Goodgoan Rob Welten!
BORNS BIJTJE VOOR VERTREKKENDE BURGERVADER; VELE HONDERDEN SCHUDDEN DE HAND

Goodgoan Rob Welten!

Vrijdag 5 april was de dag van scheidend burgemeester Rob Welten. Tien jaren burgemeesterschap van Borne bereikten vanmiddag en vanavond hun finale. De dag begon met een speciale raadsvergadering, voor deze ene keer in het Kulturhus. “De huiskamer van Borne”, zei Welten nog maar eens. Tijdens de vergadering kreeg hij van de tijdelijk locoburgemeester Herman Mulder een Borns Bijtje opgespeld, terwijl even later de ambtsketting in omgekeerde volgorde ging. Aan het begin van de avond was er in de huiskamer een grote afscheidsreceptie waarin vele honderden nog even de hand kwamen drukken om daarmee hun erkenning voor de inzet van de vertrekkende burgemeester tot uitdrukking te brengen.

 

Lovende woorden

Commissaris van de Koning Andries Heidema (foto) sprak vanmiddag lovende woorden. “Rob is bijna overal top”, was zijn conclusie toen hij het had over het uitgebreide netwerk van Welten en de uitstekende reputatie in diverse bestuurlijke gremia. Maar ook lokaal in Borne. “Jij bent trots op Borne en Borne is trots op jou.” De burgemeester van partnergemeente Rheine, Peter Lüttman, haalde de bijzondere band met Borne en in het bijzonder met Rob Welten aan en zo waren er meer loftuitingen van onder andere Henk van den Berg, als nestor van de Raad, Eric Markvoort namens de Bornse samenleving en wethouder Herman Mulder namens het College.

 

Onder de indruk

Rob Welten werd er bijna verlegen van. “Ik ben echt onder de indruk”, zei hij. “Ik voel me in alle opzichten een bevoorrecht mens. Mijn onmetelijke dank gaat uit naar de Bornse gemeenschap en het vertrouwen dat ik heb gekregen.” Dank ook aan het gemeentelijke en bestuurlijke apparaat en niet in de laatste plaats aan zijn gezin. “Zonder de steun van de familie had dit niet gekund.” De regio Twente werd veelvuldig genoemd. Door Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, als ‘de meest sticky regio van Nederland’, waar bestuurders vooral willen blijven. En dat geldt evenzeer voor Welten, die zijn hart verpand heeft aan Twente. “Ik zie dit ook niet als een afscheid, maar eerder als een ‘tot ziens in Twente’!”, zei Welten.

 

Afscheid van inwoners

Na het officiële gedeelte was het een uurtje later tijd voor de informele afscheidsreceptie. Vele honderden inwoners en vertegenwoordigers van Bornse organisaties namen de gelegenheid te baat de burgervader het allerbeste te wensen in zijn nieuwe job in Haaksbergen en hem te danken voor de bewezen diensten tijdens zijn Bornse periode. De politie, brandweer, sportverenigingen, wijk- en dorpsraden, carnavalsverenigingen, maar ook individuele dorpsbewoners vulden de lange rij wachtenden. En voor elk van hen namen Welten en zijn vrouw Monique ruimschoots de tijd.

 

Het was ver na 21.00 uur eer de laatsten aan de beurt kwamen. Daarmee kwam een definitief einde aan het tienjarige burgemeesterschap van Rob Welten, de ‘Limburgse Tukker’ zoals Onno van Veldhuizen hem ’s middags al noemde. Een man die verknocht raakte aan Borne en de Bornenaren, maar tegelijkertijd met volle energie zijn nieuwe uitdaging in het naburige Haaksbergen gaat oppakken. ‘Goodgoan’, klonk het veelvuldig vandaag. En inderdaad, het gaat je goed Rob Welten! (AJ/BM/DdG)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Åle Hoekema — 07 apr 2019
Beste Røb,
Hartelijk dank voor de fantastische jaren waarin we jou als burgervader van Borne mochten hebben.
Vr.gr. Åle

Afscheid Rob Welten


  Verbouwing Kulturhus flink duurder uitgevallen

  Het blijkt dat de inpandige verbouwing van het Kulturhus in 2019 maar liefst 263.000 euro meer...
  03-12-2020

  Azelo: ‘Au zeggen is niet genoeg’

  In Azelo is gisteravond blij en met instemming gereageerd op het verloop van de extra...
  01-12-2020

  Interpellatiedebat over gang van zaken azc

  De gang van zaken rondom het azc in Azelo, waarbij het College het voornemen heeft om de...
  27-11-2020

  Toch weer opvang asielzoekers in Azelo

  Eind 2019 sloot het COA voor de derde keer de deuren van de azc-locatie in Azelo. Deze keer...
  26-11-2020

  Beperkt ruimte voor windmolens

  Ook het duurzame energieplan voor de gemeente Borne ligt in concept op tafel. De invulling van...
  25-11-2020

  Windmolens rondom Borne?

  In Hof van Twente is er een initiatief om tot twee hoge windturbines te komen nabij knooppunt...
  17-11-2020