Lions Borne zoekt goede doelen
13-01-2021
AANVRAGEN VOOR FINANCIËLE ONDERSTEUNING KUNNEN T/M 22 JANUARI WORDEN INGEDIEND

Lions Borne zoekt goede doelen

Het is bij de Lions Borne inmiddels een goed gebruik om tijdens een van de avonden dat de ijsbaan in Borne is geopend het zogenaamde Borne Curling Open te organiseren. Vele teams strijden dan om de onvergankelijke roem en kunnen tegelijkertijd hun favoriete goede doel opgeven. Daaruit worden vervolgens drie gelukkigen gekozen die een geldbedrag tegemoet kunnen zien om hun kas te spekken en daarmee mooie dingen voor de Bornse samenleving te doen. “Helaas, de curling kon dit keer niet doorgaan, maar de opbrengsten uit diverse acties hebben we natuurlijk wel. Daarom doen we nu een beroep op de goede doelen zich bij ons te melden”, aldus Coen Verver namens de Lions.

 

Aspergekistjes

Het afgelopen jaar waren het de Stichting Belevingstheater, de IJsbaan en de Stichting Fietswens die samen 15.000 euro mochten ontvangen. Dit jaar gaat het om een soortgelijk bedrag. Het geld is afkomstig uit de opbrengst van de diverse acties die de Lions jaarlijks organiseren, waaronder de verkoop van aspergekistjes. “Een mooi bedrag”, zo zegt Verver, “en ik weet zeker dat er in Borne, Hertme en Zenderen verenigingen en stichtingen zijn die (een deel van) dit bedrag heel goed kunnen gebruiken.”

 

Voorwaarden

Belangrijkste voorwaarde van de Lions Borne om voor ondersteuning in aanmerking te komen is het gegeven dat de aanvrager een rechtspersoon is en gevestigd in de gemeente Borne. Daarnaast dient de activiteit een gemeenschappelijk belang te hebben en feitelijk de hele samenleving in Borne ten goede te komen. Verver: “We zijn er niet om de exploitatiekosten te dekken, maar het geld moet echt worden besteed aan een nieuwe activiteit of uitbreiding ervan.”

 

Aanvragen voor een bijdrage kunnen tot en met vrijdag 22 januari worden gedaan via borne@lions.nl. Bij de aanvraag dient een korte motivatie te worden gevoegd, waarin wordt aangegeven waarvoor een bijdrage wordt gevraagd en op welke wijze de Bornse samenleving hiervan kan profiteren. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

De aanhouder wint of op hoop van zegen?

Dat het nooit meer zal voorkomen, is waarschijnlijk ijdele hoop. Toch hoopt de gemeente met de...
19-07-2021

Kabinet verscherpt coronamaatregelen

Tijdens een extra persconferentie vrijdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de...
09-07-2021

Een van de planmakers over de AZC-locatie

Voorlopig keert de rust weer even terug in de vaak verhitte discussies over de toekomst van de...
09-07-2021

Brandweer bevrijdt miauwende verstekeling

Maandagmorgen kreeg de Brandweer Borne een melding dat er een dier in de problemen was geraakt...
05-07-2021

Twente Milieu verwijdert afvalbak

Het bericht op BorneBoeit zondagmorgen over de plek van een afvalbak bij het gedenkteken aan de...
28-06-2021

Een ongelukkige combinatie…

Langs het fietspad aan de Rondweg, ter hoogte van basisschool De Wheele, staat het gedenkteken...
27-06-2021