Mirjam Pol terug de woestijn in
17-02-2021
DEELNAME AAN BAJA WORLD CUP 2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden. Ondanks dat het jaar nog jong is en het onzeker is hoe het jaar gaat verlopen, heeft Pol voor haarzelf een interessant en mooi seizoen uitgestippeld richting Dakar 2022.

 

Vorig jaar maakte rallyrijdster Pol voor het eerst kennis met het fenomeen ‘Baja’ en dat heeft haar getriggerd om eens te kijken naar een andere voorbereiding: “Ik heb besloten dat ik dit jaar meer korte, grote internationale wedstrijden wil rijden. Normaal focus ik mij op één of twee rallies per jaar, nu heb ik mijn zinnen gezet op deelname aan de World Cup Baja 2021.”
 

Uit comfortzone

“Een baja bestaat uit twee of drie wedstrijddagen terwijl een rally uit minimaal vijf wedstrijddagen bestaat. Ik ben eigenlijk een dieseltje en kom normaal gesproken pas na een paar dagen echt goed op gang. Baja’s zijn dus wedstrijden die niet echt in mijn straatje liggen maar daardoor moet ik wel uit mijn comfortzone komen en ik denk dat dat goed is en leerzaam kan zijn”, legt Pol haar besluit uit.

 

De eerste World Cup Baja dit jaar op de agenda van de FIM wordt verreden in Dubai en start vrijdag 19 februari. Pol heeft haar budget voor de komende Dakar nog lang niet sluitend maar dankzij een aantal trouwe sponsoren die haar zijn blijven steunen, ondanks dat ze niet van start kon gaan in de Dakar 2021, kan ze haar seizoen in Dubai in elk geval starten.

 

“Ik heb er enorm veel zin in! Ik ben weer terug in de woestijn en kan eindelijk weer rijden en wedstrijdritme opbouwen. Voor deze baja heb ik een motor gehuurd, ik heb er al op kunnen rijden om te testen en dat beviel prima. Het voelt heel anders dan op een rallymotor en dat hoort ook zo. Het tempo in een baja ligt hoger. Vanaf de allereerste seconde moet ik 100% scherp zijn en alles geven. Ik hoef geen reserves achter de hand te houden zoals in een rally”, laat Pol vanuit Dubai weten.

 

De Dubai International Baja 2021 vindt plaats op 19 en 20 februari 2021.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021