‘Is dit raar?’ moet vooroordelen wegnemen
FEESTELIJKE LANCERING VAN NIEUW BORDSPEL VOOR 7- TOT 13-JARIGEN

‘Is dit raar?’ moet vooroordelen wegnemen

In het Kulturhus werd donderdagmorgen een nieuw spel gelanceerd. Gemaakt voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar en bedoeld om vooroordelen weg te nemen en het gesprek over alledaagse situaties met hen aan te gaan. Mede-initiator van de lancering was de Stichting Zelfregieteam Borne, terwijl groep 8 van de Jan Ligthartschool in de ontwikkeling en testfase van het spel een inhoudelijke bijdrage leverde.

 

‘Is dat raar?’, de naam van het bordspel, is de junior variant van het vorig jaar al uitgebrachte ‘Een steekje los’ en dient ervoor barrières te doorbreken. Zowel bij kinderen met een (psychische) beperking, alsook bij de omgeving van het kind. Het bespreekbaar maken van moeilijke situaties en kwetsbaarheid dus, waardoor er meer begrip ontstaat voor het betreffende kind, maar ook een andere kijk op psychische aandoeningen in algemene zin.

 

Veel toeters en bellen

De lancering vanmorgen werd met veel toeters en bellen omgeven. Zo werd er een videoclip vertoond waarin rapper Flinke Jongen samen met Gwendolyn, een scholiere uit Friesland en het boegbeeld van het spel, het speciaal voor dit spel vervaardigde nummer ‘Is dit raar?’ zongen en konden de groepen 8 van de ook aanwezige Jan Lighartschool en basisschool Mikado uit Hengelo het spel op een levensgroot bord gaan uitproberen. Spelleiders waren dezelfde rapper en Gwendolyn. Echt uit de verf kwam het allemaal niet, maar de feestvreugde was er niet minder om.

 

Ook Ben van der Weide van het Zelfregieteam Borne was een blij man. “Ja natuurlijk, het is geweldig dat de lancering van dit spel in Borne kon plaatsvinden, maar bovenal ben ik blij dat dit spel er nu is. Het neemt de kinderen op speelse wijze mee naar situaties in de wereld van alledag en het nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan.” Het ligt in de bedoeling dat het team dit nieuwe spel de komende tijd op alle basisscholen in de gemeente Borne gaat introduceren. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Krijgt Zenderen volgend jaar een heilige?

Op 3 november 1985 werd hij al door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. Titus Brandsma, de...
29-11-2020

Nieuwe pastoor: ‘Ik ben wie ik ben…’

Vrijdagavond zal Jurgen Jansen tijdens een plechtige viering in de St. Stephanuskerk door...
27-11-2020

Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt...
24-11-2020

Beekparkschool wordt uitgebreid

Er is op dit moment een tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten en de verwachting is dat dit...
18-11-2020

Fleurig huisbezoek aan 51 jubilarissen

Vandaag is het toch nog een beetje feest voor maar liefst 51 jubilarissen van Het Dijkhuis....
18-11-2020

Gullimex verduurzaamt kantoordak

Het was vorig jaar zomer toen Gullimex bij pandeigenaar Wim Geul van Gully Vastgoed aanklopte om...
15-11-2020