Bornse logopedisten slaan handen ineen
JACQUELINE HOLSINK: ‘ONTWIKKELING VAKGEBIED VEREIST NAUWE SAMENWERKING’

Bornse logopedisten slaan handen ineen

“Met zes logopedisten, verdeeld over drie verschillende praktijken, is het Bornse verzorgingsgebied prima afgedekt”, aldus Jacqueline Holsink van Logopediepraktijk Borne met vestigingen in de Fleminghof en De Poort van Borne. Dan is er nog de Logopediepraktijk ’t Dijkhuis én Logopedie Taalplezier aan de Aanslagsweg. “Prima voor elkaar dus, alleen… ons vak wordt steeds specialistischer en daarom hebben we besloten onze krachten te bundelen en nadrukkelijk met elkaar te gaan samenwerken.”

 

‘Je móet je wel specialiseren’

Een aantal jaren geleden waren logopedisten allrounders en dienden ze overal in thuis te zijn. Holsink: “Dat is echter niet vol te houden, ook in ons vakgebied volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Nieuwe visies en behandelmethoden maken het simpelweg onmogelijk om op alle deelterreinen deskundig te zijn. Eten en drinken, dyslexie, stotteren en taalproblematiek… het is zó breed. Je kunt gewoon niet alles, dus móet je je wel specialiseren.”

 

Onder de noemer ‘Samenwerkende logopedisten’, maar met behoud van hun eigen identiteit, zetten de drie praktijken vanaf deze maand hun eerste stap naar een nauw verwantschap. Carlijn Demmer van Taalplezier zegt erover: “Het is mooi dat we op deze wijze onze kwaliteiten kunnen bundelen. We versterken elkaar, kunnen elkaar raadplegen en als zodanig ook de beste logopedische zorg voor onze patiënten blijven bieden.”

 

Dag van de Logopedie

Het startmoment van de nieuwe samenwerking is niet geheel toevallig. Op 6 maart is er namelijk de Dag van de Logopedie. In heel Europa wordt er dan bijzondere aandacht gevraagd voor de veelzijdigheid van het vak. Dit keer staat de taalontwikkelingsstoornis centraal. De zes logopedisten in Borne grijpen deze dag aan om hun samenwerking breed uit te rollen. Zo gaan ze met een nieuw ontwikkelde flyer ‘de boer op’ om hun nieuwe stap bij artsen, andere verwijzers en vooral ook op scholen onder de aandacht te brengen. “Want daar begint het toch veelal, en we prijzen ons gelukkig met de uitstekende contacten die we daar hebben”, zo besluit Holsink. (BM)

 

Op de foto (van links naar rechts): eerste rij Jacqueline Holsink, Bea Penders en Karin Scholten en op de tweede rij Janneke Hölscher, Carlijn Demmer en Corti Kruisselbrink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023