Rode Draad verbindt likeur en bonbon
26-04-2021
DE BARRIQUE EN ZEUT CHOCOLA LEVEREN BIJDRAGE AAN TEXTIEL FESTIVAL TWENTE

Rode Draad verbindt likeur en bonbon

In passend textieljargon legt Thom Hilderink, eigenaar van slijterij en wijnkoperij De Barrique, uit dat hij het verhaal van het project De Rode Draad voorbij zag komen. “We moeten erop inhaken, daar moeten we eigenlijk iets mee doen”, dacht de ondernemer. Het Bornse project is onderdeel van het regionale Textiel Festival Twente. Hilderink wist al snel dat zijn drankje een relatie met textiel en rood moet hebben. Hij koos voor een rum likeur met vanille tonen, met een alcoholpercentage van 14,9. Een flesje verpakt in milieuvriendelijk jute, biologisch afbreekbaar. Afgesloten met een rode textiele draad.

 

Likeur en bonbon gaan samen

“Ik gooide een `bolletje` op naar Linda Baas van Zeut chocola”, vertelt Hilderink. De ondernemers werken wel vaker samen. Baas was direct enthousiast. “Met rum likeur kan ik een heerlijke ganache maken. Het combineert uitstekend met chocolade.” De chocolatière heeft een ambachtelijke bonbon als een rood chocolade bolletje ontworpen. Dit is een verwijzing naar het logo van het project De Rode Draad. Het likeurtje kost 7,99 euro en de bonbons 5,50 euro. Beide artikelen zijn ook samen in een cadeauverpakking te koop. Vooralsnog is het alleen bij De Barrique in de winkel en bij Zeut via click en collect te koop. Er zijn plannen zijn om het regionaal tijdens textielevenementen in te zetten.

 

Moederdag

Op 7 en 8 mei, voor Moederdag, staat de nieuwe foodtruck van de BBO, Bundeling Bornse Ondernemers, op het Dorsetplein. Daar zijn de cadeauartikelen likeur en bonbons, samen of afzonderlijk te koop. “Wat wil een mens nog meer: koffie met een bonbon en een likeurtje”, onderstreept de jonge onderneemster Baas. “Voorlopig is het likeurtje en de bonbon een blijvertje”, vertellen beide ondernemers met trots. “Het is ontzettend leuk om als ondernemers met elkaar samen te werken”. En juist dát past in het verhaal van De Rode Draad. Dit verbindt tijdens het textieljaar 2021 allerlei activiteiten in Borne met elkaar. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Escaperoom Borne wordt een beleving!’

De een is politieman, de ander front and back-end developer. Beiden zijn ze 30, opgegroeid in de...
06-05-2021

Snoepjesboom opent aan Marktplein

Een week lang bleef de Snoepjesboom aan de Grotestraat gesloten om de verhuizing naar het nieuwe...
01-05-2021

Zondag eerste van drie koopzondagen

Onder het motto ‘Zo blij met een trouwe klant als jij!’ zetten de Bornse...
30-04-2021

Ja, de terrassen zijn weer open!

Meer dan een half jaar kon het niet; gezellig een drankje drinken op het terras. En dat werd...
28-04-2021

Al Capone start met ijsverkoop

Vrijdagmiddag om 13.00 uur opent Nova Hakobian zijn nieuwe ijsloket aan de Albergerweg in...
28-04-2021

Nieuwe dry aged kast markeert slagerspassie

ADVERTORIAL • “In de afgelopen dertig jaar heb ik in slachterijen heel wat misstanden...
19-04-2021