TikTokkende meester Stefan op Radio 538
LEERKRACHT DE VONDER VRIJDAG 24 UUR LANG ONLINE VOOR VOEDSELPAKKETTEN

TikTokkende meester Stefan op Radio 538

Eigenlijk was het pas in de zomer dat Stefan Oldemenger actief kennismaakte met TikTok, het sociale platform waarop met name jongeren hun berichten en filmpjes posten. Toen hij vanaf het nieuwe schooljaar een aanstelling als leerkracht kreeg bij basisschool De Vonder ging het hard. Hij postte, samen met zijn leerlingen van groep 6, filmpjes en andere zaken en verwierf er in enkele maanden tijd ruim 11.500 volgers mee. Komende vrijdag ondersteunt hij een actie van Radio 538 om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor voedselpakketten. Vierentwintig uur lang - en deels samen met zijn leerlingen - is hij dan onafgebroken online.

 

Jeugdjournaal

“Ik wilde vooral op TikTok om op deze manier ook de bewegingen van mijn leerlingen te kunnen volgen”, zo zegt hij. “Sociale media spelen nu eenmaal een belangrijke rol in hun leven en door er actief in te participeren kan ik ook beter met hen de voors en tegens van dergelijke platforms bespreken. Door er op een goede manier mee om te gaan, kun je er namelijk ook heel veel leuke dingen mee doen. Zo hebben we een maand geleden al eens het Jeugdjournaal gehaald met een filmpje dat we in de klas opnamen.”

 

Bijna twee weken geleden hoorde hij, onderweg naar De Vonder, op Radio 538 over de Missie van de zender: een actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen om mensen die het nodig hebben in ons land voedselpakketten te kunnen geven. Stefan: “Een heel mooie actie, die mij direct triggerde. En het duurde dan ook maar even totdat ik besloot er via een TikTok een bijdrage aan te willen leveren. Vierentwintig uur lang wil ik online gaan en zo de aandacht gaan vestigen op de geldinzameling.” Hij deelde het plan met zijn leerlingen, die dolenthousiast raakten en ook bij Radio 538 kreeg hij al snel de handen op elkaar. Het gevolg is dat komende donderdag een grote touringcar van de populaire zender bij de school komt voorrijden om live de start van zijn missie te kunnen verslaan.

 

‘Misschien ga ik ’s avonds en ’s nachts wel enkele rondjes hardlopen’

“Ja, het loopt allemaal op een heel leuke manier uit de hand”, zo vertelt hij lachend, al maakt hij zich nog wel zorgen hoe ‘ie 24 uur lang online kan zijn. “De eerste uren zijn geen probleem, die vullen we in de klas samen met de leerlingen en ook daarna kan ik nog laten zien wat mijn naschoolse werk zoal inhoudt. Maar daarna moet ik het thuis verder opknappen. Met mijn leerlingen heb ik al afgesproken dat ze zo af en toe op mijn TikTok-account ‘inbreken’ en dat we met elkaar leuke dingen gaan doen en gesprekjes gaan voeren.” Ook 538 zal enkele keren contact met Stefan opnemen om te vragen hoe het hem vergaat. “En misschien ga ik ’s avonds of ’s nachts wel enkele rondjes hardlopen”, klinkt het nu nog optimistisch. Vrijdag om 12.00 uur, bij het aanbreken van de schoolvakantie, moet zijn missie dan zijn voltooid.

 

Feit is dat meester Stefan op deze speelse wijze twee doelen realiseert. “In eerste instantie gaat het me erom de kinderen op een juiste wijze met de sociale media te leren omgaan. Maar tegelijk hoop ik dat we met elkaar ook de mooie 538-actie kunnen ondersteunen.” In de klas staat inmiddels een donatiebus, waarin zijn leerlingen de door hen bijeengesprokkelde euro’s kunnen deponeren en ook heeft hij op de website van Radio 538 een actiepagina https://www.missie538.nl/actie/meester-stefan geopend, waarop donaties kunnen worden gedaan. Ruim vier dagen vóórdat hij aan zijn 24 uur begint, zijn de eerste 639 euro’s al bijgeschreven. “Dit motiveert natuurlijk wel. Ik heb er zin in!”

Het TikTok-account van de enthousiaste meester is te vinden op: meesterstefan. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023