Enschedese audicien naar Borne
EUGÈNE EN MANDY DUVALOOIS STARTEN HUN TWENTSCH HOORATELIER IN DE POORT VAN BORNE

Enschedese audicien naar Borne

Vanaf 20 mei is De Poort van Borne een nieuwe bewoner rijker. Het Twentsch Hooratelier van Eugène en Mandy Duvaloois opent er dan haar tweede vestiging in Twente. Twee jaar geleden startte het stel al een hoorwinkel in hartje Enschede, aan de Marktstraat. “Omdat echter ook het aantal regionale klanten snel groeit, zochten we naar een plek die meer centraal ligt in de regio. We kwamen uit in Borne en wat is er dan mooier dan in de gezondheidszorgomgeving van De Poort van Borne te kunnen neerstrijken?”, aldus Eugène.

 

‘Hoortechnieken zijn sterk in ontwikkeling’

De jonge ondernemer/specialist heeft zijn sporen inmiddels verdiend in de hoorwereld. Jarenlang werkte hij bij fabrikanten en ketens in de branche en daar ontdekte hij allengs alle ins en outs van de hoortechnieken, maar ook de mogelijkheden om er zelf een eigen draai in te vinden. “Hoortechnieken zijn sterk in ontwikkeling, het is maatwerk en het plezier van het dragen van hoortoestellen hangt in hoge mate af van de deskundigheid van de audicien. Er is veel te koop, maar vaak is het merkgebonden omdat de grote ketens de keuze bepalen. En de klant is leek. Daarom besloten we twee jaar geleden met een eigen hoorwinkel te starten, zonder verplichtingen met fabrikanten en dus volledig transparant.”

 

In de Enschedese winkel speelt advies dan ook een centrale rol. “Wij investeren veel in het voortraject. Zo gaan we meerdere gesprekken aan met onze klanten om te achterhalen voor welke situaties ze een hoortoestel behoeven”, aldus Eugène. Tijdens de gesprekken worden foto’s van de oren gemaakt én wordt er op het trommelvlies gemeten hoe het geluid wordt gehoord. Daarna wordt een digitaal 3D-model gemaakt, waarin later alle technologie wordt ingebouwd. “Dit proces kan een maand of twee duren”, zo zegt de audicien, “want het moet echt helemaal perfect zijn. Je koopt immers iets waar je minstens vijf jaar heel veel plezier van moet hebben. De regelmatige controles achteraf moeten voor de finetuning zorgen.”

 

Volledig coronaproof

De nieuwe vestiging is Borne is vooral een servicepunt. Op afspraak kunnen mensen zich er van dinsdag tot en met vrijdag laten informeren over de mogelijkheden en ook vinden hier de verschillende metingen plaats. Duvaloois: “Volledig coronaproof, want hier werken we één-op-één met de klant en uiteraard met inachtneming van alle voorschriften. Ja, voor ons betekent deze plek in Borne een hele mooie uitbreiding van onze Enschedese activiteiten. We zien er naar uit om op 20 mei te starten.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jan Vos — 09 mei 2020
ben al enige keren in Enschede geweest
Heel goed geholpen een heel goede en vriendelijke
zaak blij dat ze nu in Borne zijn

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023

Ook in 2024 werken als huishoudelijke hulp in...

ADVERTORIAL • Afgelopen jaar heeft de aanbesteding voor de Wmo huishoudelijke hulp...
14-12-2023