Lions Borne verwennen goede doelen
22-06-2020
BELEVINGSTHEATER, IJSBAAN EN FIETSWENS ONTVANGEN SAMEN 15.000 EURO

Lions Borne verwennen goede doelen

Het is inmiddels traditie bij de Lions Club Borne. Elk jaar verrassen de leden enkele Bornse goede doelen met een mooie som geld, bijeengebracht tijdens de Borne Curling Open in december én door de verkoop van hun vermaarde aspergekistjes in het voorjaar. Dit jaar kon er zelfs een bedrag van 15.000 euro worden uitgekeerd. De gelukkigen waren Stichting Belevingstheater Oorlogstijd en Bevrijding Borne, dat maar liefst 10.000 euro mocht incasseren, de IJsbaan Borne met 3.000 euro én de Stichting Fietswens. De laatste kreeg een cheque van 2.000 euro.

 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst maandagavond in De Ster was het Marc Leurink die als preses van de Lions de cheques mocht overhandigen.

 

In zijn korte toespraak sprak hij over een bijzonder jaar, met evenzo bijzondere en unieke doelen die tijdens de curlingavonden in december met behoorlijk veel stemmen kwamen bovendrijven. Bijzonder ook omdat door het coronavirus in maart de verkoop van de aspergekistjes in het water dreigde te vallen. Maar uiteindelijk bleek niets dan minder waar. “We verkochten 950 pakketten; ruim 300 meer dan een jaar geleden”, zo zei hij trots en blij.

 

Belevingstheater

Eenzelfde blijdschap was hoorbaar bij de winnaars. Jan Matel van het Belevingstheater vertelde heel gelukkig te zijn met de donatie. “Nu kunnen we eindelijk dát, wat we eigenlijk op 3 april al wilden, volgend jaar op 10 april tot uitvoering brengen. Dit jaar dienden we door een tekort op de begroting behoorlijk te snijden op de geluidsvoorzieningen bij de verschillende voorstellingen. Dat probleem wordt nu in één keer opgelost. Ik denk dat de regisseur van dit alles een gat in de lucht springt als hij dit hoort.”

 

IJsbaan Borne

Ook Maureen Snikkers en Kristel Hofsté konden als organisatoren van de IJsbaan hun geluk niet op. “Die drieduizend euro is voor ons een geschenk uit de hemel”, aldus Maureen. “Door de coronacrisis zijn het voor ons spannende tijden. Ons evenement draait vooral op sponsoring en het is maar de vraag of alle geldschieters ons ook dit jaar weer willen en kunnen ondersteunen.” Beide organisatoren hebben er overigens alle vertrouwen in dat het evenement ook dit jaar doorgang kan vinden. “Het is in de buitenlucht en de ijsbaan is vooral bedoeld voor kinderen. En als het echt niet anders wil, dan maar een jaar zonder volwassen schaatsers hoor.”

 

Stichting Fietswens

En dan was er nog de Stichting Fietswens, die samen met BeldPoint in Borne de dromen waarmaakt van ouders met kinderen die een aangeboren groei- en/of krachtbeperking hebben. Om die dromen te verwezenlijken maakt BeldPoint al bijna drie jaar aangepaste en in gewicht heel lichtje fietsjes zodat de kleintjes toch ‘op de pedalen kunnen’. Volgens Wim van der Kolk en Ronald Smoes van de stichting rijden er inmiddels 38 van die fietsjes rond. “Met dit bedrag kunnen we weer even verder. Ouders die zo’n fiets niet zelf kunnen betalen, worden in de gelegenheid gesteld een fiets in bruikleen te nemen. We hebben nu weer wat meer financiële armslag om als vrijwilligers te doen wat we eigenlijk het liefste willen: de kinderen gelukkig maken.” (BM)

 

Op de bovenste foto de organisatoren van het Belevingstheater: van links naar rechts Jan Matel, Dick Ellenbroek en Herman Ellenbroek.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
H.v.Amerongen — 23 jun 2020
Gefeliciteerd allemaal.
Maar is dit het goede voorbeeld geven,iedereen houdt aan de 1,5 meter maar jullie hoeven dit niet? Kan niet!,

Kabinet zwicht deels voor druk

Dinsdagavond was het weer zover, de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de...
23-02-2021

Verbonden door de oorlog

De bewoners van Midden-Limburg moesten begin 1945 evacueren en iedereen moest vertrekken. In...
09-02-2021

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de...
08-02-2021

Wel een versoepeling, maar…

“We snakken allemaal naar zekerheid, maar 100 procent zekerheid is niet te geven”,...
02-02-2021

Weer aanrijding op Prins Bernhardlaan

Was het maandagmiddag op de Prins Bernhardlaan nog raak op de kruising met de Oonksweg, amper 24...
02-02-2021

Avondklok: strafmaatregel of redmiddel?

Sinds ruim een week kennen we in ons land de avondklok. De invoering ervan had nogal wat voeten...
01-02-2021