Massaal boerenprotest op De Veldkamp
RUIM 400 TREKKERS UIT GEHEEL TWENTE VINDEN HUN WEG NAAR DE RAND VAN BORNE

Massaal boerenprotest op De Veldkamp

Aan het begin van de avond was er geen doorkomen meer aan op de wegen rondom Plein Westermaat. Uit tal van plaatsen in Twente, soms onder begeleiding van motoragenten, trokken ruim 400 trekkers naar een immens groot perceel landbouwgrond pal achter bouwmarkt Bauhaus om daar de boerenonvrede met het regeringsbeleid nog eens kracht bij te zetten. Volgens woordvoerder Stefan Reuver uit Deurningen betreft het een spontane actie van de gezamenlijke Twentse boeren.

 

Goed voorbereide actie

Desondanks is het is een goed voorbereide actie waar vele boeren de afgelopen week aan hebben meegewerkt. Zo werden aan het begin van de avond kraampjes opgesteld met kisten vol belegde broodjes en werden overal op het terrein grote lampen met aggregaten geplaatst, terwijl aan de rand van het actieterrein een immense podiumwagen verscheen, waar drie sprekers in de loop van de avond het woord zullen voeren. Behalve boer Frans Zanderink zijn dat voorzitter Linda Janssen van de Producenten Organisatie Varkenshouderij en Jeroen van Maanen, actievoerder.

 

Lichtshow

Het plan was de avond rond 20.30 uur te laten beginnen, maar dat werd bij lange na niet gehaald. De toestroom van toeterende trekkers bleef onverminderd aanhouden en alle dienden ze een plek te krijgen op het weiland, waar - als het eenmaal donker is - een soort van lichtshow de protestbijeenkomst zal afsluiten. Daartoe werden enkele honderden trekkers geformeerd die samen een hele grote achteruitrijdende trekker moeten verbeelden, terwijl nog eens een honderdtal trekkers het woord ‘Twente’ gaat formeren.

 

Vast staat dat het vanavond nog een hele lange tijd onrustig zal blijven op en rond de Amerikalaan. Er zijn veel nieuwsgierigen op de toeterende trekkers afgekomen en eer alle 400 boeren hun voertuig weer in beweging krijgen om de thuisreis te aanvaarden, zal er nog menig uurtje verstrijken. (AJ/BM)

 

Foto in de tekst © Erik Veltkamp

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gre — 18 aug 2020
Mooi om te zien.
bart — 17 aug 2020
@NICO S,
Ik ben niet bang voor Corona, maar het gaat er om dat er REGELS zijn die moeten worden opgevolgd. En er wordt niet opgetreden dus wat hebben die regels dan voor nut.
Dus
Jeroen — 16 aug 2020
Nico s Aangezien je mij nog steeds kleinerd heb ik geen zin om met jou het hier nog over te hebben .
Nico S — 16 aug 2020
@Jeroen:
Vervelend dat jij je gekleineerd voelt als ik je aanspreek met JeroenTJE. Ik zal het niet meer doen en je aanspreken als een grote jongen.
Overigens: als jij mag vinden wat je vind, mag ik toch ook vinden wat ik vind? En ik heb duizenden deskundigen achter me staan en honderden wetenschappelijke onderzoeken :-)
Dus beste Jeroen: Een fijne zondag gewenst.
Nico S — 16 aug 2020
@Lothar:
Ja, die quote is van mij. Dat klopt helemaal. Maar dat is nog steeds geen censuur (tenzij jij dat zo wilt lezen). De enige die op deze site kan censureren is Borne Boeit zelf.
Ik probeer je niet duidelijk te maken wat je wel of niet mag schrijven, hoe zou ik dat kunnen? Ik vraag alleen of we ons bij het onderwerp kunnen houden (waar we nu flink van afdwalen). Ik kleineer niemand (mocht jij dat wel zo voelen is dat jouw probleem en niet door mij zo bedoeld). Ik wil njiemand aanpraten boven iemand te staan maar ben wel bereid om, als daar behoefte aan is, een zekere rol in te spelen zoals we allemaal onze rol spelen.
Ben ik op mijn pik getrapt door wat iemand zegt? Dan ken je me niet :-) Enne ... spelfouten of niet maken je niet de Allmighty (of niet) maar het is wel altijd het argument dat mensen gebruiken als ze geen echte argumenten hebben.
Prettige zondag verder :-)
Jeroen — 16 aug 2020
Volledig met Lothar eens.je moet niet beginnen met jeroentje enzo. Vind ik kleinerend .Nico jou reactie zijn volledig buiten proporties je mag vinden wat je vind . By the way ik heet Jeroen en geen jeroentje.
Lothar — 16 aug 2020
@ Nico S. Deze quote komt toch van jou?
"Lieve mensen:
Enerzijds:Houdt je bij het onderwerp waarop gereageerd kan worden en sleep er geen andere zaken bij;
Anderzijds: dat jij/jullie (bijv Jeroentje, Bart, Lothar) bang zijn voor corona (met eeen verwaarloosbaar sterftecijfer als je even de gegevens verstrekt door RIVM leest) is tot daar aan toe, dat wil ik jullie niet ontnemen maar houdt dat svp bij jezelf."

