Avondklok is aanstaande
‘STRENGERE MAATREGELEN ONVERMIJDELIJK’, ALDUS PREMIER RUTTE

Avondklok is aanstaande

Tijdens een extra persconferentie woensdagmiddag kondigden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge extra maatregelen aan om het coronavirus te bestrijden. Dit naar aanleiding van de OMT-adviezen waarin sterk wordt gewaarschuwd voor de zogenaamde derde golf die eraan zit te komen. “We zijn allemaal coronamoe, ik ook”, aldus Rutte, “maar we moeten ons gewoonweg nog een keer schrapzetten. We komen eruit!”, zo verzekerde hij. De belangrijkste extra maatregelen die hij aankondigde zijn een avondklok, een vliegverbod en aanscherpingen rondom uitvaarten en thuisbezoek.

 

Avondklok nog onder voorbehoud

De avondklok gaat gelden van 20.30 tot 04.30 uur en duurt in eerste instantie tot en met 9 februari. De maatregel geldt voor iedereen. Wel zijn er uitzonderingen van kracht, bijvoorbeeld om dringend medische redenen en mantelzorg. Ook mag één persoon zijn of haar hond aangelijnd uitlaten. De complete lijst met uitzonderingen is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid. Wel maakt de premier een voorbehoud: de Tweede Kamer moet haar fiat nog geven aan de invoering van de avondklok. Op dit moment is daarom het ingangsmoment nog onduidelijk, maar dat zal op zijn vroegst zaterdag zijn.

 

Verder geldt vanaf komende zaterdag een vliegverbod uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Per direct wordt het aantal bezoekers thuis gehalveerd, van twee naar één. En vanaf komende maandag geldt voor begrafenissen en crematies een maximaal aantal bezoekers van 50 (was 100). “Dit alles om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken”, aldus Rutte. (BM)

 

Alle maatregelen zijn terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 21 jan 2021
@Ruud: Ik maak me oprecht zorgen over het negeren of onderschatten van het potentiele gevaar van de warmtewielen in de ventilatiesystemen die de afgelopen 20 jaar zijn gemaakt. Die soms -vrij willekeurig- al dan niet deskundig? bekeken zijn afgelopen herfst in sommige instellingen. Het was nog lekker warm en ze stonden vol op verse lucht inlaten. Als het kouder wordt, is toch de neiging om weer meer warme lucht te recirculeren. Tja ... en als er dan 1 besmet persoon is? Te simpel wordt nog steeds uitgegaan van de norm; het laatste bouwbesluit. Dat is echter al zo vorige eeuw...!! Ik weiger een verdacht geventileerd gebouw in te gaan zonder min. een N95 kapje.
Ruud Steltenpool — 20 jan 2021
Een vergeten factor? https://youtu.be/5Ce720tWBaw

De aanhouder wint of op hoop van zegen?

Dat het nooit meer zal voorkomen, is waarschijnlijk ijdele hoop. Toch hoopt de gemeente met de...
19-07-2021

Kabinet verscherpt coronamaatregelen

Tijdens een extra persconferentie vrijdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de...
09-07-2021

Een van de planmakers over de AZC-locatie

Voorlopig keert de rust weer even terug in de vaak verhitte discussies over de toekomst van de...
09-07-2021

Brandweer bevrijdt miauwende verstekeling

Maandagmorgen kreeg de Brandweer Borne een melding dat er een dier in de problemen was geraakt...
05-07-2021

Twente Milieu verwijdert afvalbak

Het bericht op BorneBoeit zondagmorgen over de plek van een afvalbak bij het gedenkteken aan de...
28-06-2021

Een ongelukkige combinatie…

Langs het fietspad aan de Rondweg, ter hoogte van basisschool De Wheele, staat het gedenkteken...
27-06-2021