Wordt Chantal Miss Amsterdam?
OUD-HERTMESE CHANTAL DIEPENMAAT: ‘IK WIL VOORAL MOOI ZIJN VAN BINNEN’

Wordt Chantal Miss Amsterdam?

Tot 2017 woonde ze bij haar ouders Harry en Anneke Diepenmaat in Hertme. Toen moest er een stagekeuze worden gemaakt voor haar studie Fashion & Textiles Technologies bij Saxion in Enschede. En dat werd Amsterdam. “Want ja, voor fashion moet je nu eenmaal in de hoofdstad zijn”, zegt ze vol overtuiging. In het voorjaar werd ze er op straat aangesproken door Marjorie de Cunha, wat later bleek de directrice van de Miss Amsterdamverkiezing te zijn. Of ze mee wilde doen. Op 21 september staat ze samen met 17 andere kandidaten in de grande finale in de RAI, een spektakel dat wordt gepresenteerd door Jörgen Raymann.

 

Niets te verliezen

“Ja, het kan raar lopen”, zegt ze zaterdagmiddag. “Ik ben helemaal niet het type dat op dit soort evenementen uit is. Maar een gesprek met Marjorie trok haar over de streep en ze meldde zich op de castingdag. “Ik had niets te verliezen en bovendien zou ik er veel kunnen leren, want de verkiezing gaat gepaard met een groot leertraject, met tal van workshops en trainingen. Zo leer je speeches te geven, word je wegwijs gemaakt in maatschappelijke zaken en zo meer. En dat sprak me aan, niet alleen beauty maar vooral ook brains.”

 

Nadat Chantal de eerste schiftingen overleefde en tot de laatste 50 behoorde, volgde er de castingdag. Toen hoorde ze bij de 18 finalisten te zitten. “En echt, ik ga het nu ook steeds leuker vinden. Stel dat je wint, dan ben je een jaar lang het gezicht van onze hoofdstad en ga je je ook voor een maatschappelijk project inzetten. Zo wil ik voor een duurzamer en schoner Amsterdam gaan en dat koppelen aan mijn specialisme: fashion. Ik wil graag een duurzame fashion cyclus creëren, waarbij kleding hergebruikt of gerecycled kan worden en ervoor zorgen dat een kledingstuk een tweede leven krijgt”, aldus de finaliste.

 

Interview met burgemeester Femke Halsema

Maar zover is het nog niet, al heeft ze haar eerste prijs al binnen. Samen met een andere finaliste won ze een video interviewwedstrijd, als onderdeel van haar leertraject. De bonus: komende vrijdag stappen ze samen naar burgemeester Femke Halsema voor een groot interview over Amsterdam. En als ze de finale wint, gaat ze door naar de Filipijnen om er namens Nederland deel te nemen aan de Miss Global verkiezingen. “Te gek toch, terwijl ik helemaal niet de primaire ambitie heb om model te worden. Zoveel lef heb ik helemaal niet, al ben ik superlang, 1.88 meter om precies te zijn en dus een opvallende verschijning in de modellenwereld. Maar ja, als ze je vragen…”

 

Op de vraag hoe ze haar kansen inschat, kan ze eigenlijk geen antwoord geven. “In deze verkiezing gaat het niet alleen om schoonheid maar vooral ook of ‘je mooi van binnen bent’. En daar heb ik simpelweg geen zicht op bij de anderen. Ik gun het iedereen.” Naast de finale op 21 september is er ook nog een sub-verkiezing, die van Miss social media. Tot 20 september kan iedereen een stem op Chantal uitbrengen. Stemmen kan via haar facebookpagina en via instagrampagina van Miss Amsterdam. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Carla ter Brugge — 29 jun 2019
Heel veel succes Chantal! Jouw 'van binnen' klopt wel!
Harm Hoek — 29 jun 2019
Wordt Chantal Miss Amsterdam?
Het zou me niet verbazen...

Bucon verhuist naar Industriestraat

In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna...
14-09-2020

Mensenmens Dolf Verburg stopt ermee

Bijna 35 jaar lang was hij huisarts in Borne. “Ja, op twee maanden na”, zegt Dolf...
27-08-2020

Best eng hoor, naar een nieuwe school…

Na een tropische vakantie is vandaag voor velen het gewone leven weer begonnen. Nou ja,...
17-08-2020

Mirjam Pol helpt Gerie over pensioendrempel

Het is bij de ANWB Wegenwacht een goed gebruik dat de laatste klus vóór het...
15-08-2020

Harro Eppinga nieuwe voorzitter Welbions

Harro Eppinga wordt de nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) bij Welbions. Daarmee treedt de...
10-08-2020

Jan en Cindy Koehorst dragen bakkerij over

Een moeilijke beslissing? “Nee, dat was het niet”, aldus Jan Koehorst over de...
14-07-2020