Lions Borne zoekt goede doelen
13-01-2021
AANVRAGEN VOOR FINANCI╦LE ONDERSTEUNING KUNNEN T/M 22 JANUARI WORDEN INGEDIEND

Lions Borne zoekt goede doelen

Het is bij de Lions Borne inmiddels een goed gebruik om tijdens een van de avonden dat de ijsbaan in Borne is geopend het zogenaamde Borne Curling Open te organiseren. Vele teams strijden dan om de onvergankelijke roem en kunnen tegelijkertijd hun favoriete goede doel opgeven. Daaruit worden vervolgens drie gelukkigen gekozen die een geldbedrag tegemoet kunnen zien om hun kas te spekken en daarmee mooie dingen voor de Bornse samenleving te doen. “Helaas, de curling kon dit keer niet doorgaan, maar de opbrengsten uit diverse acties hebben we natuurlijk wel. Daarom doen we nu een beroep op de goede doelen zich bij ons te melden”, aldus Coen Verver namens de Lions.

 

Aspergekistjes

Het afgelopen jaar waren het de Stichting Belevingstheater, de IJsbaan en de Stichting Fietswens die samen 15.000 euro mochten ontvangen. Dit jaar gaat het om een soortgelijk bedrag. Het geld is afkomstig uit de opbrengst van de diverse acties die de Lions jaarlijks organiseren, waaronder de verkoop van aspergekistjes. “Een mooi bedrag”, zo zegt Verver, “en ik weet zeker dat er in Borne, Hertme en Zenderen verenigingen en stichtingen zijn die (een deel van) dit bedrag heel goed kunnen gebruiken.”

 

Voorwaarden

Belangrijkste voorwaarde van de Lions Borne om voor ondersteuning in aanmerking te komen is het gegeven dat de aanvrager een rechtspersoon is en gevestigd in de gemeente Borne. Daarnaast dient de activiteit een gemeenschappelijk belang te hebben en feitelijk de hele samenleving in Borne ten goede te komen. Verver: “We zijn er niet om de exploitatiekosten te dekken, maar het geld moet echt worden besteed aan een nieuwe activiteit of uitbreiding ervan.”

 

Aanvragen voor een bijdrage kunnen tot en met vrijdag 22 januari worden gedaan via borne@lions.nl. Bij de aanvraag dient een korte motivatie te worden gevoegd, waarin wordt aangegeven waarvoor een bijdrage wordt gevraagd en op welke wijze de Bornse samenleving hiervan kan profiteren. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

10-minuten gesprek met GB90 en VVD

In het derde en laatste gesprek met de fractievoorzitters van de politieke partijen in Borne is...
15-10-2021

10-minuten gesprek met CDA en GrLi/PvdA

Bert Oude Lansink (CDA) en Jan de Vries (GrLi/PvdA) zijn in het tweede 10-minutengesprek iets...
13-10-2021

Maandag start nieuwe fase Europastraat

Vandaag, op zondag, wordt de laatste hand gelegd aan fase 1 van het herinrichten van de...
10-10-2021

Klimaatpelgrims leggen aan in Borne

Van 1 tot en met 12 november vindt in Glasgow de COP26, oftewel de internationale VN Klimaattop...
24-09-2021

Huize Lidwina: rusthuis, verzetsnest en ru´ne

Een geslaagde bevrijdingsactie van verzetsgroepen, die aanvankelijk nauwelijks van elkaars...
23-09-2021

Bijtje voor oud-bestuursleden Borne-Rheine

Tijdens de afsluiting van de jaarlijkse Partnerdag van de gemeenten Borne en Rheine werden -...
18-09-2021