Nielson intiem in Hertme
10-09-2020
EERSTE VAN BIJZONDERE SERIE METROPOOL OPEN AIR CONCERTEN

Nielson intiem in Hertme

Het mocht weer, het kon weer, Metropool Open Air concerten in het mooie openluchttheater van Hertme. Na een hele lange stilte vanwege corona klonk er weer muziek. Maar wel anders dan anders. Slechts een paar honderd man mocht het theater in waar normaal gesproken 2.500 bezoekers kunnen genieten. Strikte routing, afstand houden van elkaar. Klappen mocht, meezingen niet en ‘elkaar niet in de nek spugen’.

 

Dat laatste viel wel te doen, maar niet meezingen was eigenlijk onmogelijk met Nielson op het podium. De bekende Nederlandstalige popnummers als Hoe, Mannenharten, Sexy als ik dans en de nieuwste hit Slowmotion vroegen er gewoon om.

 

Emotioneel

Voor het publiek wennen, maar voor de artiest natuurlijk ook. Nielson, in het dagelijkse leven Niels Littooij, trad op zonder band, slechts begeleid door zijn kompanen Bo en Kevin. Het klonk desalniettemin fantastisch. Klein, loepzuiver, intiem. Emotioneel ook.

 

Niet in de laatste plaats omdat Nielson het publiek toevertrouwde niet lekker in zijn vel te zitten. Onlangs verloor hij een geliefd familielid en hij had er zelfs over getwijfeld de concerten in Hertme af te zeggen. “Maar ik besef dat er niet alleen bij mij nare dingen gebeuren. Het leven is soms hard. Het beste is er maar samen doorheen te gaan.”

 

Het publiek leefde met hem mee en sleepte hem door het nummer De man die niet kan gaan, speciaal voor zijn overleden neef. Daarna kwam zichtbaar ook het plezier terug. “Ik ben opgelucht dat ik weer op het podium mag staan. Ik heb het naar mijn zin! Een goed gevoel!” En met een goed gevoel gingen ook de fans weer huiswaarts, die hadden genoten van het concert en zich zo goed en kwaad als het ging hadden ingehouden met zingen en dansen. (AJ/RH)

 

Vrijdag 11 september treedt Snelle op in het Openluchttheater en zaterdag 12 september komt Racoon naar Hertme. Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te verkrijgen via www.metropool.nl

 

reageren op deze pagina
Jan — 10 sep 2020
Een mooi verslag van een bijzondere avond. Zo was ?t . Dank!

Nielson

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

Melbuulkes vieren 44 jaar online

Carnavalsvereniging De Melbuulkes bestaat dit jaar 44 jaar. Een bijzondere mijlpaal die...
06-03-2021

Rode draad begint te rollen

Een rode draad op de Ennekerdijk verbindt, op vrijdagmiddag 26 februari, diverse culturele...
26-02-2021

Textielfestival ‘kindje’ van acht Twentse musea

Drie jaar geleden zochten vijf Twentse musea elkaar op: het Bussemakerhuis, Oyfo Kunst &...
24-02-2021

Wat komt er uit de kast van Bussemakerhuis?

Menigeen haalde onlangs de dikke wintertrui uit de kast. In het museum Bussemakerhuis heeft men...
15-02-2021

Carnavalsoorlog in Borne

Feestjes, bier en een bult gezelligheid, zo zien de maanden in aanloop naar carnaval er...
13-02-2021

Imke Leussink leest het beste voor

Anders dan anders, zoals zoveel in deze tijd, werd vanmiddag in het Kulturhus in Borne een...
10-02-2021