De Zwanenhof failliet
BEZINNINGSCENTRUM ZENDEREN KAN NIET LANGER AAN SCHULDEN VOLDOEN

De Zwanenhof failliet

De Zwanenhof in Zenderen is failliet. Dat bepaalde de rechtbank in Almelo vanmorgen, nadat bleek dat het bezinningscentrum niet langer aan haar schulden kan voldoen. De bouw van het nieuwe zorghotel, dat de afgelopen periode met veel problemen met omwonenden en rechtszaken gepaard ging, lag al geruime tijd stil, zo meldden wij reeds in juni (zie 'Bouw zorghotel ligt nog steeds stil').

 

Toen vertelde directeur Joke Mijdam al dat de extra kosten door vertragingen in de miljoenen gingen lopen. Wat er met het complex en met de ruwbouw van het nieuwe zorghotel gaat gebeuren, is op dit moment nog niet bekend. Curator mr. Jacques Daniëls heeft de opdracht gekregen het bewind rondom het faillissement te gaan voeren. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 22 okt 2019
Benieuwd waar t opan goat met de 5 Alternatief in het nieuwe knooppunt Azelo. Zenderen gewoon ontsloten vanaf de Albergerweg en (boven)langs Twence en dan een mooie rotonde op de verlegde Bornerbroeksestraat. Het is nog niet helemaal duidelijk of die weg dwars door het zorghotel gaat, of er pal langs. Wellicht beter dus om voortaan maar over het Weghotel te praten. Grappig is wel, dat het knooppunt tzt de A1 ook via Hertme naar Oldenzaal kan voeren. Hier is beter over nagedacht dan in het verleden.
Bartjens — 22 okt 2019
@Ton HUISKES: sorry dat ik zo laat reageer, maar beter laat dan nooit. Ja, ik kijk ook met verbijstering naar wat zo mooi had kunnen zijn als er beter overleg was geweest. Met verbijstering kijk ik naar de plek. Waarom niet veel dichter bij het hoofdgebouw zodat er geen grensconflicten zouden komen bv bij het uitrijden van mest? Zo zijn er veel vragen, maar zou U deze ene vast willen beantwoorden?
Ton HUISKES — 16 okt 2019
Erg triest dat het zover is gekomen - Een goed initiatief, dat getorpodeerd werd door buren met rechtsprocedures de bouw stop te zetten; en dat is hen dus ook gelukt en dat kost nu eenmaal geld. Nu ligt er dus een betonnen skelet in het weiland (lelijk: ja maar wat nu?).
Ik begrijp even de reactie van Ferdinand niet: "bedonderd waar ze bijstonden"? en ook die van Ron Hartman niet: "netwerkfraude"? Leg uit aub want die gaat mijn pet te boven. En Bartjens: "conservatiever"?
We spreken wel over een weiland met daarop gebouwd een zorghotel - weilanden zijn volgebouwd met projecten als de Stroom Esch en de Bornsche Maten. Was Gerrit Kantor ook hierop tegen destijds?
Ik weet het niet meer, maar dit voeg ik er nog aan toe: er is een les te leren na dit trieste faillissement. Welke? dat laat ik aan de lezer toe deze vraag te beantwoorden.
Aan de reacties lezende ... hef ik mijn armen op ten hemel en vraag mij af: why oh why zijn wij gekomen tot dit moment van faillissement van de Zwanenhof, maar vooral wat nu? Een leeg gebouw, niet af, in een weiland met vogels en bloemen ...
Ron Hartman — 14 okt 2019
Het heeft veel grenzen overschreden? De enig juiste term die daarop van toepassing is, is NETWERKFRAUDE. Het fenomeen gaat als een olievlek door ons land en bestuur. Een plaag, ook in Borne. Hoe gaan we netwerkfraude aanpakken?
Ferdinand — 12 okt 2019
Het heeft veel grenzen overschreden van normaal kunnen, van bestemming tot vergunningen. Een normale ondernemer uit de gemeenschap krijgt dit nooit voor elkaar. Je kan ook zien aan de reacties hier wie het heeft ondersteund met niet normale middelen vanuit de gemeente.Je merkt dat de appellanten uiteindelijk het hebben gedaan en dat is niet juist. ze zijn bedonderd waar ze bijstonden door de gemeente en de initiatiefnemers.
Bartjens — 12 okt 2019
Het lijkt me dat hier het zoeken van de maximale grens in wat het bestemmingsplan mogelijk maakte, het ravijn in zicht bracht. Het is jammer dat de Gemeente hier niet conservatiever is gebleven en daarmee veel gedoe had voorkomen.
Kor Kuiper — 11 okt 2019
Heel jammer dat er zo is tegengewerkt. Overal verdwijnt er werkgelegenheid en winkels. Een prachtig projekt in de natuurlijke omgeving van Zenderen om mensen te laten herstellen. Nu is het een half gebouw en een lastige situatie voor het Klooster. De klager en zeurders mogen trots zijn op zichzelf. Als het niet zo was tegenwerkt had het al gedraaid, de kosten zijn ontstaan door de aanklachten en processen niet door de postitieve inzet van de mensen van het projekt!
Ferdinand — 11 okt 2019
Laat nou is die gemeente hun werk doen waar ze voor zitten en niet de gemeenschap van Borne opzadelen met nog meer kansloze projecten. Het is toch te gek voor woorden dat men juist nu in deze tijd met zo iets als dit bezighoud wat al niet haalbaar was. Wishful thinking, ooh wat had dat mooi kunnen zijn voor onze portemonnee en ego.
