‘We moeten het dorp oppoetsen’
KERSVERSE ONDERNEMERS VERENIGING ZENDEREN WIL NIEUW ELAN BRENGEN

‘We moeten het dorp oppoetsen’

“Het klinkt misschien gek, maar het bruist heus wel in Zenderen”, zegt Bas Braakhuis tijdens een keukentafelgesprek over de kersverse OVZ, de Ondernemers Vereniging Zenderen. ‘We laten het alleen allemaal veel te weinig zien.” Braakhuis vormt, samen met Bjorn Letteboer, Martijn Jansen en Dennis Kroezen het bestuur van de club, die in september vorig jaar een vliegende start beleefde. Vanaf dat eerste moment ging het crescendo. “Inmiddels tellen we al 56 leden, dat is bijna de helft van alle KvK-inschrijvingen in ons kerkdorp”, zo vult John Mentink aan. Hij is binnen de OVZ de aanjager en adviseur van het gezelschap.

 

Vliegende start

“In het dorpsplan-plus, dat op dit moment wordt herschreven, was al een werkgroep Toerisme/Ondernemen actief”, vervolgt Mentink. “We wilden kijken of er wellicht onder de ondernemers behoefte was aan verdere ondersteuning en meer binding. Dat hebben we geweten. Op de eerste avond verwelkomden we 38 ondernemers die zich direct als lid aanmeldden.” Inmiddels zijn er nóg twee bijeenkomsten geweest. Bij de een stak burgemeester Rob Welten de nieuwe vereniging een hart onder de riem en bij de andere waren het Willem Bokhove, die vertelde over het Seminar-concept én Sandra Busch, die inging op het belang van branding. In april zal het gaan over de vitale ondernemer.

 

Volgens Dennis Kroezen bestaat er een duidelijke behoefte aan verbinding en het delen van kennis en ervaring. “Tot voor kort wisten we van elkaar niet dat we bestonden. Daar valt enorm veel te winnen. En dat moet ook, want we moeten met elkaar de schouders eronder zetten en Zenderen weer op de kaart krijgen. Anders gaan we totaal ten onder.” En Braakhuis: “We dienen de lege panden snel gevuld te krijgen. Ook de entree in Zenderen, met name aan de Almelose kant, zou best een stuk verzorgder mogen ogen. We moeten het dorp echt oppoetsen, de kussens opschudden zo je wilt.”

 

Goede relatie met de BBO

De nieuwe vereniging heeft zich inmiddels ook ontfermd over de bedrijvenborrel tijdens de jaarlijkse Volksfeesten. “We willen de jongeren die de feesten organiseren helpen er een nieuwe draai aan te geven en het weer een waardevol onderdeel te laten zijn van dat weekend. Zo valt er nog genoeg te doen en op te pakken”, aldus Mentink. Daartoe rekent hij overigens ook het opbouwen van een goede werkrelatie met de BBO, de Bornse evenknie van de Zenderense ondernemers. Inmiddels zijn er enkele kennismakingsgesprekken geweest, waaronder die met dorpsmanager Ruben Baartman. “Er zijn ondernemers in Zenderen die dorps-overschrijdende belangen hebben en dus ook lid zijn van de BBO. Doen. Vooral doen, zeggen wij dan. We kunnen elkaar zelfs versterken.”

 

Het is duidelijk, de mannen hebben er zin in. Hun bevlogenheid om weer leven in de Zenderense brouwerij te krijgen, werpt nu al haar vruchten af. Mentink: “We proeven veel enthousiasme en de wil om er samen iets van te maken. En met een ledenomvang zoals nu al gerealiseerd kan het niet anders dan dat we resultaten gaan boeken.” Ondernemers die zich bij de nieuwe vereniging willen aansluiten kunnen zich aanmelden via de website ovzenderen.nl. (BM)

 

Op de foto van links naar rechts: Dennis Kroezen, John Mentink en Bas Braakhuis

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023