Rob Welten naar Haaksbergen
IN RAADSVERGADERING VOORGEDRAGEN ALS KANDIDAAT BURGEMEESTER

Rob Welten naar Haaksbergen

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Rob Welten de nieuwe burgemeester van Haaksbergen. Hij is woensdagavond door de gemeenteraad uit 29 sollicitanten voorgedragen als eerste kandidaat. Formeel wordt de burgemeester benoemd door de Kroon, maar meestal betreft dit een formaliteit.

 

“Mijn hart bloedt en huilt, maar mijn verstand zegt dat ik het stuur in handen moet nemen”, verklaart Rob Welten de overstap. “Ik heb bijna tien jaar een geweldige tijd in Borne gehad, er veel energie in gestoken en er ook heel veel voor teruggekregen. Het was de mooiste periode in mijn carrière tot nu toe.” Al bij zijn herbenoeming drie jaar geleden gaf hij aan niet te willen beloven de volle termijn vol te zullen maken.

 

“Er zijn altijd drie fasen, vind ik. In het begin ben je je aan het inwerken en dan mag je nog fouten maken en krijg je veel krediet. Daarna ga je optimaal functioneren en vervolgens breekt er onvermijdelijk een periode aan dat je net iets te veel op routine gaat werken. De eerste zes jaar heb ik niet om me heen gekeken, maar nu halverwege de tweede termijn zegt mijn verstand dat ik verder moet. Ik voel me nog te jong om nu al in mijn laatste functie te zijn.”

 

Uitdaging

In Haaksbergen wacht Rob Welten een flinke uitdaging. “Haaksbergen heeft een onrustig verleden, maar heeft onlangs een toekomstvisie vastgesteld en een nieuw hoofdstuk ingeslagen. In Borne weet ik hoe zo’n toekomstvisie veel enthousiasme en energie heeft gegeven. Maar Haaksbergen heeft veel tegenslagen gehad en het vertrouwen in de lokale overheid is er minder dan in Borne. Er ligt een taak om de verbinding met de samenleving te zoeken. Daarvoor is steun en support van een burgemeester nodig. Ik voel me geroepen door die opgave.”

 

Een uitdaging waar Welten nu al met passie over kan praten. “Ik heb er zin in! Gewoon weer aan de bak!”

 

Borne in het hart

Het betekent een verhuizing naar Haaksbergen voor Rob Welten en zijn echtgenote Monique. “Weet je, als je burgemeester bent kun je moeilijk vrienden maken omdat je toch op de een of andere manier altijd de burgemeester blijft, maar heel veel mensen in Borne hebben wel mijn symphatie. Gelukkig is Haaksbergen om de hoek en blijven we in Twente. Borne blijft in ons hart en op den duur willen we in Twente oud worden.”

 

Wanneer de benoeming precies formeel wordt is nog onduidelijk. Rob Welten verwacht dat het in ieder geval voor de zomer z’n beslag zal krijgen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Grootenhaar — 23 feb 2019
Mooie uitdaging. Sccs. Je laat wel een vacuüm achter. Goed voor jou, toch wel jammer voor ons.
Ton HUISKES — 22 feb 2019
Van harte gefeliciteerd met deze benoeming, burgemeester! Ik wens u veel succes in Haaksbergen
Eric Arkink — 21 feb 2019
Rob, van harte gefeliciteerd met de voordracht om burgemeester van Haaksbergen te worden. Vanzelfsprekend betekent dat dus een vertrek uit Borne, waarmee we ons zelf moeten condoleren. Jouw bestuursstijl en persoonlijkheid paste als een warme jas om Borne! Veel succes in het nieuwe burgemeesterschap!

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024