Plus Wallerbosch gaat vernieuwen
05-02-2021
SUPERMARKT AAN DE HÖFTE MODERNER, RUIMER EN MET GROTER ASSORTIMENT

Plus Wallerbosch gaat vernieuwen

Het zat al ruim een jaar in de pen, maar op 27 februari vanaf 16.00 uur gaat het echt gebeuren: de interne verbouwing van Plus-supermarkt Wallerbosch die moet leiden tot een moderner jasje, meer ruimte om de boodschappen te doen én een ruimer assortiment. Eigenaar Robert Wallerbosch daarover: “Eigenlijk zijn we al bijna tien jaar lang aan het veranderen, maar een ingreep zoals nu hebben we nog niet eerder gepleegd.” Bijna een week zal de super daarom gesloten blijven. Op vrijdag 5 maart zijn de klanten dan weer meer dan welkom.

 

Ook mogelijkheden om zelf te scannen

Volgens Wallerbosch zou de operatie eigenlijk al in mei vorig jaar worden doorgevoerd. “Maar ja, toen zaten we nog midden in de eerste coronaperikelen. Niet handig dus en we besloten het daarom maar even door te schuiven. Want echt, het hele interieur gaat op zijn kop.” Veel wil de ondernemer er nog niet over kwijt, “want het moet nu eenmaal een verrassing blijven voor onze klanten”, zo zegt hij. Wel wil hij verklappen dat er nog veel meer aandacht zal zijn voor vers en dat het vernieuwende karakter straks ook bij de kassagroep goed te merken zal zijn. Zo wordt er naast de traditionele kassa’s plek ingeruimd om zelf de boodschappen te scannen en ook komen er handscanners die de klanten tijdens hun boodschappenronde bij zich kunnen dragen. Daarnaast wordt er een compleet nieuwe LED-verlichting aangebracht.

 

Gekoelde producten met hoge korting

Een operatie apart wordt de gekoelde hoek, vlakbij de kassagroep. Daar zullen de koeleilanden namelijk verdwijnen. Een van deze eilanden is al toegezegd aan het Dreamteam Borne, waarmee Wallerbosch nauw samenwerkt om overtollig voedsel toch een goede bestemming te geven. Een gevolg hiervan is ook dat de gekoelde producten op zaterdag 27 februari allemaal verkocht moeten zijn. Daarom is hij voornemens om ze op donderdag 25 en vrijdag 26 februari met 25 procent korting te verkopen, terwijl het restant op de laatste zaterdag voor de helft van het geld kan worden meegenomen.

 

De heropening op vrijdag 5 maart gaat niet gepaard met een feestelijk moment. “Dat is in deze tijd gewoon lastig, dus dat doen we maar niet”, zo besluit Wallerbosch. Wel speelt de grootgrutter met de gedachte om in september ‘iets’ te gaan doen. “Dan bestaan we immers tien jaar, dus dat zou een mooi moment kunnen zijn om even extra op de trom te slaan.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Marko Zwier — 07 feb 2021
Ik ben benieuwd

Fonkelnieuwe boerderijwinkel trekt veel bekijks

Het heeft de afgelopen tijd heel wat zweetdruppeltjes gekost, maar het resultaat is ernaar. Het...
13-05-2021

De Steeg stuurt gasten eropuit

De terrassen zijn weliswaar weer voorzichtig open, maar veel zoden zet het allemaal nog niet aan...
10-05-2021

‘Escaperoom Borne wordt een beleving!’

De een is politieman, de ander front and back-end developer. Beiden zijn ze 30, opgegroeid in de...
06-05-2021

Snoepjesboom opent aan Marktplein

Een week lang bleef de Snoepjesboom aan de Grotestraat gesloten om de verhuizing naar het nieuwe...
01-05-2021

Zondag eerste van drie koopzondagen

Onder het motto ‘Zo blij met een trouwe klant als jij!’ zetten de Bornse...
30-04-2021

Ja, de terrassen zijn weer open!

Meer dan een half jaar kon het niet; gezellig een drankje drinken op het terras. En dat werd...
28-04-2021