Siny en Lidy zoeken meisjes van 80
REÜNIE ZESDE KLAS (1951) ST. JOHANNESSCHOOL AAN DE STATIONSSTRAAT

Siny en Lidy zoeken meisjes van 80

In de jaren ‘45-‘50 van de vorige eeuw zaten ze op de Johannesschool, de Rooms-Katholieke meisjesschool aan de Stationsstraat. Onder de rook van de St. Stephanuskerk, daar waar nu (nog) het Johannesklooster is gevestigd. En het waren de Zusters van Schijndel die de nu inmiddels 80-jarige dames het aap-noot-mies en nog veel meer aanleerden. Op woensdag 4 september hopen Lidy Möller en Siny Lansink (op de foto van links naar rechts) nog eens een heleboel klasgenootjes uit die tijd terug te zien tijdens een feestelijke reünie in Hertme.

 

Op de knieën met de zusters

“Het was een mooie tijd”, aldus Siny. “Allemaal heel gedisciplineerd hoor. Niet streng, zo hebben wij dat in elk geval niet ervaren. Natuurlijk, we kregen les van de zusters en elke dag moesten we op de knieën om te bidden. Ik voel nog de kokosmatten als ik eraan terugdenk, maar streng? Neuh… je luisterde gewoon goed naar de regels, net zoals je dat thuis gewend was te doen.”

 

Lidy kan het verhaal van Siny alleen maar beamen. Ze haalt een fotomapje tevoorschijn met daarin herinneringen uit die tijd. Zo passeert een groepsfoto waarop ook haar zesde klas van toen (“dat was in 1951”) is afgebeeld. Moeiteloos kan ze alle namen van haar medeleerlingen opnoemen. Achter twaalf van hen staat inmiddels een kruisje. “Maar dat betekent ook dat er ruim 30 meisjes nog in leven zijn.”

 

Allemaal 80 jaar

De meisjes zijn inmiddels allemaal 80 jaar en met een aantal hebben ze nog steeds contact. “Volgens ons zijn ze allemaal in Twente blijven hangen. Een deel ervan is natuurlijk vrijwel onvindbaar geworden, al is het alleen maar omdat ze ooit zijn getrouwd en een nieuwe achternaam hebben aangenomen.” Twintig jaar geleden hielden ze al eens een reünie, maar daar bleef het toen bij. "Maar nu het inmiddels precies tachtig jaar geleden is dat we allemaal werden geboren, leek het ons leuk nog eens een nieuwe reünie op touw te zetten”, zo klinkt het in koor.

 

En dat moet dan allemaal gaan gebeuren op woensdag 4 september. Vanaf 14.00 uur hebben Lidy en Siny een ruimte gereserveerd bij Hotel Jachtlust in Hertme. “We zijn heel benieuwd of we het grootste deel van onze klasgenootjes van toen nog bij elkaar kunnen krijgen. En weet je…” zo zegt Siny vol trots, “van 18 dames hebben we al gehoord dat ze komen. Geweldig toch?” Een vastomlijnd programma hebben ze niet. “Is ook niet nodig”, zo vult Lidy aan. “Gewoon een beetje gezellig kletsen en elkaar nog eens in de ogen kijken. Mooier hoeft het allemaal niet te worden, al proberen we wel nog een leuke verrassing voor de middag in te bouwen.”

 

Aanmelden

Meisjes van 80 die zijn geboren in 1938 of 1939 en ook op de toenmalige meisjesschool St. Johannes hebben gezeten worden dan ook vriendelijk verzocht even te bellen naar Siny Lansink (074 266 2727) of Lidy Möller (074 266 8355). “Maar ook kinderen van hen die de verhalen uit die tijd kennen, roepen we op hun moeder even te tippen. Want goh, wat zou het leuk zijn om elkaar op 4 september nog eens even terug te zien en herinneringen op te kunnen halen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Annie Volkerink — 27 jul 2019
Wat een prachtig idee van jullie.!!!
Ik hoop voor jullie dat er veel klasgenoten bij zullen zijn
Heel veel succes!!!!
Annie Volkerink

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023