Ik snap heel goed de actie van het faillissement door de "Noaber". Knellende afspraken die niet uitkomen.
Bakker, J — 11 okt 2019
#Bart: zou inderdaad iets voor het COA kunnen zijn. Daar ligt blijkbaar nog wel wat geld. Laten we het wat breder trekken. De Gemeente zou het huidige AZC beter even kunnen laten voor wat het nu is. Mogelijk dat er nog duizenden vluchtelingen deze kant (Europa) opkomen en een onderkomen verdienen en nodig hebben. Gezien de situatie in Syrië. Maak er bijvoorbeeld een AZC boulevard van.
McHak — 11 okt 2019
Het idee is lovend. Het concept van zingeving en onthaasten in Twente is bijzonder. Gebruik maken van de authentisiteit van een retraitehuis, gekoppelt aan zusters en broeders is moreel discutabel maar in de 21ste eeuw uitdagend. De identiteit van dit verhaal is heus; van Zenderen tot Azelo een levensvatbaar verhaal. Dat Azelo niet haalbaar was, maar een zorghotel nodig was, kan ik nog steeds niet bevatten. Gevolg is dat Kotteman verkrampt, de omgeving verstijft en de ondernemer bij de curator om hulp vraagt. Triest, treurig, een litteken, betreuringswaardig. Wat leren we van deze wijze les? De COA gaat ons daar bij niet meer helpen. Dat mogen wij self doen om in Rijne te komen? Welk raadslid heeft het juiste morele kompas en ondernemenszins?
Ferdinand — 10 okt 2019
Nou nou, Willem je hoeft hier niet persoonlijk te worden, of hebt je een tegenvaller opgelopen met het Zorghotel? Volgens mij heeft degene hier een duidelijk verhaal proberen te vertellen waar men zich voor had kunnen behoeden.
Willem — 10 okt 2019
Ik lees onderstaande bijdragen en ik kom niet verder dan: bah, bah bah. Eindelijk een organisatie en mensen die een impuls willen geven aan de lokale economie zonder dat dat gepaard gaat met ontoelaatbare emissies van stikstof, ammoniak en fijnstof. Ja hoor; boeren moeten we sparen want ze hebben het al zo moeilijk maar zij hebben de Zwanenhof zo dwars gezeten dat ze het hoofd wel in de schoot moeten leggen. Ik hoop oprecht dat elke betrokken boer in Zenderen ditzelfde mag meemaken als de hele stikstofdiscussie zich verder ontwikkeld. En ja hoor, die mestvergister moet er natuurlijk ook wel komen. En Gerrit Kanter, dat financiële gewauwel: als jij zo ontzettend wordt gedwarsboomd door je buren wil ik nog wel eens zien…
Gerrit Kanter — 10 okt 2019
Zorghotel Zwanenhof is blijkbaar het blok aan het been geworden voor de initiatiefnemers. Jammer dat men is gaan bouwen in het mooie natuur van Borne. nu staat er een ruïne van beton (afschuwelijk skelet) en gezien de minimale animo voor dit project van belanghebbende zorginstellingen is dit project nooit een succes geweest. vanaf begin gedoemd tot mislukken. Het is waarschijnlijk gebracht met een halleluja gevoel, maar erg vervelend is het voor degene die er met geld inzitten. Als de vergunningverlener nou is haar werk had gedaan tijdens het verlenen van vergunning om de solvabiliteit van de initiatiefnemers te toetsen dan was dit nooit gebeurd. tijdens de vergunningenaanvraag moet de financiële situatie met dit soort projecten gegarandeerd zijn, blijkbaar niet dus.Vooral met dit soort ondernemers want wij kennen ze van vroeger.
H.S — 09 okt 2019
Dit is toch te triest voor woorden .Eerst kon alles en een aanvulling voor Borne en zenderen en omstreken,en nu .....
bart — 09 okt 2019
Strak iets voor de COA
Gerard Waterplas — 09 okt 2019
Idd de gemeente zit er al met geld in. Dat weten niet veel lezers maar dat is ook bedoelt voor de doofpot.
wgkub — 09 okt 2019
wellicht iets voor de gemeente borne om over te nemen!! binnenkort weer (woz) geld zat!!

Ook politie legt tegel tegen pesten

Op 1 november 2012 maakte Tim Ribberink uit Tilligte op 20-jarige leeftijd een eind aan zijn...
28-06-2022

Vertraging voor ‘nieuw’ knooppunt Azelo

Nog maar drie jaar geleden was iedereen het erover eens: het knooppunt Azelo, daar waar de A1 en...
24-06-2022

Boem is ho...

Op de sociale media komt dagelijks nogal wat voorbij. Zo ook een filmpje uit Borne, waarop is te...
21-06-2022

Helpt Elkander vergadert. Komt u ook?

ADVERTORIAL • Op zaterdag 2 juli is het zover. Vanaf 14.30 uur vindt dan in het...
15-06-2022

Wim Geul - Mister Borne - overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag is Wim Geul overleden. De ondernemer pur sang, maar ook...
10-06-2022

Ruim 1.500 kg asperges vindt vandaag zijn weg

Zo’n drieënhalve maand geleden startte de Lions Club Borne met de verkoop van haar...
24-05-2022