Twickel College Borne weer open
HALVE KLASSEN, 1,5 METER AFSTAND EN VEEL NIEUWE REGELS

Twickel College Borne weer open

Lauren, Merel en Tisha zijn blij dat ze weer naar school kunnen. Vandaag zwaaiden de deuren van Het Twickel College in Borne weer open voor hen en voor alle andere leerlingen die vanwege corona niet naar het voortgezet onderwijs konden. “Het is leuk om iedereen weer te zien en niet alleen maar thuis te hoeven zitten”, is de mening van de meiden.

 

Het leren thuis viel de afgelopen weken mee. “Ik had het erger verwacht. De hoeveelheid huiswerk was te doen. En vooral in het begin was niet iedereen altijd online en was het soms onduidelijk wat we moesten inleveren.” Zo goed en zo kwaad als het ging werd er echter doorgeleerd, maar vooral de sociale contacten met klasgenoten werden gemist. Deze morgen staat een gymles op het programma. Anders dan anders, dat wel. “Beetje stom dat afstand houden. Nogal irritant.”

 

Groepen A en B

De klas van Lauren, Merel en Tisha bestaat uit 14 leerlingen. Een relatief kleine groep die in het ‘nieuwe normaal’ niet opgesplitst hoeft te worden. Bij de meeste andere klassen is dat wel het geval. “We hebben de leerlingen opgedeeld in groepen A en B”, legt coördinator Karin Morshuis uit. “De eerste groep is van 08.15 uur tot 10.30 uur op school, terwijl de andere groep thuis online werkt. Om 10.30 uur is dan de grote wisseltruc en vanaf 12.00 uur krijgt groep B les op school. Zo zien we ze in ieder geval allemaal elke dag op school.”

 

In de lokalen wordt 1,5 meter afstand gehouden en er wordt niet van lokaal gewisseld. “De docenten gaan wandelen. We willen geen leerlingen in de gangen hebben, want dan is er niet voldoende controle.” Pauzes worden om dezelfde reden bewust vermeden. De leerlingen hebben instructies gekregen welke van de vier ingangen men dient te gebruiken. Bij die ingangen de nieuwe spelregels en de verplichting om de handen te desinfecteren. Pijlen op de vloer om de looprichting aan te geven en de lockers achter rood-witte linten.

 

200 nieuwe aanmeldingen

“We zijn er wel druk mee geweest om uit te puzzelen hoe we dit het beste konden doen. Het is nog maar voor een paar weken tot aan de zomervakantie maar we weten natuurlijk niet hoe het er in september voorstaat met corona. Laten we hopen dat het dan niet meer nodig is, want zeker ook voor de groepsvorming in het nieuwe schooljaar is dit niet ideaal.” Het aantal nieuwe leerlingen is bij Het Twickel College Borne opnieuw gestegen. Met 200 nieuwe aanmeldingen het grootste aantal ooit sinds men het vernieuwde schoolgebouw heeft betrokken. Dat brengt het totaal aantal leerlingen straks op 340. “Nog steeds kleinschalig hoor. De meeste ouders en leerlingen kiezen daar ook bewust voor.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt...
24-11-2020

Sadir nieuwe gastheer op station

Inmiddels is de 46-jarige Sadir een bekend gezicht op het station van Borne. Sinds drie maanden...
20-11-2020

Beekparkschool wordt uitgebreid

Er is op dit moment een tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten en de verwachting is dat dit...
18-11-2020

Fleurig huisbezoek aan 51 jubilarissen

Vandaag is het toch nog een beetje feest voor maar liefst 51 jubilarissen van Het Dijkhuis....
18-11-2020

Gullimex verduurzaamt kantoordak

Het was vorig jaar zomer toen Gullimex bij pandeigenaar Wim Geul van Gully Vastgoed aanklopte om...
15-11-2020

Hoffmann Group betrekt nieuwe pand in Borne

De Hoffmann Group zal op maandag 16 november haar nieuwe huisvesting in de gemeente Borne...
12-11-2020