BBO zoekt (weer) nieuwe voorzitter
LEX NIJHUIS NEEMT AFSCHEID TIJDENS ALGEMENE LEDENVERGADERING

BBO zoekt (weer) nieuwe voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering donderdagavond in het Kulturhus, waar ruim vijftig aangesloten ondernemers aanwezig waren, gaf Lex Nijhuis aan te stoppen als voorzitter. “Ik moet keuzes maken”, zo zei hij, “en daarbij kies ik voor het runnen van mijn bedrijf.” Daartegenover stond de officiële introductie van Ruben Baartman als dorpsmanager, die verklapte zich tijdens de eerste maanden in zijn nieuwe functie als een vis in het water te voelen. “Ik ben met van alles bezig, sluit me overal aan en er gebeurt enorm veel. Een mooie job en het meest geniet ik nog van het positieve ondernemersklimaat dat in Borne heerst”, aldus de kersverse manager.

 

‘Het is goed dat we actief zijn’

De ledenvergadering was dit keer opgesplitst in twee onderdelen. Allereerst natuurlijk de zakelijke beslommeringen zoals notulen, jaarverslag en kascommissie, waaronder dus ook het stoppen van Lex Nijhuis als voorzitter. “Ik ben er twee jaar geleden ingestapt, omdat het ietwat onrustig was binnen de BBO. En ik voelde ik me medeverantwoordelijk om die onrust weg te nemen. We hebben intussen de structuur aangepast en het is goed dat er nu weer beweging is. Het is goed dat er stappen zijn gezet en het is goed dat we actief zijn.”

 

Nijhuis: “Ik stop omdat ik keuzes wil maken en niet omdat het niet te combineren zou zijn. En nu kies ik ervoor om mijn eigen bedrijf te runnen. De BBO moet straks een voorzitter hebben die nadrukkelijk op de voorgrond treedt en het boegbeeld van deze mooie organisatie kan zijn.” Nieuwe kandidaten voor het voorzitterschap zijn er overigens nog niet. “De zoektocht is nog gaande”, aldus Nijhuis. Met een fraaie bos bloemen en een stevige zoen van secretaris Miriam Olde Wolbers -die zelf in 2020 overigens ook zal aftreden- werd de voorzitter bedankt voor zijn bewezen diensten (bovenste foto).

 

Het tweede deel van de avond stond in het teken van entertainment. Eric Braamhaar, oud-scheidsrechter, en Benno Schildkamp, ondernemer/manager en schrijver van het boek ‘Voetballend Ondernemen, namen de BBO-leden mee in hun ervaringen met teambuilding en leiderschap, waarbij voetbal en ondernemen op vaak humoristische wijze aan elkaar werden gekoppeld. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023