Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten
13-03-2021
MARCO EN CHANTAL VAN BUUREN: ‘WE KUNNEN EINDELIJK AAN DE SLAG’

Woensdag zet Erica de bloemen weer buiten

Het is komende woensdag precies drie maanden geleden dat voor Marco en Chantal van Buuren het noodlot toesloeg. Hun Erica bloemen en interieur aan de Grotestraat werd in de vroege ochtend van 17 december immers door een felle brand volledig verwoest. Het verdriet en de verslagenheid waren groot. Toch herpakten ze zich razendsnel en knokten terug.

 

Het vizier ging op de toekomst. Over enkele dagen, op woensdag 17 maart, heropenen ze hun winkel. Weliswaar kleiner en niet op dezelfde plek, maar toch… “We zijn er heel blij mee. Eindelijk kunnen we weer aan de slag”, klinkt het in koor.
 

Verbluffend

Dankbaar blikken beide ondernemers terug op de ongekende support die ze uit alle geledingen ondervonden na het drama. Een van hen was Jan Koehorst die zijn leegkomende bakkerij aan de overkant van de straat beschikbaar stelde om vandaaruit de draad weer op te pakken. Een handreiking die ze snel omarmden. In amper twee maanden tijd werd de winkel omgebouwd en opnieuw ingericht. Het resultaat is verbluffend, want ondanks dat het totale vloeroppervlak nu meer dan gehalveerd is, ogen de sfeer en entourage in niets op iets van tijdelijkheid.
 

‘Terug naar de basis’

Een nieuw donker plafond, een nieuwe vloer, heel veel schilderwerk, smaakvolle stellingkasten en een uitgebalanceerde verlichting bieden alle ruimte voor hun uitgebreide assortiment, dat naast de bloemen en planten ook uit ontelbaar veel woonaccessoires bestaat. “Ja, we zijn best trots op het resultaat”, aldus Marco. “Eigenlijk gaan we terug naar de basis”, vult Chantal aan. “Maar wél een ideale basis.” Hun enthousiasme is ook bij Jan, Nancy, Anouk, Janneke en Maureen direct merkbaar. Het team Erica is deze dagen volop in de weer om de laatste hand te leggen aan de metamorfose, terwijl ondertussen al keihard wordt gewerkt aan de diverse bestellingen, waaronder veel rouwwerk.
 

Vanaf komende woensdag kan er dus weer op afspraak worden gewinkeld aan de Grotestraat 237. Marco: “Een opening en het bijbehorende feestje doen we wel op een later moment als de winkels allemaal weer echt open kunnen. En nu maar hopen dat ook dít niet lang meer duurt.” Van Buuren verwacht overigens dat hij de komende twee jaar nog wel op de nieuwe plek gevestigd zal blijven. “We gaan zeker terug naar de overkant van de straat, maar voordat alle plannen daar volledig zijn ontwikkeld, zitten we al snel in 2023.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Robert — 14 mrt 2021
Heel veel succes!
H S — 13 mrt 2021
Helemaal top eindelijk weer met eigen ogen zien wat ik cadeau geef helemaal top .Het hele Team veel succes en natuurlijk sta ik zo weer op de stoep.
Andre en Ineke Doeschot — 13 mrt 2021
Hallo lieve mensen

Heel veel succes op de nieuwe plek en we komen zeker weer terug

Gr André en ineke

Streep door Shopping by Candlelight

De jaarlijkse Kerstkoopavond onder de noemer ‘Shopping by Candlelight’ gaat op...
29-11-2021

Pieten shoppen komende zondag ook

Nog een goede week te gaan en dan is het heerlijk avondje weer gekomen. Sinds jaar en dag een...
25-11-2021

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven...
23-11-2021

Deterd mode opent Outlet Pop up Store

Bijna drie jaar zat Zo Mooi met haar dameskleding aan de Nieuwe Kerkstraat. In augustus kwam er...
03-11-2021

Griezelige koopzondag gaat erin als koek

Vooraf blies de organisatie van de Halloween koopzondag hoog van de toren als het ging om het...
31-10-2021

Enquête over vraag naar lokale producten

Streekproducten zijn steeds meer in trek en de trend richting lokaal en biologisch tekent zich...
28-10-2021