‘Gewoon strak werk maken’
08-03-2021
50 JAAR TUINPRACHT NIJHUIS IN BORNE

‘Gewoon strak werk maken’

Het jaar 2021 staat bij Tuinpracht Nijhuis aan de Europastraat in het teken van het 50-jarig bestaan. In mei is het dan precies vijf decennia geleden dat Harrie Nijhuis voor zichzelf begon met een schuur en wat opslag onder de rook van het Karmelietessenklooster in Zenderen. In 1979 werd de overstap gemaakt naar de huidige locatie aan de Europastraat. Zoon Hennie was toen al enkele jaren bij zijn vader werkzaam, toen nog onder de naam Hoveniersbedrijf Nijhuis. Inmiddels bestiert Hennie, samen met zijn vrouw Lean, al ruim 30 jaar het groene bedrijf, dat gespecialiseerd is in tuinaanleg en -onderhoud. “Mooi werk”, aldus de ondernemer. “Eigenlijk verveelt het nooit.”

 

‘2020 was een topjaar’

Toch kenmerkt de achterliggende periode zich door een opeenstapeling van vallen en opstaan. Zo kan Hennie zich de jaren vlak na ‘9/11’ zich nog heel goed herinneren. “Van het een op het andere moment vielen we in een wereldwijde crisis. Daar hebben we nog jaren last van gehad. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, tijdens de coronacrisis. Dat was voor Tuinpracht Nijhuis een topjaar. Iedereen wilde het in en om het huis wat gerieflijker maken en dat was bij ons heel goed te merken.”

 

Ondanks alle schommelingen is Tuinpracht Nijhuis al die jaren gewoon zichzelf gebleven. “Ons motto is ‘Gewoon strak werk maken’, prijswerk is niet aan ons besteed. Wát we doen, willen we goed doen. Niet zelden merk je bijvoorbeeld op de Bornsche Maten dat het tuinwerk een sluitpost is, dat er weinig aandacht en geld is voor een goede grondaanleg. En enkele jaren later ontstaan dan de problemen. Daar willen we niet aan meedoen, het is niet goed voor onze reputatie.”

 

Uit de hand gelopen hobby

Ondertussen is het bedrijf van Hennie en Lean nog een van de weinige kleinschalige hoveniersbedrijven in de regio. Ze hebben zes mensen in dienst, in de zomermaanden wordt het aantal met parttimers aangevuld. Ruim tachtig procent van de klanten komt uit Borne, Hengelo en directe omgeving. Als de zo kenmerkende bedden met viooltjes en ander plantgoed ter sprake komen, begint Hennie ietwat verontschuldigend te lachen. “Ja, da’s eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van moeder. Zij was degene die zich erover bekommerde. Toen ze vijf jaar geleden overleed besloten we er toch maar mee door te gaan. Het hoort gewoon bij ons bedrijf. Net zoals de jaarlijkse verkoop van kerstbomen in december.”

 

Onwillekeurig komen ook de hilarische momenten weer bovendrijven in 50 jaar Tuinpracht Nijhuis. “Weet je nog van die Fiat 500?” zegt Lean lachend tegen Hennie. Hij weet het nog. “Mijn vader wilde in zijn auto maar liefst veertig coniferen meenemen. En hij kreeg het nog voor elkaar ook!”, aldus Hennie met een grijns.

 

Het komende jaar zal Tuinpracht Nijhuis het gouden jubileum vieren met een groot aantal leuke acties. “En natuurlijk bedenken we ook nog iets speciaals voor onze medewerkers. Maar dat komt allemaal nog wel. Laat eerst alles maar weer eens opengaan. Hopelijk duurt het niet te lang en kunnen we weer knallen als het voorjaar aanbreekt.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Manon — 10 mrt 2021
Gefeliciteerd ! Ik kom altijd graag bij jullie en kom zeler snel weer!
Leonie Bonhof — 09 mrt 2021
Topbedrijf met Topeigenaren...alvast van harte proficiat met het jubileum in mei! Hopelijk nog vele jaren samen door in goede gezondheid!!!
willvangoethem — 09 mrt 2021
Hennie en Lean, ik feliciteer jullie van harte! Blijf zo door gaan!!!!!!!!
Wilma — 09 mrt 2021
Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Hopelijk gaan jullie snel weer open.
Suc6!!!
Johan Wierda — 08 mrt 2021
Beste Hennie en Lean,
Van harte gefeliciteerd met dit jubileum, hopelijk houden jullie het nog een aantal jaren vol in goede gezondheid.
Annemarie — 08 mrt 2021
Al jaren een zeer mooi bedrijf. Met kwaliteit hoog in het vaandel. En wij zijn al jaren een zeer tevreden klant! Van harte gefeliciteerd.

Het visje komt niet terug in Zenderen

Vishandel Toren zal met de viskraam definitief niet terugkeren naar Zenderen, ondanks een...
09-04-2021

Dorset gaat loten voor geluksmoment

De restaurants zijn nog steeds gesloten en de meeste horecaondernemers storten zich daarom...
08-04-2021

Sport & Fashion Outlet aan de Grotestraat

In het al enige tijd leegstaande winkelpand van Sportpaviljoen Borne aan de Grotestraat branden...
02-04-2021

Zuivelhoeve ’s lands beste foodspecialist?

In 2018 werd de Zuivelhoeve Borne al uitgeroepen tot beste foodspecialistenwinkel van ons land;...
01-04-2021

Groene Michelinster voor Het Seminar

Het is dit jaar voor het eerst dat Michelin groene Michelinsterren toekent aan restaurants die...
29-03-2021

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het...
13-03-2021