Twickel College Borne weer open
HALVE KLASSEN, 1,5 METER AFSTAND EN VEEL NIEUWE REGELS

Twickel College Borne weer open

Lauren, Merel en Tisha zijn blij dat ze weer naar school kunnen. Vandaag zwaaiden de deuren van Het Twickel College in Borne weer open voor hen en voor alle andere leerlingen die vanwege corona niet naar het voortgezet onderwijs konden. “Het is leuk om iedereen weer te zien en niet alleen maar thuis te hoeven zitten”, is de mening van de meiden.

 

Het leren thuis viel de afgelopen weken mee. “Ik had het erger verwacht. De hoeveelheid huiswerk was te doen. En vooral in het begin was niet iedereen altijd online en was het soms onduidelijk wat we moesten inleveren.” Zo goed en zo kwaad als het ging werd er echter doorgeleerd, maar vooral de sociale contacten met klasgenoten werden gemist. Deze morgen staat een gymles op het programma. Anders dan anders, dat wel. “Beetje stom dat afstand houden. Nogal irritant.”

 

Groepen A en B

De klas van Lauren, Merel en Tisha bestaat uit 14 leerlingen. Een relatief kleine groep die in het ‘nieuwe normaal’ niet opgesplitst hoeft te worden. Bij de meeste andere klassen is dat wel het geval. “We hebben de leerlingen opgedeeld in groepen A en B”, legt coördinator Karin Morshuis uit. “De eerste groep is van 08.15 uur tot 10.30 uur op school, terwijl de andere groep thuis online werkt. Om 10.30 uur is dan de grote wisseltruc en vanaf 12.00 uur krijgt groep B les op school. Zo zien we ze in ieder geval allemaal elke dag op school.”

 

In de lokalen wordt 1,5 meter afstand gehouden en er wordt niet van lokaal gewisseld. “De docenten gaan wandelen. We willen geen leerlingen in de gangen hebben, want dan is er niet voldoende controle.” Pauzes worden om dezelfde reden bewust vermeden. De leerlingen hebben instructies gekregen welke van de vier ingangen men dient te gebruiken. Bij die ingangen de nieuwe spelregels en de verplichting om de handen te desinfecteren. Pijlen op de vloer om de looprichting aan te geven en de lockers achter rood-witte linten.

 

200 nieuwe aanmeldingen

“We zijn er wel druk mee geweest om uit te puzzelen hoe we dit het beste konden doen. Het is nog maar voor een paar weken tot aan de zomervakantie maar we weten natuurlijk niet hoe het er in september voorstaat met corona. Laten we hopen dat het dan niet meer nodig is, want zeker ook voor de groepsvorming in het nieuwe schooljaar is dit niet ideaal.” Het aantal nieuwe leerlingen is bij Het Twickel College Borne opnieuw gestegen. Met 200 nieuwe aanmeldingen het grootste aantal ooit sinds men het vernieuwde schoolgebouw heeft betrokken. Dat brengt het totaal aantal leerlingen straks op 340. “Nog steeds kleinschalig hoor. De meeste ouders en leerlingen kiezen daar ook bewust voor.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Bucon verhuist naar Industriestraat

In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna...
14-09-2020

Mensenmens Dolf Verburg stopt ermee

Bijna 35 jaar lang was hij huisarts in Borne. “Ja, op twee maanden na”, zegt Dolf...
27-08-2020

Best eng hoor, naar een nieuwe school…

Na een tropische vakantie is vandaag voor velen het gewone leven weer begonnen. Nou ja,...
17-08-2020

Mirjam Pol helpt Gerie over pensioendrempel

Het is bij de ANWB Wegenwacht een goed gebruik dat de laatste klus vóór het...
15-08-2020

Harro Eppinga nieuwe voorzitter Welbions

Harro Eppinga wordt de nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) bij Welbions. Daarmee treedt de...
10-08-2020

Jan en Cindy Koehorst dragen bakkerij over

Een moeilijke beslissing? “Nee, dat was het niet”, aldus Jan Koehorst over de...
14-07-2020