‘Door corona veel vindingrijker geworden’
OMSLAG DRUKKERIJ KNOEF RAAKT IN STROOMVERSNELLING

‘Door corona veel vindingrijker geworden’

Bij drukkerij Knoef aan de Oude Almeloseweg draaien in deze coronatijd de persen op volle toeren. Niet alleen letterlijk, maar vooral ook in figuurlijke zin. “Corona heeft een enorme impact gehad op ons werk”, zo vertelt Chantal Knoef. “Van het ene op het andere moment vielen in april alle zakelijke opdrachten weg, alleen het rouwwerk hield nog stand.” Wat nu? werd het motto en samen met zakelijk partner Michel Polak ging ze zoeken naar wat wél kon. En dat bleek nogal wat te zijn. “Al met al beleven we een geweldig jaar. We leveren nieuwe producten en begeven ons steeds meer op andere markten.”

 

Speciale opdrachten

De ingezette verandering van de drukkerij dateert al van langer. Immers, de aloude Heidelberg pers, toch de Rolls Royce in de drukkerswereld, maakte al tijden geleden plaats voor een veel geavanceerdere grootformaat printer. En voor het rouwwerk werd al enkele jaren geleden een speciale tak opgezet onder de naam ‘Puur rouwdrukwerk’. Het virus bracht alles echter in een enorme stroomversnelling en zorgde ervoor dat het traditionele drukwerk in razend tempo plaats maakte voor speciale opdrachten. Michel: “Zo gingen we vloerstickers maken met daarop de anderhalve meter waarschuwing, maar ook raamstickers en allerlei coronaposters. Ook leverden we al of niet bedrukte plexiglas spatschermen, terwijl we op dit moment de handen vol hebben aan stickermateriaal dat geschikt is voor de straatstenen, inclusief een antislip laag.”

 

Ontzorgen van uitvaartondernemers en nabestaanden

Puur, de tak die vooral door Chantal wordt bestierd, bleef niet achter. “In het begin van de pandemie hamsterden we direct een grote hoeveelheid papier, bang dat we waren op enig moment nee te moeten verkopen bij de aanvraag voor rouwkaarten vanwege mogelijke problemen met de uitlevering. Maar we gingen ook verder. Omdat persoonlijk contact met uitvaartondernemers en nabestaanden steeds moeilijker werd, besloten we onze dienstverlening rondom de rouwkaarten uit te breiden. We gingen zelf voor de adressering van de kaarten zorgen, regelden de frankering en leverden de kant-en-klare enveloppen af bij de post. Ondertussen gingen we in sneltreinvaart verder met het ontwikkelen van een geheel eigen collectie kaarten.”

 

De consequentie van dit alles was wel dat Chantal, Michel en medewerkster Evelien nu vaak tropenweken draaien, want ook op zaterdag en zondag gaan de rouwopdrachten immers gewoon door. Toch klagen ze niet. “Nee hoor, dit is hartstikke mooi en past precies bij wie en wat we willen zijn; snel en kwalitatief goed! Onze opdrachtgevers komen inmiddels uit de wijde regio en zelfs krijgen we nu al aanvragen uit Gelderland”, aldus Chantal niet zonder trots. “Sinds kort werken we met een weekendschema”, zo vult Michel aan. “Dan wordt het voor onszelf allemaal wat overzichtelijker. Maar je hoort ons niet klagen hoor, dit is een hartstikke mooi vak en we zijn er, met dank aan corona, veel vindingrijker door geworden.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023