PIP Elhorst-Vloedbelt opnieuw ter inzage
PLANNEN OP ONDERDELEN GEWIJZIGD

PIP Elhorst-Vloedbelt opnieuw ter inzage

De plannen van Twence voor de bouw van een mestverwerkingsinstallatie zijn aangepast. Om die reden liggen het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning opnieuw ter inzage en wordt de inspraakprocedure die afgelopen zomerperiode is gehouden, opnieuw uitgevoerd.

 

Commissie voor de MER

Vorige maand heeft de landelijke Commissie voor de MER de milieueffectrapportage voor de mestverwerkingsinstallatie beoordeeld. De commissie oordeelde positief over de locatiekeuze, maar heeft een aantal aanvullende vragen gesteld. Twence heeft op basis van deze aanvullende informatie een aantal wijzigingen in de installatie doorgevoerd, en de documenten hierop aangepast. Het gaat dan met name om verbeteringen in de luchtbehandelingsinstallatie en het toevoegen van een opwerkingsinstallatie voor het groengas dat wordt geproduceerd.

 

Zienswijzen

Volgens een memo van wethouder Michel Kotteman aan de gemeenteraad van Borne zijn ook ingediende zienswijzen bij de vorige terinzagelegging aanleiding het ontwerp PIP (Provinciaal Inpassingsplan) aan te passen. Onder anderen de gemeente Borne, de Stichting Behoud Elhorst-Vloedbelt en de Dorpsraad Zenderen hebben zienswijzen ingediend. In hoeverre dit tot wijzigingen heeft geleid is niet duidelijk.

 

Vertraging

De vaststelling van het PIP was voorzien in december 2018, maar wordt door de hernieuwde terinzagelegging verwacht in februari 2019. Twence verwacht de mestverwerkingsinstallatie medio 2020 in gebruik te kunnen nemen.

 

Terinzagelegging

De stukken liggen ter inzage vanaf 8 november, en de termijn duurt tot en met 20 december. De stukken zijn tijdens kantooruren in te zien op het provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle en in het gemeentehuis van Borne, Rheineplein 1 in Borne.

 

Digitaal zijn de stukken vanaf 8 november beschikbaar op de website van de provincie Overijssel: http://www.overijssel.nl/loket/ter-inzage/. Daarnaast is het aangepaste ontwerp van het provinciaal inpassingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Personen of organisaties die tijdens de eerste inspraakprocedure al een zienswijze hebben ingediend, hoeven die niet opnieuw te doen. Uiteraard krijgen zij wel de mogelijkheid om tijdens de nieuwe inspraaktermijn hun oorspronkelijke zienswijze aan te vullen. De Provincie stuurt alle indieners hierover een brief. (AJ)

 

Meer over de ontwikkelingen op de voormalige vuilstortlocatie in ons dossier Elhorst-Vloedbelt

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bartjens — 08 nov 2018
@Mchak: De energietransitie loopt voor geen meter. Alleen grootschalige aanpak en een wondertje in de toekomst rond waterstofgas oid kan wat doen, Niet die paar oerlelijke zonnepaneeltjes waarmee men laat zien wel wat te doen. Avant nous, le deluge. We zitten tot onze nek in de stront. Het zou fijn als we door halvering (never!), tot onze navel in de stront staan, maar het blijft een ramp dat NYMBY denken.
Mchak — 08 nov 2018
Het stikstof besluit is PAS echt een bom onder deze business case; als de veeteelt halveert blijft er geen grondstof over voor deze fabriek om te verwaarden!
Ron Hartman — 08 nov 2018
Medio 2020? Da's al over anderhalfjaar. Dan moeten de aan- en afvoerroutes ook heel snel komen om vanuit Albergen langs Zenderen (je gaat niet met stront door het dorp immers; daar komt dan geheid stront van) en vanuit Bornerbroek via de variant 5, daar te komen?😵
Paul Cohn — 08 nov 2018
De buren van Twente produceerden in 2016 respectievelijk 17,3% (Nordrhein-Westfalen) en 23,4% (Niedersachsen) “groene stroom” uit biogas van álle uit duurzame bronnen geproduceerde stroom in die Bundesländer, dus stroom uit zon, wind, en biomassa.
www.foederal-erneuerbar.de/landesinfo/bundesland/NI/kategorie/bioenergie/auswahl/557-anteil_biogas_an_der/#goto_557
In Nederland was het aandeel van biogas bij opwekking van “groene stroom” 0,19% en dalend.
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83109NED/table?dl=C8A6
Ron Hartman — 08 nov 2018
Boeiend hoe we de transitie mee kunnen vormgeven
Mchak — 07 nov 2018
Wijzigen op onderdelen; maw we rammen door!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024