Lions zoeken curlingteams en goede doelen
INSCHRIJVING VOOR BORNE CURLING OPEN VAN START

Lions zoeken curlingteams en goede doelen

Het begint inmiddels traditie te worden: de Borne Curling Open tijdens de winterse ijsbaanweken op het Dorsetplein. Vorig jaar waren het nog de Plantjesplukkers van bergingsbedrijf Vorgers en Ace on Ice die met de bekers aan de haal gingen, terwijl Scouting St. Stephanus Martina de lachende derde werd met een donatie van 10.000 euro. Op 19 en 20 december staat de nieuwe competitie op de rol, de derde in successie en ook dit jaar gaat het uiteindelijk allemaal om het goede doel. Het enige verschil is dat er nu drie goede doelen verrast zullen worden en dat het totaalbedrag zo mogelijk wordt verhoogd naar maar liefst 15.000 euro.

 

‘Met heel veel mensen heel veel plezier’

Marc Leurink, president van de Lions Borne die de organisatie van het evenement voor haar rekening neemt, is vol vertrouwen dit nieuwe streefbedrag te kunnen halen. “De Lions Borne bestaan dit jaar 30 jaar, alle reden dus om een extra tandje bij te zetten en met heel veel mensen heel veel plezier te maken tijdens de twee avonden. En daarmee ons uiteindelijke doel, iets te kunnen bijdragen aan de Bornse samenleving, te bereiken.”

 

De twee curlingavonden vormen daartoe de eerste aanzet. Er is plek voor twee keer 24 teams, bestaande uit elk vier deelnemers. De donderdagavond is vooral bedoeld voor bedrijven, terwijl de vrijdag in het teken staat van buurt- en sportverenigingen, vriendenclubs, families of andere samenstellingen. “De inschrijving kost 100 euro per team. Daarvoor ontvangen ze een aantal drankmunten en kunnen ze een door henzelf uitgezocht goed doel voordragen. Dat kan van alles zijn, van groot tot klein, als het maar een relatie met Borne heeft. We laten ons heel graag verrassen en zullen op basis van de voordrachten een top-3 selecteren.”

 

Twentse aspergekistjes

Wie er uiteindelijk gelukkig wordt gemaakt met het hoofdbedrag van 10.000 euro wordt in april bekendgemaakt, als ook het verkoopresultaat van de Twentse aspergekistjes bekend is. Deze kistjes zijn al even traditioneel en bevatten, naast de rijkelijke asperges, ham, wijn, eieren, roomboter en krieltjes. “Dit jaar verkochten we er zo’n 650 stuks van. Nu gaan we voor 1.000 stuks. Dat moet lukken”, aldus een optimistische Leurink. Iedere koper van zo’n kistje kan vervolgens ook stemmen op een van de geselecteerde goede doelen.

 

Maar vooralsnog richten de Lions hun ogen en inzet op de derde editie van de Borne Curling Open. Inschrijven hiervoor kan via curling.lionsborne.nl. Op deze website is ook meer informatie over het evenement te vinden, alsmede de voorwaarden voor deelname. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ingrid Prigge — 13 nov 2019
Goed doel zoeken? Niet nodig het Jeugd Cultuur- en sportfonds kan altijd een bijdrage gebruiken.

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024