Volgens mij probeer je Jeroen, Bart en mij duidelijk te maken wat jij vindt wat we wel en niet mogen schrijven. Daarnaast ben ik het met Jeroen eens, je kleineert en geeft het gevoel boven ons te staan. Als ik dan vervolgens lees hoe je op mij reageert, denk ik, wie is nu op z'n pikkie getrapt? En trouwens, all mighty ben je zeker niet gezien je spelfouten.
Nico S — 16 aug 2020
@Jeroen:
Ik plaats mezelf niet op een voetstuk. Waarom zou ik. Dat ik voor mezelf denk, zelf informatie opzoek en, met duizenden deskundigen, tot de conclusie kom dat we ronduit belazerd worden mbt COVID-19, dat heel wat meer deskundigen laten zien dat we belazerd worden als er RIVM/WHO-aanhangers en Bill Gates-adepten zijn de wereldbevolking angst aan blijven jagen is niet mijnwaarheid maar een wetenschappelijk goed onderbouwde waarheid. Daar kun je afstand van nemen, en in angst blijven leven, of gewoon je leven gaan leiden en begrijpen dat er een groot verschil is tussen het minimale aantal doden (minder dan bij een jaarlijkse griep) en het aantal mensen dat positief test (meer dan 50% vals-positief).
Je mag je mening hebben, maar die mag ik ook hebben. Als jij vind dat ik het dan persoonlijk maak, dan begrijp ik jouw reactie niet helemaal (is die dan niet persoonlijk gericht?).
Ik voer geen actie maar denk voor mezelf en hoop dat anderen dat ook (gaan) doen.
Nico S — 16 aug 2020
@Lothar: Je bent uitermate grappig maar je kunt overduidelijk niet lezen.
Als ik de opmerking maak, dat we teveel afdwalen van het onderwerp, reageer jij met de opmerking dat ik censureer? Ofwel je weet niet wat censuur is of je reageert om het reageren (met andere woorden: je voelt je op je pikje getrapt).
Ben ik "The Allmighty Himself"? Als ik je daarmee van dienst kan zijn: Ja, uiteraard ben ik dat.
Aangezien ik niet geloof in God, onze overheid niet geloof en niet vertrouw en het RIVM/WHO al helemaal niet, denk ik voor mezelf. Jammer dat niet meer mensen dat doen: zou de wereld een betere plaats maken.
Ik hoop overigens dat je het niet te benauwd hebt met je niet-werkende maskertje op en je gehandschoende handjes waar je constant desinfectans insmeert op deze warme dag? Zal hopenlijk meevallen omdat jij natuurlijk jezelf opgesloten hebt in je eigen huis en niet buiten komt tenzij het absoluut noodzakelijk is.
Lothar — 16 aug 2020
Sinds wanneer bepaal jij hier de censuur, Nico ssstt?
Of ben jij de all mighty himself?
Jeroen — 16 aug 2020
Oh ja nog even dit wat denk jij Nico door je zelf op een voetstuk te plaatsen en anderen te kleinneren je gelijk te halen. Jij hebt maar een waarheid en dat is die van jou .en daar neem ik bij deze afstand.corona is geen grapje. Het is en blijf onverantwoordelijk om in deze tijd actie te gaan voeren welke mooie theorieën je ook maar heb. Jij maakt het persoonlijk en dat waardeer ik niet . iedereen mag zijn mening hebben
Nico S — 16 aug 2020
Oh ja, nog even dit:
Het is geen 'Jeroentjes pesten' (of anderen), het is proberen Heroentje (en anderen) wakker te maken zodat ze niet meer de hele dag in angst hoeven te zitten en hun leven aan zich voorbij laten trekken omdat ze niet zelf op zoek gaan naar informatie en zich breder informeren als de uitspraken van het RIVM en het WHO.
