Opbrengst kerstmarkt naar het MST
’T IEMNSCHELF VERRAST STICHTING KINDERLACH TWENTE MET MOOI BEDRAG

Opbrengst kerstmarkt naar het MST

Vlak voor de kerstvakantie werd er op basisschool ’t Iemnschelf in de Stroom Esch een kerstmarkt gehouden. In en om de school was alles met hulp van de ouderraad en de bestuursleden van Stichting Kinderlach Twente feestelijk versierd, wat bijdroeg tot een drukbezochte markt. Niet alleen vaders en moeders, maar ook opa’s en oma’s en andere belangstellenden waren welkom. Er waren veel zelfgemaakte spullen te koop, maar ook konden er spelletjes worden gedaan en waren er hapjes en drankjes te koop. Doel van dit alles was: geld inzamelen voor Stichting Kinderlach Twente. Donderdagmorgen was het zover en kon de cheque worden overhandigd.

 

Aanleiding

Op basisschool ’t Iemnschelf bleek een tijd geleden een van de leerlingen leukemie te hebben. Deze leerling, Wout Quik, is daarvoor behandeld in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Na een lange tijd van chemo’s is hij nu ‘schoon’ zoals dat heet. Echter, toen hij ook in Enschede in het MST werd behandeld, viel het hem op dat het daar een stuk minder kindvriendelijk was dan in Utrecht. Wout: “In Utrecht woonde je als het ware in ruimtes met leuke kleuren en zo, maar in Enschede was je echt in een ziekenhuis…” Voor Anouk Tibbe, Joris Quik (een oom van Wout) en Bob Kendle was dit aanleiding de koppen bij elkaar te steken en zo werd op 5 december 2019 de Stichting Kinderlach Twente (SKT) opgericht.

 

De stichting is belangeloos door een notaris geregistreerd en werkt inmiddels aan een eigen website. Op Facebook is de stichting al wel actief met een eigen pagina. Daar staan ook foto’s van de gehouden kerstmarkt. Omdat grote stichtingen al het geld aan onderzoek besteden, vonden zij dat er ook aandacht aan de kinderen besteed moest worden. Het drietal is nog naarstig op zoek naar mensen die zitting willen nemen in het bestuur of op andere wijze de stichting willen ondersteunen. Dit jaar heeft de SKT ervoor gekozen om op deze manier kinderen weer te laten lachen, maar volgend jaar kan dat op een hele andere manier zijn. Bijvoorbeeld kinderen ondersteunen die hun verjaardag niet kunnen vieren.

 

Overhandiging

Nadat alle leerlingen zich donderdagmorgen in de hal van de school hadden verzameld, nam juf Lianne het woord. Zij rakelde nog even op, waar de kerstmarkt voor was geweest en waar het geld naartoe zou gaan. Inmiddels had van alle leerjaren een leerling plaats genomen op het podium. Bij het aftellen van 8 naar 1 werd er telkens een vel papier omgedraaid met daarop een cijfer of teken. Toen alle vellen omgedraaid waren kwam het schitterende bedrag van € 2.358,08 tevoorschijn. Symbolisch werd dit met een cheque aan de drie bestuursleden overhandigd.

 

Het bestuur van SKT verklapte al contact met het MST te hebben gehad en dat er ook al ideeën waren voor de besteding van het geld. Zo zullen er voor de opgenomen kinderen technisch lego en knutselmaterialen worden gekocht. Maar ook is het plan om een bankje te kopen bij het aquarium op de kinderafdeling zodat kinderen daar gezellig naar kunnen kijken en met elkaar kunnen praten. Er wordt geprobeerd om in de gangen van de kinderafdeling lachspiegels op te hangen. Kortom: een mooie besteding van een schitterend bedrag. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Een frisse mond voor een hond

Een tasje met tandpastacapsules, een tandenborstel, een kam en diverse reinigingsdoekjes. Handig...
23-01-2021

Thijs snelste typer van het land

Zaterdagmorgen kreeg de 12-jarige Thijs de Boer uit Borne de beker overhandigd die behoort bij...
16-01-2021

Jonge Poerink-terrein op de schop

Het terrein op de hoek van de Prins Bernhardlaan met de Oonksweg, beter bekend als het Jonge...
12-01-2021

Logitrex vestigt zich aan Oonksweg

Sinds 1 januari prijkt de naam Logitrex Cargo Solutions prominent aan de gevel van het pand aan...
05-01-2021

‘Ik wil jongeren in beweging krijgen’

ADVERTORIAL • “In Nederland tellen we enkele honderdduizenden...
04-01-2021

TikTokkende meester Stefan op Radio 538

Eigenlijk was het pas in de zomer dat Stefan Oldemenger actief kennismaakte met TikTok, het...
13-12-2020