Politie maakt einde aan feest
04-04-2020
OVERTREDINGEN TEGEN DE NOODVERORDENING BESTRAFT

Politie maakt einde aan feest

Ondanks alle verboden werd er vrijdagavond toch feestgevierd in Borne. In een pand aan de Hanzestraat trof de politie tegen 22.00 uur meerdere mensen; muziek en alcohol maakten het zogenaamde ‘schijt aan coronafeestje’ compleet. Na de komst van de politie rende een aantal feestgangers weg; één persoon is aangehouden.

 

Ook een dag eerder diende de politie al op te treden omdat de noodverordening werd overtreden. Zo kregen zeven personen een waarschuwing aan de Azelosestraat, terwijl er nog eens vier een bekeuring kregen aan de Hemmelhorst.

 

Update: Via RTV Oost meldt de eigenaar van het bedrijf aan de Hanzestraat inmiddels spijt te hebben van zijn ondoordachte actie.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
René — 07 apr 2020
@H.Houtman met 10 mensen een biertje drinken is een klein feestje.en mensen die dit doen hebben lak aan de de rest van Borne en Nederland .dus het is sowieso een een schijt aan het coronafeestje.

H. Houtman — 07 apr 2020
@Ron Hartman: het is goed dat er is opgetreden en de bijeenkomst is ontbonden. Mijn opmerking betrof de berichtgeving van de politie, die te kort door de bocht was. Men had het kunnen houden bij een feitelijk 'bijeenkomst stilgelegd', maar men koos voor de titel 'schijn aan coronafeestje' en heeft daarmee zelf de boel opgeblazen.
Ik heb begrepen dat nu het OM er naar gaat kijken, wat uiteindelijk kan betekenen dat de rechter er over gaat oordelen. Gevolg kan zijn dat de eventuele straf lager gaat uitvallen, omdat de politie heeft gekozen voor een ronkende titel en men al kapotgemaakt is in de ('sociale') media.
Ron Hartman — 07 apr 2020
Waarom worden vrijbuiters die voor overlast zorgen, zelfs hier in bescherming genomen? Ik ben blij dat de Politie wat meer zicht krijgt op het volk wat zelf wel uitmaakt wat ze doet. Met het zelfde gemak maken andere groepjes in Borne wel uit of ze het hele jaar met vuurwerk knallen of het hertenkamp belagen. Genoeg is genoeg. Pluim voor de Politie!
Johan — 06 apr 2020
De gehele reactie van H.Houtman is terecht. De politie heeft in meerdere opzichten niet professioneel geacteerd. 1. De Wpg (Wet politiegegevens) heeft als doel de privacy te waarborgen van personen. Geldt ook voor berichten op social media. Hier zijn mensen onnodig beschadigd.
2. Inzet en optreden van de politie moet altijd proportioneel en subsidiair zijn. De reacties van betrokkenen lezende zijn hier wel wat vraagtekens bij te stellen.
3. Een eerste frame van een incident is altijd een sterk frame, ook als het om politieoptreden gaat. Een frame dat eenmaal staat, is nauwelijks meer te veranderen. De politie weet dit. (festival bezoeker Mitch, Haren). Waar voor processen-verbaal en rapporten geldt dat de politie feiten en omstandigheden zo neutraal en volledig mogelijk weergeeft, zo moet men ook waar het gaat om het gebruik van social media eenzelfde eis stellen. Want vertrouwen in de integriteit van de politie is een van de voorwaarden voor haar functioneren.
T Huiskes — 06 apr 2020
Even een reactie op Nelleke: inderdaad ik heb ook dit museum in Berlijn bezocht. Indrukwekkend indeed! Maar om nu direct deze COVID-19 te vergelijken is met de Stasi tijd van toen, gaat mij te ver - en als je blijft geloven in de onschuld van deze mannen en vrouwen die een biertje aan het drinken waren na een dag werken, met muziek en dan ook nog 1.5 meter afstand hieden, dan geloof je misschien in Sinterklaas, maar dit is geen goed voorbeeld geven van de garagehouden naar de buitenwereld. Wij leven in een andere tijd dan de jaren 60 en 70 in Oost-Duitsland. Er waait een virus rond, dat in 80 procent van de gevallen dodelijk is en iedereen jong en oud kan symptomen hebben zonder dat je er erg in hebt. Zelfs het praten met iemand op 2 meter afstand, de virus kan vat nemen op die ander (zo heeft onderzoek uitgewezen). Maar ook heeft de regering niet gezegd: blijf zo veel mogelijk binnen! Dat hier van is afgeweken na het werk verdient geen schoonheidsprijs. En een beetje dom!
BHM — 06 apr 2020
Als de minister zegt dat het onacceptabel is dan kan het toch niet zo zijn dat de burgmeester de boel wil laten afdoen met een waarschuwing.
H. Houtman — 05 apr 2020
Als het verhaal zo ligt zoals de eigenaar beweert, dan vind ik dit wel een staaltje bijzondere framing van de politie. Laten wer voorop stellen dat het een buitengewone domme actie is van eigenaar en medewerkers/vrijwilligers (ondanks het bewaren van voldoende afstand), maar de (door de politie eraan gegeven) titel "schijt aan coronafeestje" is nogal overtrokken. In deze tijd is nepnieuws een groot risico,, jammer dat de politie zich heeft laten verleidden tot zo'n titel.
