Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?
VISHANDEL TOREN KRIJGT GEEN NIEUWE VERGUNNING

Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel Toren, maar sinds begin februari is er geen viskraam meer te bekennen op de parkeerplaats bij restaurant Al Capone en ook niet elders in het dorp. Om diverse redenen was de plek aan de Albergerweg niet langer een optie voor de familie Toren en dus ging men op zoek naar een andere stek. Die werd zo’n honderd meter verderop gevonden achter het voormalige eetcafé Theodorus, op de parkeerplaats bij Zenderen Vooruit.

 

Geen nieuwe vergunning

“In het verleden heeft daar ook wel eens een verkoopwagen gestaan en er is ruimte genoeg”, vertelt Wilda Toren. Alles in kannen en kruiken, zou je zeggen, maar toen moest er vanwege de verhuizing een nieuwe vergunning aangevraagd worden… en die kreeg de vishandel niet. “Er werd ons gezegd dat het beleid is in Borne dat er geen nieuwe vergunningen buiten het centrum van Borne meer gegeven worden. We moesten dan maar op de markt in Borne gaan staan. Maar daar staan al viskramen! Bovendien willen we graag in Zenderen blijven. We staan hier al 37 jaar!”

 

Protest vanuit de Dorpsraad

Ook de Dorpsraad Zenderen sprong in de bres voor de viskraam. Jeanine Mulder namens de werkgroep voorzieningen van de Dorpsraad: “Er zijn al zo weinig voorzieningen in Zenderen. Het zou voor de leefbaarheid heel jammer zijn als de vrijdagse vishandel verdwijnt. Mensen zijn er helemaal mee vertrouwd. Het is ook een ontmoetingsplek voor vooral de oudere inwoners, waar men gezellig een babbeltje kan maken. Toren staat er al jaren en nu ze een paar meter verderop gaan staan mag het in een keer niet meer?” Mulder klom in de pen om de verantwoordelijk ambtenaar op andere gedachten te brengen.

 

Begrip bij wethouder Kotteman

“Het is inderdaad beleid dat we detailhandel willen concentreren in het kernwinkelgebied. De ambtenaar voert dit beleid correct uit”, verdedigt wethouder Michel Kotteman de beslissing vanuit het gemeentehuis. “Maar, wij vinden het voorzieningenniveau in Zenderen eveneens belangrijk. Ook ik wil Zenderen z’n visje niet onthouden.” De wethouder stelt voor dat de familie Toren rechtstreeks met hem contact opneemt. “Het mooiste zou zijn als Al Capone en Vishandel Toren er onderling uitkomen, maar als dat niet kan dan gaan we het gesprek aan en proberen een oplossing te vinden.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
ter haar — 06 mrt 2021
moet blijven
F.Olde Dubbelink — 05 mrt 2021
Vishandel Toren moet blijven.
Leveren al genoeg in t.o.v.Borne
Anne — 24 feb 2021
In de Bornse bunker zijn ze als het de heren zo uitkomt best te porren voor "creatief denken". Dit is toch geen totaal nieuwe vergunning maar een aangepaste vergunning? Zijn Zenderen en Hertme dan alleen maar nuttig als melkkoe om de hautaine plannen te bekostigen? Drukte op straat, vuilnisbelt, mestfabriek, wat is het volgende? Hoe kleineer je alles wat niet als kerndorp geldt, hoe trek je bijv. de Bornse Maten voor als die wensen hebben mbt rondweg? Is Zenderens belastingbijdrage alleen maar voor de ambitieuze Bornse ideebox? Moet men net als destijds op de knieën voor de god van Borne om iets gedaan te krijgen? Weer zo'n ambtenaar volgens de letter van de wet die niet even advies vraagt voor een redelijke oplossing. En een wethouder mag weer veren plukken. Heerlijk land leven we toch.....
Wim Welberg — 23 feb 2021
De gemeente Borne maakt zich opnieuw belachelijk!!!
Frits — 23 feb 2021
Gekker moet het niet worden. De dorpen Zenderen en Hertme worden dus gekort op de voorzieningen. Uitsterfbeleid. Willen ze daar toch wat voor elkaar krijgen dan moeten ze op hun knieën naar de wethouder. En die vindt dat volstrekt normaal. Wat voor een beleid is dat? Wegsturen dat college. Borne gaat er kapot aan.
J.stuivenberg — 23 feb 2021
Vind het kinderachtig als ze dat door zetten sorry hoor dat smaakt naar broodroof
Bounty — 23 feb 2021
Te triest voor woorden dat mensen uit Zenderen helemaal naar Borne moeten voor een visje. Het is een traditie die met het vuil wordt weggegooid. Het zoveelste bewijs dat geen enkele overheid, gemeentelijk, provinciaal of landelijk nog spreekt vanuit het volk. Begint er steeds meer op te lijken dat alles tegen het volk is. Onthoud dit bij verkiezingen. Strak, koud beleid en het volk is een ver van mijn bed show voor politici.
Lichtgeel hesje — 23 feb 2021
Dus even voor de duidelijkheid: het ambtelijk apparaat zegt neen vanuit het gevoerde beleid. De Wethouder stelt vervolgens voor dat de betreffende ondernemer rechtstreeks contact met hem opneemt voor een (mogelijke) oplossing. Conclusie: als iets in Borne niet mag vanuit beleidsoverweging, neem je vervolgens gewoon rechtstreeks contact op met de betreffende Wethouder voor een (mogelijke) oplossing. Als deze werkwijze ook beleid is in de Gemeente Borne, gaan de Wethouders het nog druk krijgen de komende tijd. Overigens gun ik deze ondernemer van harte een goede standplaats...
Christian Sand — 22 feb 2021
Belletje plegen en het wordt dus geregeld. Ik ben benieuwd.

Ik vind het wel des Borne dat ook de 'Zenderse' detailhandel maar ik Borne plaats moet vinden. Hebben we zoiets met het paasvuur ook al niet gehad? Als je als inwoner van Zenderen een paasvuur wil bekijken, dan moet je maar naar Borne komen. Juist datgene wat een dorp een dorp maakt (nauw contact met je mede-dorpsgenoten) lijkt de Gemeente Borne bij haar kerkdorpen weg te willen zuigen.
Borne de lusten, Zenderen de lasten? Je zou er bijna een complex van krijgen.
Paulus — 22 feb 2021
https://gekkermoethetnietworden.files.wordpress.com/2014/08/paus-met-politiepet.jpg

Feestelijke tijdreis in zonnig Borne

Het volledig nieuwe evenement Wiener Melange Café bleek zondagmorgen een schot in de...
24-09-2023

Koksteam Dorset in finale Gouden Koksmuts

Maar liefst elf gerenommeerde restaurants uit ons land streden eerder deze week in de...
22-09-2023

Prestigieuze horeca award voor Marly Sauer

Marly Sauer, pas 21 jaar, kreeg onlangs volslagen onverwacht de Joop Braakhekke Apprentice Award...
21-09-2023

Koffieconcert en modeshows kleuren koopzondag

Afgemeten aan de temperaturen zou je het wellicht niet zeggen, maar toch staat het najaar voor...
20-09-2023

Het Seminar: ‘Met nieuwe passie terug naar de...

In de zomer van 2018 opende Het Ideaal, daar waar het zelfvoorzienende centraal staat,...
19-09-2023

Ben en Astrid doven hun Pijpelaar

Het is alweer 22 jaar geleden dat Ben en Astrid Stuivenberg de sigarenzaak overnamen van de...
08-09-2023