor het Koningsconcert ook het optreden tijdens de allereerste Koningsavond. Dan zonder het Stedelijk Orkest. “We hebben eigenlijk alleen maar leuke reacties gekregen op het initiatief om ook een Koningsavond te organiseren”, vertelt voorzitter van het Oranjecomité Martin Reesink. “We willen beslist niet hetzelfde doen als bijvoorbeeld in Hengelo met een Koningsnacht. Nee, gewoon een gezellige avond in het dorp.” Er werd met de buurt overlegd en de reacties waren positief.

 

Programma Koningsdag

Verder wordt er niet veel gesleuteld aan het programma van Koningsdag. Uiteraard is er een laagdrempelige rommelmarkt en vormt de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen een hoogtepunt voor een aantal bijzondere Bornenaren. Dit jaar zullen er wel meer sportverenigingen in het dorp te vinden zijn. Zo zal het G-team van NEO demonstraties geven en is ook de tennis present. Voor de kinderen zijn er diverse nieuwe activiteiten op het Dorsetplein, zoals robots maken en graffiti spuiten. Houd voor alle ins en outs de special Koningsdag op BorneBoeit in de gaten. De komende weken zal deze regelmatig worden aangevuld met de laatste nieuwtjes. (AJ)

 

Op de foto in de tekst: links Jurgen Wentzel en rechts Martin Reesink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024