Nieuwe dry aged kast markeert slagerspassie
19-04-2021
ALBIN RIKKERINK: ‘WE WILLEN BIJ RENSINK ÉCHT ONDERSCHEIDEND BLIJVEN’

Nieuwe dry aged kast markeert slagerspassie

ADVERTORIAL • “In de afgelopen dertig jaar heb ik in slachterijen heel wat misstanden gezien”, vertelt Albin Rikkerink, samen met zijn vrouw Saskia eigenaar van Keurslager Rensink aan de Nieuwe Kerkstraat. “Het welzijn van dieren ligt me na aan het hart en daarom ga ik ook alleen voor vlees van goede komaf.” Zijn passie voor rundvlees mondde kortgeleden zelfs uit in de aanschaf van een zogenaamde dry aged kast, een imposant pronkstuk dat niet voor niets een opvallende plaats in de winkel kreeg. “In deze kast kunnen we vele soorten rundvlees verder rijpen om de beleving te krijgen die het verdient.”

 

Botermals

De kast markeert zijn liefde voor het vak, waarmee hij samen met zijn vrouw en het team medewerkers de keurslagerij echt onderscheidend wil doen zijn. “We gaan voor het beste en willen onze klanten er ook van bewust maken dat een goed stuk vlees de moeite waard is.” Rikkerink biedt in de kast dan ook een grote diversiteit aan vleessoorten aan, waaronder Blonde d’aquitaire, Holsteiner en Black angus. Het vlees kan er één tot drie maanden op een natuurlijke manier rijpen. “Daardoor ontstaat een botermals stukje vlees. Vergelijk het maar met wijn en oude kaas. Ook daarin zijn diverse gradaties”, zo weet de ambachtsman.

 

De aandacht die Albin Rikkerink besteedt aan zijn producten is ook de kenners inmiddels niet ontgaan. Zo werd zijn passie voor rundvlees enkele maanden geleden nog door een internationale vakjury gehonoreerd met goud voor de door hemzelf ontwikkelde klapdobbels, een alternatief voor de traditionele spekjes. “Echt, het slagersvak is een prachtig ambacht, waarin het zich loont veel aandacht te besteden aan het vlees dat je verwerkt. De erkenning ervoor krijg je vanzelf van de klanten terug. Deze unieke dry aged kast helpt ons daarmee weer een stapje verder.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Frans Spekschate — 20 apr 2021
Gaat toch niets boven een lekker stukje vlees. En dat koop je bij de echte slager. Voor mij geen vega.
Mark — 20 apr 2021
Paul: een zin moet beginnen met een hoofdletter.
Paul-niet-vega — 20 apr 2021
niet het vlees van geslacht rundvee krijgt "de beleving die het verdient", maar de eters ervan...

‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de gemeente Borne 25.000 euro ontving van de provincie...
20-10-2021

Kringloop Borne draait op volle toeren

Het lijkt allemaal alweer zo normaal bij de Kringloop aan de Ambachtstraat in Borne. Het is...
01-10-2021

Dit keer flaneert het publiek op de loper

Natuurlijk, het kon dit weekend allemaal nog niet met een grote catwalk, de ladyspeaker en meer...
19-09-2021

Centrumwinkeliers rollen loper uit

Vanaf vandaag tot en met zondagmiddag 17.00 uur krijgen de winkelstraten in Borne weer wat extra...
17-09-2021

Saskia Rikkerink vanaf nu Meesterverkoper

Voor Saskia Rikkerink van Keurslager Rensink was het dinsdagmorgen nog even wennen. Vanaf...
07-09-2021

Judith vliegt eindelijk naar Barcelona

Ze moest er wel even op wachten, maar dat was alleszins de moeite waard. Zo bleek vrijdagmiddag...
03-09-2021