Nieuwe dry aged kast markeert slagerspassie
19-04-2021
ALBIN RIKKERINK: ‘WE WILLEN BIJ RENSINK ÉCHT ONDERSCHEIDEND BLIJVEN’

Nieuwe dry aged kast markeert slagerspassie

ADVERTORIAL • “In de afgelopen dertig jaar heb ik in slachterijen heel wat misstanden gezien”, vertelt Albin Rikkerink, samen met zijn vrouw Saskia eigenaar van Keurslager Rensink aan de Nieuwe Kerkstraat. “Het welzijn van dieren ligt me na aan het hart en daarom ga ik ook alleen voor vlees van goede komaf.” Zijn passie voor rundvlees mondde kortgeleden zelfs uit in de aanschaf van een zogenaamde dry aged kast, een imposant pronkstuk dat niet voor niets een opvallende plaats in de winkel kreeg. “In deze kast kunnen we vele soorten rundvlees verder rijpen om de beleving te krijgen die het verdient.”

 

Botermals

De kast markeert zijn liefde voor het vak, waarmee hij samen met zijn vrouw en het team medewerkers de keurslagerij echt onderscheidend wil doen zijn. “We gaan voor het beste en willen onze klanten er ook van bewust maken dat een goed stuk vlees de moeite waard is.” Rikkerink biedt in de kast dan ook een grote diversiteit aan vleessoorten aan, waaronder Blonde d’aquitaire, Holsteiner en Black angus. Het vlees kan er één tot drie maanden op een natuurlijke manier rijpen. “Daardoor ontstaat een botermals stukje vlees. Vergelijk het maar met wijn en oude kaas. Ook daarin zijn diverse gradaties”, zo weet de ambachtsman.

 

De aandacht die Albin Rikkerink besteedt aan zijn producten is ook de kenners inmiddels niet ontgaan. Zo werd zijn passie voor rundvlees enkele maanden geleden nog door een internationale vakjury gehonoreerd met goud voor de door hemzelf ontwikkelde klapdobbels, een alternatief voor de traditionele spekjes. “Echt, het slagersvak is een prachtig ambacht, waarin het zich loont veel aandacht te besteden aan het vlees dat je verwerkt. De erkenning ervoor krijg je vanzelf van de klanten terug. Deze unieke dry aged kast helpt ons daarmee weer een stapje verder.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Frans Spekschate — 20 apr 2021
Gaat toch niets boven een lekker stukje vlees. En dat koop je bij de echte slager. Voor mij geen vega.
Mark — 20 apr 2021
Paul: een zin moet beginnen met een hoofdletter.
Paul-niet-vega — 20 apr 2021
niet het vlees van geslacht rundvee krijgt "de beleving die het verdient", maar de eters ervan...

Shopping by Candlelight en maand vol koopzondagen

De decembermaand in het centrum van Borne staat ook dit jaar weer in het teken van licht en...
27-11-2025

Salon Brigit geheel vernieuwd heropend

Ongeveer 31 jaar geleden begon zij als leerling-kapster en nu is zij de trotse eigenaresse van...
26-11-2025

Royal Lebanon feestelijk heropend met nieuwe...

Maandagavond is Royal Lebanon in Borne feestelijk heropend. Het Libanese restaurant, dat in...
18-11-2025

‘De geruchten kloppen niet!’

Sinds enkele weken moet Martijn Lucas, eigenaar van woonwinkel Alkoof aan de Stationsstraat,...
03-11-2025

Familiekoopzondag verandert centrum in...

Het wordt weer griezelen geblazen in het centrum van Borne. Op zondag 26 oktober staat de...
17-10-2025

Café De Stroat opent de deuren

Het is laat op de avond als Hans en Simone samen in hun nieuwe café staan. De muren...
01-10-2025