Siny en Lidy zoeken meisjes van 80
REÜNIE ZESDE KLAS (1951) ST. JOHANNESSCHOOL AAN DE STATIONSSTRAAT

Siny en Lidy zoeken meisjes van 80

In de jaren ‘45-‘50 van de vorige eeuw zaten ze op de Johannesschool, de Rooms-Katholieke meisjesschool aan de Stationsstraat. Onder de rook van de St. Stephanuskerk, daar waar nu (nog) het Johannesklooster is gevestigd. En het waren de Zusters van Schijndel die de nu inmiddels 80-jarige dames het aap-noot-mies en nog veel meer aanleerden. Op woensdag 4 september hopen Lidy Möller en Siny Lansink (op de foto van links naar rechts) nog eens een heleboel klasgenootjes uit die tijd terug te zien tijdens een feestelijke reünie in Hertme.

 

Op de knieën met de zusters

“Het was een mooie tijd”, aldus Siny. “Allemaal heel gedisciplineerd hoor. Niet streng, zo hebben wij dat in elk geval niet ervaren. Natuurlijk, we kregen les van de zusters en elke dag moesten we op de knieën om te bidden. Ik voel nog de kokosmatten als ik eraan terugdenk, maar streng? Neuh… je luisterde gewoon goed naar de regels, net zoals je dat thuis gewend was te doen.”

 

Lidy kan het verhaal van Siny alleen maar beamen. Ze haalt een fotomapje tevoorschijn met daarin herinneringen uit die tijd. Zo passeert een groepsfoto waarop ook haar zesde klas van toen (“dat was in 1951”) is afgebeeld. Moeiteloos kan ze alle namen van haar medeleerlingen opnoemen. Achter twaalf van hen staat inmiddels een kruisje. “Maar dat betekent ook dat er ruim 30 meisjes nog in leven zijn.”

 

Allemaal 80 jaar

De meisjes zijn inmiddels allemaal 80 jaar en met een aantal hebben ze nog steeds contact. “Volgens ons zijn ze allemaal in Twente blijven hangen. Een deel ervan is natuurlijk vrijwel onvindbaar geworden, al is het alleen maar omdat ze ooit zijn getrouwd en een nieuwe achternaam hebben aangenomen.” Twintig jaar geleden hielden ze al eens een reünie, maar daar bleef het toen bij. "Maar nu het inmiddels precies tachtig jaar geleden is dat we allemaal werden geboren, leek het ons leuk nog eens een nieuwe reünie op touw te zetten”, zo klinkt het in koor.

 

En dat moet dan allemaal gaan gebeuren op woensdag 4 september. Vanaf 14.00 uur hebben Lidy en Siny een ruimte gereserveerd bij Hotel Jachtlust in Hertme. “We zijn heel benieuwd of we het grootste deel van onze klasgenootjes van toen nog bij elkaar kunnen krijgen. En weet je…” zo zegt Siny vol trots, “van 18 dames hebben we al gehoord dat ze komen. Geweldig toch?” Een vastomlijnd programma hebben ze niet. “Is ook niet nodig”, zo vult Lidy aan. “Gewoon een beetje gezellig kletsen en elkaar nog eens in de ogen kijken. Mooier hoeft het allemaal niet te worden, al proberen we wel nog een leuke verrassing voor de middag in te bouwen.”

 

Aanmelden

Meisjes van 80 die zijn geboren in 1938 of 1939 en ook op de toenmalige meisjesschool St. Johannes hebben gezeten worden dan ook vriendelijk verzocht even te bellen naar Siny Lansink (074 266 2727) of Lidy Möller (074 266 8355). “Maar ook kinderen van hen die de verhalen uit die tijd kennen, roepen we op hun moeder even te tippen. Want goh, wat zou het leuk zijn om elkaar op 4 september nog eens even terug te zien en herinneringen op te kunnen halen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Annie Volkerink — 27 jul 2019
Wat een prachtig idee van jullie.!!!

Ik hoop voor jullie dat er veel klasgenoten bij zullen zijn

Heel veel succes!!!!

Annie Volkerink

Eerste opgraving, meteen beroemd

Je zult maar eerstejaars student archeologie zijn en tijdens je allereerste veldwerk meteen iets...
27-07-2019

Duimelot in Zenderen wordt 25 jaar

Werken in de confectie, een kinderwens hebben en dan over je toekomst gaan nadenken. Dat is wat...
16-07-2019

Theaterschool Luna beste leerbedrijf Overijssel

In de provincie Overijssel is Theaterschool Luna het beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de...
11-07-2019

Juf Marianne uitgezwaaid

Om iets voor half negen woensdagmorgen stonden de kinderen van de groepen 1/2 bij Marianne Bult...
03-07-2019

Visagiste Anouk de Groot in Borne

ADVERTORIAL • Ontmoet donderdag 11 juli Colorescience visagiste Anouk de Groot bij Premium...
01-07-2019

Wordt Chantal Miss Amsterdam?

Tot 2017 woonde ze bij haar ouders Harry en Anneke Diepenmaat in Hertme. Toen moest er een...
29-06-2019