Avondklok is aanstaande
‘STRENGERE MAATREGELEN ONVERMIJDELIJK’, ALDUS PREMIER RUTTE

Avondklok is aanstaande

Tijdens een extra persconferentie woensdagmiddag kondigden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge extra maatregelen aan om het coronavirus te bestrijden. Dit naar aanleiding van de OMT-adviezen waarin sterk wordt gewaarschuwd voor de zogenaamde derde golf die eraan zit te komen. “We zijn allemaal coronamoe, ik ook”, aldus Rutte, “maar we moeten ons gewoonweg nog een keer schrapzetten. We komen eruit!”, zo verzekerde hij. De belangrijkste extra maatregelen die hij aankondigde zijn een avondklok, een vliegverbod en aanscherpingen rondom uitvaarten en thuisbezoek.

 

Avondklok nog onder voorbehoud

De avondklok gaat gelden van 20.30 tot 04.30 uur en duurt in eerste instantie tot en met 9 februari. De maatregel geldt voor iedereen. Wel zijn er uitzonderingen van kracht, bijvoorbeeld om dringend medische redenen en mantelzorg. Ook mag één persoon zijn of haar hond aangelijnd uitlaten. De complete lijst met uitzonderingen is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid. Wel maakt de premier een voorbehoud: de Tweede Kamer moet haar fiat nog geven aan de invoering van de avondklok. Op dit moment is daarom het ingangsmoment nog onduidelijk, maar dat zal op zijn vroegst zaterdag zijn.

 

Verder geldt vanaf komende zaterdag een vliegverbod uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Per direct wordt het aantal bezoekers thuis gehalveerd, van twee naar één. En vanaf komende maandag geldt voor begrafenissen en crematies een maximaal aantal bezoekers van 50 (was 100). “Dit alles om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken”, aldus Rutte. (BM)

 

Alle maatregelen zijn terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 21 jan 2021
@Ruud: Ik maak me oprecht zorgen over het negeren of onderschatten van het potentiele gevaar van de warmtewielen in de ventilatiesystemen die de afgelopen 20 jaar zijn gemaakt. Die soms -vrij willekeurig- al dan niet deskundig? bekeken zijn afgelopen herfst in sommige instellingen. Het was nog lekker warm en ze stonden vol op verse lucht inlaten. Als het kouder wordt, is toch de neiging om weer meer warme lucht te recirculeren. Tja ... en als er dan 1 besmet persoon is? Te simpel wordt nog steeds uitgegaan van de norm; het laatste bouwbesluit. Dat is echter al zo vorige eeuw...!! Ik weiger een verdacht geventileerd gebouw in te gaan zonder min. een N95 kapje.
Ruud Steltenpool — 20 jan 2021
Een vergeten factor? https://youtu.be/5Ce720tWBaw

Bombardementen op Borne

In de jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog was er altijd een latente dreiging uit de lucht. Het...
28-02-2021

Kabinet zwicht deels voor druk

Dinsdagavond was het weer zover, de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de...
23-02-2021

Verbonden door de oorlog

De bewoners van Midden-Limburg moesten begin 1945 evacueren en iedereen moest vertrekken. In...
09-02-2021

Deze week geen inzameling afval

Door het extreme winterweer is het voor Twente Milieu deze week niet mogelijk om veilig de...
08-02-2021

Wel een versoepeling, maar…

“We snakken allemaal naar zekerheid, maar 100 procent zekerheid is niet te geven”,...
02-02-2021

Weer aanrijding op Prins Bernhardlaan

Was het maandagmiddag op de Prins Bernhardlaan nog raak op de kruising met de Oonksweg, amper 24...
02-02-2021