Mirjam Pol helpt Gerie over pensioendrempel
BIJNA 65-JARIGE WEGENWACHTER VOOR LAATSTE KLUS NAAR BORNE

Mirjam Pol helpt Gerie over pensioendrempel

Het is bij de ANWB Wegenwacht een goed gebruik dat de laatste klus vóór het afzwaaien met een knipoog plaatsvindt. Dat overkwam vrijdagmiddag ook de bijna 65-jarige Gerie Brussen uit Olst die een oproep van motorpech kreeg in Borne. Eenmaal ter plekke bleek het om niemand minder dan Mirjam Pol te gaan, die met haar Dakarmotor ‘panne’ had aan de Azelosestraat. En terwijl de nietsvermoedende aanstaande pensionado zich verdiepte in de motorproblemen van Mirjam, kwamen talrijke (oud)collega’s, familieleden en vrienden vanachter de geluidswal bij het parkeerterrein van Groen Zwart tevoorschijn om het feestvarken met applaus en cadeautjes te verrassen.

 

Geen woonplaatsdekking

“Het was hilarisch”, aldus de goedlachse Mirjam later. “Een collega van Gerie, een kennis van me, vroeg of ik in het complot wilde. Tuurlijk wilde ik dat en dus trok ik mijn motorpak aan en nam mijn Dakarmotor mee naar de overkant van de straat waar ik vervolgens op de komst van de Wegenwachtman diende te wachten. Dat moest dan wel net buiten de gemeentegrens gebeuren, want alhoewel ik ANWB-lid ben, heb ik geen woonplaatsdekking. Haha, geen probleem, dan doen we dat,” zegt ze op de voor haar bekende resolute toon.

 

Ondertussen had de Bornse al wat sabotage gepleegd aan haar motor door de valonderbreker, die er normaliter voor zorgt dat de motor na een crash automatisch afslaat, een slag te draaien. Daarmee werd het onmogelijk de motor ‘aan de praat’ te krijgen. Kort en goed, daar had Gerie zo één-twee-drie ook geen oplossing voor. Lang hoefde hij echter niet na te denken, want toen het hele gezelschap als uit het niets plotseling kwam aangewandeld, viel voor hem het kwartje. “Helemaal te gek”, zei hij lachend. Daarna vertrok het gezelschap naar het wegenwachtstation om het afscheid verder te vieren. En Mirjam? Zij draaide de valonderbreker opnieuw een slag, waarna ze op de motor sprong om rijdend haar garage aan de overkant van de straat te bereiken. (DdG/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023