Nelleke — 05 apr 2020
Oh wauw....Ik was tijdje terug in Berlijn en kwam veel te tegenover het stasi regime en vroeg me af hoe mensen andere mensen toch konden verraden. Veel boeken gelezen ook over gepeupel die op de markt heeuuulll vroeger stonden te roepen aan de schandpaallllll met hem.........begin het nu een beetje te snappen mensen die de politie gaan bellen ....kijk eens wat een goede burger ik ben. Die man heeft een feest houdt wel 1.5meter afstand maar ik ga bellen.......nou hoop dat jullie je hierbij goed voelen en als je ooit in Berlijn komt. Bezoek het stasi museum eens. Wellicht voel je je er thuis
Max de Mooij Sr. — 04 apr 2020
Handhaven en aanpakken! Dit is pure provocatie. Een consequente aanpak en boetes uitdelen maakt denk ik meteen een eind aan dit soort gedrag. De Politie heeft immers wel iets beters te doen dan zich te laten uitdagen door dit soort malloten!
Mathieu — 04 apr 2020
Wat een simpele reactie van de burgemeester. Alle zorgmedewerkers maken overuren. Overheid zegt dagelijks "blijf thuis" en hij reageert met...ach ze hebben hierover niet goed nagedacht en komt niet weer voor". Een boete is hier zekelijk op zijn plaats! Maar ja....wordt een waarschuwing en het is voor gemeente weer opgelost! Walchelijk!
Yvonne — 04 apr 2020
Inderdaad een rare actie van de burgemeester door geen maatregel op te leggen. Juist bij een werkgever (die wettelijk gezien vanwege de Arbowet een zorgplicht heeft naar het personeel) streng zijn.
BHM — 04 apr 2020
Knetterhard aanpakken.
Eigenaar boete van 4000 euro geven, maar onze burgervader wacht ook al af met beboeten .
Vele nederlanders krijgen boete , in Borne weer zo n lakse houding.
Gewoon de tent sluiten en verplicht een zorgtaak laten uitvoeren.
Mathieu — 04 apr 2020
Deze garagehouder in low budget cars moet een boete krijgen van 4000 euro en alle aanwezigen 400 elk! Mijn dochter zit in de zorg en werkt overuren!! Hoe walchelijk kun je zijn in deze tijd!!
Yvonne — 04 apr 2020
Las het interview met de garagehouder op RTV oost. Dan laat je richting je personeel toch wel behoorlijke steken vallen. Als je ziet hoe andere werkgevers hun best doen het personeel te beschermen, dan verdient deze werkgever wat mij betreft een hele hoge boete.
Bert-Jan — 04 apr 2020
Zelfs €400 zou te weinig zijn, maar ja, ze worden niet beboet, dus waarom nog iets eisen!
Wat een stel ellendeling!
H.s — 04 apr 2020
Hoezo weg laten rennen ga met meer mannen naar binnen en allemaal die boete van 390,00 laten afrekenen wat een prut volk .Doe het dan niet voor je zelf maar denk aan je medemens .
Remco Nijboer — 04 apr 2020
Ik ga ervan uit dat de mensen bekend zijn en deze alsnog de bekeuring ontvangen. Het zou natuurlijk ongekend zijn als de gemeente of politie dit laat gebeuren. En anders een vrijbrief voor volgend weekend: je kunt prima een feestje houden maar als de politie komt moet je stoppen. Zonder consequenties. Van de zotte!
René — 04 apr 2020
Bedrijfspand sluiten wie niet wil luisteren moet maar voelen.
Frans Spekschate — 04 apr 2020
Die ene persoon €5000 laten betalen. Dat hij zelf maar ziet hoe hij het geld van zijn medestanders terug krijgt.
Waanzin om zoiets te doen.
M. Beugman — 04 apr 2020
Waarom waarschuwen. Iedereen weet nu wel wat de eisen zijn waar we ons aan moeten houden. Direct bekeuren!!!!!! De fase van waarschuwen zijn we gepasseerd. Er hangt teveel van af.
bart — 04 apr 2020
en ja hoor, weer geen bekeuring ad 400 euro, en zo handhaven we de overtredingen die mogelijk eens wel uit de hand kan gaan lopen. waar voor hebben we dan handhavers

Ook politie legt tegel tegen pesten

Op 1 november 2012 maakte Tim Ribberink uit Tilligte op 20-jarige leeftijd een eind aan zijn...
28-06-2022

Vertraging voor nieuw knooppunt Azelo

Nog maar drie jaar geleden was iedereen het erover eens: het knooppunt Azelo, daar waar de A1 en...
24-06-2022

Boem is ho...

Op de sociale media komt dagelijks nogal wat voorbij. Zo ook een filmpje uit Borne, waarop is te...
21-06-2022

Helpt Elkander vergadert. Komt u ook?

ADVERTORIAL • Op zaterdag 2 juli is het zover. Vanaf 14.30 uur vindt dan in het...
15-06-2022

Wim Geul - Mister Borne - overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag is Wim Geul overleden. De ondernemer pur sang, maar ook...
10-06-2022

Ruim 1.500 kg asperges vindt vandaag zijn weg

Zo’n drieënhalve maand geleden startte de Lions Club Borne met de verkoop van haar...
24-05-2022