180 Krijtbordjes voor Mali
06-02-2019
STEPHANUSSCHOOL ZENDEREN DONEERT KERSTACTIE AAN SCHOOL IN AFRIKA

180 Krijtbordjes voor Mali

Woensdagmorgen werd Daniel Lamain, vader van zijn twee schoolkinderen, maar vooral militair, verrast door alle leerlingen van de St. Stephanusschool in Zenderen. Daniel verbleef vorig jaar viereneenhalve maand in Mali, waarnaartoe hij was uitgezonden om een bijdrage te leveren aan de veiligheid daar. Op 20 december keerde hij terug, Vol verhalen over zijn opgedane ervaring. En net in een periode, zo vlak voor de kerst, dat de schoolkinderen zich inzetten voor een ander. ‘Eén en één is drie’, zo bedacht de schoolleiding en dus werd hun jaarlijkse actie de inzet om via Daniel de schoolgaande kinderen in het Afrikaanse land te helpen.

 

‘Heeeeele mooie kunstwerken’

Er werden tal van activiteiten opgezet, waaronder de kerstmarkt. En vanmorgen was het grote moment om de opbrengst daarvan hoogstpersoonlijk - en onder toeziend oog van Marieke te Riet, Anita Kamphuis en Kasper Smit van de Medezeggenschapsraad - aan Daniel te overhandigen. Elke groep mocht hem en de andere kinderen vertellen wat ze hadden gedaan om geld bijeen te brengen. En dat was nogal wat. Zo hielden sommigen een collecte langs de huisdeuren, anderen maakten kerstbakjes, weer anderen knutselden sterren en ‘heeeeele mooie kunstwerken’ of bakten kniepertjes. Eva en Morris uit groep 1 vertelden vol trots rendieren te hebben gemaakt (zie foto hiernaast).

 

Symbolisch werden Daniel daarna enkele krijtbordjes overhandigd, met daarop de opbrengsten gekalkt. Met de collecte werd maar liefst € 270,59 opgehaald, de kerstmarkt was zelfs goed voor € 369,40. Daarnaast worden er nog eens 180 krijtbordjes aangeschaft voor de school in Mali, waar Daniel actief was én resteert er nog eens een bedrag € 251,20, dat in een opbouwfonds wordt gestopt.

 

“Da’s een heel groot bedrag”, aldus Daniel in zijn dankwoord. “In Mali is dat wel honderd keer zoveel waard, dus kunnen ze er daar geweldige dingen mee doen. En op de krijtbordjes kunnen de kinderen mooi tekenen en leren rekenen. Enorm bedankt voor jullie inzet en een heel groot applaus voor jullie zelf.” En dat laatste was niet tegen dovemansoren gezegd; daar wisten de leerlingen wel raad mee. (BM)

 

Bovenste foto: Daniel Lamain met enkele bordjes temidden van de leerlingen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023