Auto te water of boot op het droge?
VERRASSEND SCHOUWSPEL AAN HET VISWATER BIJ DE BURENWEG

Auto te water of boot op het droge?

Trouwe vissers aan de waterkant keken zaterdag rond de middag ietwat beduusd op toen hun anders zo rustige viswater aan de Burenweg op De Veldkamp bruut in beweging kwam. Door een auto notabene waarvan de chauffeur weleens wilde testen of zijn omgebouwde vehikel ook als boot dienst zou kunnen doen. Eenmaal te water kwam hij al snel vast te zitten in de ondiepe plas, waarna hij door hulptroepen losgetrokken moest worden. Toen de politie arriveerde was de waaghals inmiddels gevlogen. Zijn auto als een stille getuige van het wonderlijke schouwspel onafgesloten in het gras achterlatend.

 

Buitenboordmotor

“Tja, zo kan het ook”, was de koele reactie van de politie. Een nadere inspectie leerde dat de creatieve chauffeur zijn Citroën CX 2400 kampeerauto behoorlijk had omgebouwd om met enige kans op succes zijn vaartocht te ‘overleven’. Zo kwam de knalpijp ergens onder de zijramen uit het karkas en had ‘ie het plaatwerk bij de portieren behoorlijk opgehoogd om het binnenstromende water tegen te gaan. Verder bevatte de achterklep een extra houten schot, waarop een buitenboordmotor gemonteerd zou kunnen worden. Die was echter, evenals de chauffeur, dus alweer van het toneel verdwenen.

 

De politiecheck leerde ook dat de auto keurig geregistreerd stond als kampeerauto. Al snel werd de eigenaar ervan achterhaald. Maar een belletje naar de man leidde vooralsnog niet tot een antwoord op de vele vragen. Daarop werd zijn voicemail ingesproken met een dringend verzoek op heel korte termijn maar eens contact op te nemen en heel veel tekst en uitleg te geven. Want om nu zo maar met een amfibievoertuig het openbare water in te rijden, en dan ook wellicht nog zonder vaarbewijs, dat kon gewoonweg niet. Daar waren de heren het al snel over eens. Op dat moment waren de trouwe vissers allang weer overgegaan tot de orde van de dag. Of ze iets aan de haak kregen, waarvoor ze eigenlijk kwamen, blijft in het ongewisse… (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie Oude Lansink — 07 jul 2019
omdat hij niet weer uit de vijver kon komen heb ik die persoon naar zijn huis gebracht zodat hij met zijn zware auto hem weer uit het water kon halen. hierna is hij weer met de zware auto naar huis gereden om met z`n fiets de andere auto kon op halen. dus ja was de auto ongeveer half uur alleen.

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024