‘We moeten het dorp oppoetsen’
KERSVERSE ONDERNEMERS VERENIGING ZENDEREN WIL NIEUW ELAN BRENGEN

‘We moeten het dorp oppoetsen’

“Het klinkt misschien gek, maar het bruist heus wel in Zenderen”, zegt Bas Braakhuis tijdens een keukentafelgesprek over de kersverse OVZ, de Ondernemers Vereniging Zenderen. ‘We laten het alleen allemaal veel te weinig zien.” Braakhuis vormt, samen met Bjorn Letteboer, Martijn Jansen en Dennis Kroezen het bestuur van de club, die in september vorig jaar een vliegende start beleefde. Vanaf dat eerste moment ging het crescendo. “Inmiddels tellen we al 56 leden, dat is bijna de helft van alle KvK-inschrijvingen in ons kerkdorp”, zo vult John Mentink aan. Hij is binnen de OVZ de aanjager en adviseur van het gezelschap.

 

Vliegende start

“In het dorpsplan-plus, dat op dit moment wordt herschreven, was al een werkgroep Toerisme/Ondernemen actief”, vervolgt Mentink. “We wilden kijken of er wellicht onder de ondernemers behoefte was aan verdere ondersteuning en meer binding. Dat hebben we geweten. Op de eerste avond verwelkomden we 38 ondernemers die zich direct als lid aanmeldden.” Inmiddels zijn er nóg twee bijeenkomsten geweest. Bij de een stak burgemeester Rob Welten de nieuwe vereniging een hart onder de riem en bij de andere waren het Willem Bokhove, die vertelde over het Seminar-concept én Sandra Busch, die inging op het belang van branding. In april zal het gaan over de vitale ondernemer.

 

Volgens Dennis Kroezen bestaat er een duidelijke behoefte aan verbinding en het delen van kennis en ervaring. “Tot voor kort wisten we van elkaar niet dat we bestonden. Daar valt enorm veel te winnen. En dat moet ook, want we moeten met elkaar de schouders eronder zetten en Zenderen weer op de kaart krijgen. Anders gaan we totaal ten onder.” En Braakhuis: “We dienen de lege panden snel gevuld te krijgen. Ook de entree in Zenderen, met name aan de Almelose kant, zou best een stuk verzorgder mogen ogen. We moeten het dorp echt oppoetsen, de kussens opschudden zo je wilt.”

 

Goede relatie met de BBO

De nieuwe vereniging heeft zich inmiddels ook ontfermd over de bedrijvenborrel tijdens de jaarlijkse Volksfeesten. “We willen de jongeren die de feesten organiseren helpen er een nieuwe draai aan te geven en het weer een waardevol onderdeel te laten zijn van dat weekend. Zo valt er nog genoeg te doen en op te pakken”, aldus Mentink. Daartoe rekent hij overigens ook het opbouwen van een goede werkrelatie met de BBO, de Bornse evenknie van de Zenderense ondernemers. Inmiddels zijn er enkele kennismakingsgesprekken geweest, waaronder die met dorpsmanager Ruben Baartman. “Er zijn ondernemers in Zenderen die dorps-overschrijdende belangen hebben en dus ook lid zijn van de BBO. Doen. Vooral doen, zeggen wij dan. We kunnen elkaar zelfs versterken.”

 

Het is duidelijk, de mannen hebben er zin in. Hun bevlogenheid om weer leven in de Zenderense brouwerij te krijgen, werpt nu al haar vruchten af. Mentink: “We proeven veel enthousiasme en de wil om er samen iets van te maken. En met een ledenomvang zoals nu al gerealiseerd kan het niet anders dan dat we resultaten gaan boeken.” Ondernemers die zich bij de nieuwe vereniging willen aansluiten kunnen zich aanmelden via de website ovzenderen.nl. (BM)

 

Op de foto van links naar rechts: Dennis Kroezen, John Mentink en Bas Braakhuis

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Lemerij Verhuur gaat over naar De Veldkamp

De bouwketen zijn inmiddels verdwenen en de oplevering is geweest. Vanaf nu zijn de broers Jan...
03-12-2020

Krijgt Zenderen volgend jaar een heilige?

Op 3 november 1985 werd hij al door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. Titus Brandsma, de...
29-11-2020

Nieuwe pastoor: ‘Ik ben wie ik ben…’

Vrijdagavond zal Jurgen Jansen tijdens een plechtige viering in de St. Stephanuskerk door...
27-11-2020

Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt...
24-11-2020

Beekparkschool wordt uitgebreid

Er is op dit moment een tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten en de verwachting is dat dit...
18-11-2020

Fleurig huisbezoek aan 51 jubilarissen

Vandaag is het toch nog een beetje feest voor maar liefst 51 jubilarissen van Het Dijkhuis....
18-11-2020