Nico S — 16 aug 2020
Toch maar even afdwalen:
Wees niet zo plat om te proberen jouw/jullie angst aan te praten aan anedremn die zichzelf WEL hebben geinformeerd, die ALLE informatie lezen (die jij/jullie ook kunnen vinden) en bijhouden en (net als werelddwijd talloze deskundigen) tot de conclusie komen dat de onzinnige maateregelen absoluut niet helpen EN het virus lang niet zo gevaarlijk is als een aantal partijen maar blijft herhalen.Lieve mensen: ALS de maatregelen enig effect zouden hebben, zou er een scherpe knik in de grafieken moeten verschijnen en die IS er NIET'
Daarbij: van alle besmette mensen krijgt maar iets van 0,heel klein beetje de ziekte en daarvan hersteld zo'n 99,9%.
Waar pratwen we dan over?
Over de behoefte van vaccinproducenten om fors geld te verdienen aan jullie angst en verder niets.
Nico S — 16 aug 2020
Jammer dat er, te veel, wordt afgedwaald van het onderwerp, namelijk het boerenprotest, en (zoals bij alles zo langzamerhand) het weer richting corona-angst (opwekking) gaat.
Lieve mensen:
Enerzijds:Houdt je bij het onderwerp waarop gereageerd kan worden en sleep er geen andere zaken bij;
Anderzijds: dat jij/jullie (bijv Jeroentje, Bart, Lothar) bang zijn voor corona (met eeen verwaarloosbaar sterftecijfer als je even de gegevens verstrekt door RIVM leest) is tot daar aan toe, dat wil ik jullie niet ontnemen maar houdt dat svp bij jezelf.
bart — 15 aug 2020
Ingrijpen zal niet zo gebeuren, moet eerst waarschuwen? o.. nee, er was een supermarkt die dicht moest. makkelijker? Zolang er niet h gehandhaafd wordt, er mensen eens besmet worden, mede door nalatigheid van de veiligheidsregio, denk dan even aan een moment dat er besloten werd om niet te besluiten en in te grijpen. Advies.. niet langer kijken maar aanpakken. desnoods met bhv de mariniers of commando's
Jeroen — 15 aug 2020
Sorry nico 's dan volg jij het nieuws niet want er is wel degelijk sprake van een eventueel tweede golf. Wordt dit gevalletje jeroen pesten iedereen mag zijn mening toch geven.???
Yvonne de Leeuw — 15 aug 2020
Wat een prachtige actie. En dit zonder overlast voor anderen. Wij steunen onze boeren ook om zuivelproducten bij hun te kopen. Sommigen hebben door de droogte en corona al moeilijk genoeg. Hulde voor deze actie.
Nico S — 15 aug 2020
Geweldige actie die blijkbaar in heel korte tijd goed is georganiseerd. Rspect daarvoor.
Daarnaast: respect voor alle boeren. Types als "Jeroen" (hieronder ergens) kunnen alleen maar zeiken over onbelangrijke zaken (ondanks de angst-golf die nog steeds wordt verspreidt is er geen aanwijzing dat er een 2e/3e golf corona aankomt en zelfs geen aanwijzing dat corona zo gevaarlijk is als beweerd werd).maar laten we wel zijn: zonder boeren geen eten!!
Ik stel voor dat, eerder genoemde, Jeroen vanaf direct zich onthoud van het consumeren van producten die direct of indirect afkomstig zijn van boeren: kijken of hij zich na een maand nog steeds drukker maakt over corona als over onze voedselproducenten.

