‘Is dit raar?’ moet vooroordelen wegnemen
FEESTELIJKE LANCERING VAN NIEUW BORDSPEL VOOR 7- TOT 13-JARIGEN

‘Is dit raar?’ moet vooroordelen wegnemen

In het Kulturhus werd donderdagmorgen een nieuw spel gelanceerd. Gemaakt voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar en bedoeld om vooroordelen weg te nemen en het gesprek over alledaagse situaties met hen aan te gaan. Mede-initiator van de lancering was de Stichting Zelfregieteam Borne, terwijl groep 8 van de Jan Ligthartschool in de ontwikkeling en testfase van het spel een inhoudelijke bijdrage leverde.

 

‘Is dat raar?’, de naam van het bordspel, is de junior variant van het vorig jaar al uitgebrachte ‘Een steekje los’ en dient ervoor barrières te doorbreken. Zowel bij kinderen met een (psychische) beperking, alsook bij de omgeving van het kind. Het bespreekbaar maken van moeilijke situaties en kwetsbaarheid dus, waardoor er meer begrip ontstaat voor het betreffende kind, maar ook een andere kijk op psychische aandoeningen in algemene zin.

 

Veel toeters en bellen

De lancering vanmorgen werd met veel toeters en bellen omgeven. Zo werd er een videoclip vertoond waarin rapper Flinke Jongen samen met Gwendolyn, een scholiere uit Friesland en het boegbeeld van het spel, het speciaal voor dit spel vervaardigde nummer ‘Is dit raar?’ zongen en konden de groepen 8 van de ook aanwezige Jan Lighartschool en basisschool Mikado uit Hengelo het spel op een levensgroot bord gaan uitproberen. Spelleiders waren dezelfde rapper en Gwendolyn. Echt uit de verf kwam het allemaal niet, maar de feestvreugde was er niet minder om.

 

Ook Ben van der Weide van het Zelfregieteam Borne was een blij man. “Ja natuurlijk, het is geweldig dat de lancering van dit spel in Borne kon plaatsvinden, maar bovenal ben ik blij dat dit spel er nu is. Het neemt de kinderen op speelse wijze mee naar situaties in de wereld van alledag en het nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan.” Het ligt in de bedoeling dat het team dit nieuwe spel de komende tijd op alle basisscholen in de gemeente Borne gaat introduceren. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Dankjewel Annet voor die 41 jaar’

In november 2018 vierde Annet Mekenkamp nog haar 40-jarig jubileum als doktersassistente....
27-05-2020

‘D’ran’, zegt wethouder Arno Spekschoor

Gevoelsmens, levensgenieter en een open vizier. Het zijn de woorden die voorbijkomen in een...
20-05-2020

Makelaardij Saskia Vreeman failliet

De Rechtbank in Almelo heeft dinsdagmorgen het faillissement uitgesproken over Saskia Vreeman...
19-05-2020

Geplaagd door pech, diefstal en brandstichting

Begin dit jaar startten Henriette en Rudy van de Ven uit Borne het bedrijf AutoVen in Almelo....
17-05-2020

Enschedese audicien naar Borne

Vanaf 20 mei is De Poort van Borne een nieuwe bewoner rijker. Het Twentsch Hooratelier van...
09-05-2020

Nieuwe buitenruimtes in Zenderen

In deze periode van betrekkelijke rust op kinderdagopvang Duimelot en de meivakantie van...
02-05-2020