Lions Borne zoekt goede doelen
13-01-2021
AANVRAGEN VOOR FINANCIËLE ONDERSTEUNING KUNNEN T/M 22 JANUARI WORDEN INGEDIEND

Lions Borne zoekt goede doelen

Het is bij de Lions Borne inmiddels een goed gebruik om tijdens een van de avonden dat de ijsbaan in Borne is geopend het zogenaamde Borne Curling Open te organiseren. Vele teams strijden dan om de onvergankelijke roem en kunnen tegelijkertijd hun favoriete goede doel opgeven. Daaruit worden vervolgens drie gelukkigen gekozen die een geldbedrag tegemoet kunnen zien om hun kas te spekken en daarmee mooie dingen voor de Bornse samenleving te doen. “Helaas, de curling kon dit keer niet doorgaan, maar de opbrengsten uit diverse acties hebben we natuurlijk wel. Daarom doen we nu een beroep op de goede doelen zich bij ons te melden”, aldus Coen Verver namens de Lions.

 

Aspergekistjes

Het afgelopen jaar waren het de Stichting Belevingstheater, de IJsbaan en de Stichting Fietswens die samen 15.000 euro mochten ontvangen. Dit jaar gaat het om een soortgelijk bedrag. Het geld is afkomstig uit de opbrengst van de diverse acties die de Lions jaarlijks organiseren, waaronder de verkoop van aspergekistjes. “Een mooi bedrag”, zo zegt Verver, “en ik weet zeker dat er in Borne, Hertme en Zenderen verenigingen en stichtingen zijn die (een deel van) dit bedrag heel goed kunnen gebruiken.”

 

Voorwaarden

Belangrijkste voorwaarde van de Lions Borne om voor ondersteuning in aanmerking te komen is het gegeven dat de aanvrager een rechtspersoon is en gevestigd in de gemeente Borne. Daarnaast dient de activiteit een gemeenschappelijk belang te hebben en feitelijk de hele samenleving in Borne ten goede te komen. Verver: “We zijn er niet om de exploitatiekosten te dekken, maar het geld moet echt worden besteed aan een nieuwe activiteit of uitbreiding ervan.”

 

Aanvragen voor een bijdrage kunnen tot en met vrijdag 22 januari worden gedaan via borne@lions.nl. Bij de aanvraag dient een korte motivatie te worden gevoegd, waarin wordt aangegeven waarvoor een bijdrage wordt gevraagd en op welke wijze de Bornse samenleving hiervan kan profiteren. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Politie pakt opruiende jongeman

Woensdagavond ontdekte de politie via ‘Snapchat’ een bericht waarin melding werd...
27-01-2021

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Samen bestrijden ze jaarlijks ruim...
26-01-2021

‘s Avonds tijdelijk geen oud papier rondes

De Bornse Harmonie wijst er nogmaals op dat ze heeft moeten besluiten vanaf vandaag 's...
26-01-2021

Oecumenische slotviering in Oude Kerk

Zondagmorgen werd in Borne de internationale Week van gebed voor de eenheid van christenen...
24-01-2021

Laatste vriendengroet aan Herman Braakhuis

Vorige week vrijdag overleed Herman Braakhuis, oud-ondernemer en door de meeste Bornenaren in...
22-01-2021

Avondklok is aanstaande

Tijdens een extra persconferentie woensdagmiddag kondigden premier Mark Rutte en minister Hugo...
20-01-2021