Overigens: het opstellen van de tractoren als Twente = 'trekker' vind ik geniaal gevonden.
w.g. kub — 15 aug 2020
geweldige actie, en perfect georganiseerd, vaker doen !
w.g. kub — 15 aug 2020
Who the fuck is Jeroen??
Anita — 15 aug 2020
Goede aktie! No Farmers,No Food!
Paul Cohn — 15 aug 2020
Jammer dat zoveel burgers wél roddels lezen maar geen RIVM-rapport. Dan hadden ze kunnen lezen in “Milieuverkenning Overijssel: Luchtkwaliteit, geluidbelasting en gezondheid”:

Overijssel
Geografische spreiding NOx-concentratie ten gevolge van Overijsselse emissiebronnen
Omdat wegverkeer de belangrijkste bijdrage levert aan de NOxconcentratie in de provincie…
www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/2018-0154.pdf pagina 24

NOX-emissie van wegverkeer in Overijssel 2,5 maal groter dan van landbouw…
De splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen oog…
Jeroen — 15 aug 2020
Ben wel beetje klaar met die boeren die nu gaan actie voeren moet ze direct verbieden en dikke boet uitdelen 1000 euro of nog hoger
Helmie — 15 aug 2020
Mooi geschreven, Nico
Nico — 15 aug 2020
Verrast door de actie stonden wij minutenlang te wachten totdat de onophoudelijke stroom trekkers voorbij was.

Er moeten drastische maatregelen worden genomen om de enorme impact van stikstof op de natuur te beperken. De natuur gaat hollend achteruit, maar dat zien de meeste burgers niet omdat in ogen gras natuur is. Maar de realiteit is dat we met een ongekende teruggang in biodiversiteit te maken hebben waar de boeren rechtstreeks aan bijdragen. Maar tegelijkertijd hebben deze boeren het volste recht om voor hun belangen op te komen. En laten we niet vergeten dat deze boeren produceren voor de steeds meer eisende consument die het vertikt om hun consumptie patroon aan te passen. Daarnaast hebben we de grote boeven op de wereldmarkt die geen eerlijke prijs betalen. Tot slot hebben we nog het kabinetsbeleid wat voortdurend verandert boeren krijgen simpelweg de tijd niet om mee te veranderen. Deze ludieke, en in mijn ogen zeer publieksvriendelijke, actie kan ik alleen maar waarderen.
Lothar — 14 aug 2020
Boeren verliezen alleen maar meer sympathie. Wat een idiote actie op het moment dat corona overal oplaait.
Peter Govaerts — 14 aug 2020
Ach, dus daarom zag ik zoveel tractoren rijden, en regelmatig sirenes klinken.
Sandra Kremer — 14 aug 2020
#trotsopdeboer
Jeroen — 14 aug 2020
Ongepaste actie in corona tijd volkomen belachelijke en ontzettend stom neemt niemand meer zijn verantwoordelijkheid? Blijkbaar niet.
Jeroen — 14 aug 2020
Stelletje idioten volkomen belachelijke dit.en wij ons maar aan de regels houden.

 

 

Open deur of vooruitziende blik?

Menig voorbijganger zal de ontmanteling van het voormalige ‘Jonge Poerink terrein’...
07-08-2022

Boerenprotest gaat door

UPDATE 17.05 UUR: De blokkade van knooppunt Azelo, die de hele donderdagmiddag duurde, is om...
28-07-2022

‘Onze zorg is de onrust’

Bij GroenLinks/PvdA komen sinds enkele weken verontruste telefoontjes en e-mails binnen van...
26-07-2022

Jonge lindes buigen voor vandalisme

Daar waar de een zijn uiterste best doet de omgeving te vergroenen is de ander in een...
24-07-2022

Ed Mossel overleden

Vrijdagavond is Zenderenaar Ed Mossel overleden. Een hersenbloeding eerder deze week werd hem...
23-07-2022

Maaike Leurink overleden

Afgelopen dinsdag is Maaike Leurink-Nijland overleden. Samen met haar Marc vormde ze jarenlang...
07-07-2022