Fonkelnieuwe boerderijwinkel trekt veel bekijks
GROOT ASSORTIMENT STREEKPRODUCTEN BIJ HEDEVELDS BIO EI

Fonkelnieuwe boerderijwinkel trekt veel bekijks

Het heeft de afgelopen tijd heel wat zweetdruppeltjes gekost, maar het resultaat is ernaar. Het nieuwe pronkstuk van René en Rian Jannink aan de Lodieklanden in Hertme, de uit de kluiten gewassen boerderijwinkel en tevens rustpunt, is gereed en kon op Hemelvaartsdag voor de allereerste keer haar bezoekers ontvangen. En dat hebben de trotse eigenaren op deze traditionele fietsdag geweten. Het was een komen en gaan van mensen die er, onder het genot van een bekertje koffie, de benen even strekten, een doosje eieren kochten, of zo maar even een nieuwsgierige blik wilden werpen.
 

‘Man, man, man… wát een werk!'

De nieuwe boerderijwinkel is geheel in eigen beheer vervaardigd. René, als geen ander thuis in de bouwwereld, heeft er vele uurtjes noeste arbeid ingestoken. “Uiteraard met hulp van velen”, zo vertelt hij, “maar man, man, man… wát een werk!” Voor het karkas, met een oppervlak van ruim 14 x 6 meter, gebruikte hij eikenhouten gebinten, die zijn vader ooit al liet zagen. “De meeste zijn meer dan 40 jaar oud. Prachtexemplaren die hier prima tot hun recht komen.”
 

Toen de plannen voor de nieuwe winkel nog op de tekentafel lagen, was het eigenlijk de bedoeling er vooral een info- en bezoekerscentrum van te maken. “Ondertussen kregen we steeds meer signalen dat het idee van een winkel voor alleen boerderij- en streekproducten wellicht een heel mooie aanvulling zou zijn. We waren immers in 2019 al met onze ‘eitomatiek’ gestart waar passanten kakelverse biologische eieren van onze kippen konden kopen”, vertelt Jannink. Van het een kwam het ander. Er werd contact gezocht met collega-boeren in de buurt én met ambachtelijke leveranciers van typisch Twentse producten en de ideeën sloegen aan.
 

Een uitgelezen rustpunt

Het gevolg: naast de automatiek met eieren van René en Rian ontstond er een aparte en afsluitbare winkel waar bijvoorbeeld aardappelen, uien, appels en peren, krentenwegge, vruchtensappen, chocola, zuivel, droge worst en hammetjes, asperges en zelfs bier te koop zijn. “Allemaal van lokale of regionale grond”, verzekert Jannink. “Ik wil geen supermarkt worden en producten importeren.” Daarnaast is er binnen een koffiehoek gecreëerd voor passanten, evenals een toilet en zijn er buiten enkele fietsoplaadpunten geïnstalleerd. Een gezellige zit onder de grote veranda maakt het plaatje van een uitgelezen rustpunt compleet.
 

Overigens is de oorspronkelijke gedachte aan een info- en bezoekerscentrum nog zeker niet verlaten. “Integendeel”, zegt Jannink. “Binnen willen we nog een groot tv-scherm ophangen, om groepen mensen op beeld te kunnen laten zien wat er allemaal rondom onze kippen gebeurt. Want dat blijft nu eenmaal het hart van onze bedrijvigheid. Het is jammer dat ze vanwege de vogelgriep vandaag nog niet naar buiten kunnen, want dat was het mooie plaatje hier compleet geweest.” Maar dat de biologische kippen vanaf nu een stevige concurrentie krijgen van de nieuwe boerderijwinkel, staat wel vast.
 

De boerderijwinkel aan de Lodieklanden 2 is op donderdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De eitomatiek en het rustpunt kunnen zeven dagen per week worden bezocht van 09.00 uur tot zonsondergang. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Elise — 14 mei 2021
Rene en Rian en t.Truus, gefeliciteerd...wat mooi en passend in deze tijd en het landschap.Je ma had me al een klein kijkje gegeven.....liefs Elise en heel veel succes
Bert Stubbe — 14 mei 2021
Geweldig (ook weer iets minder kaal in de omgeving) Oud-buurman Bert Stubbe
Jan de Vries — 14 mei 2021
Top! Dit is een mooie toevoeging aan de (fiets-) regio en zal zeker een succes worden. Gefeliciteerd ??
Herman — 13 mei 2021
Ziet er allemaal ?strak? uit Rian en René.
Veel succes, naar dat gaat wel lukken denk ik.??

Grotestraat weer stukje fraaier

“Ik vind het gewoon leuk om de kern van Borne mooier te maken”, klinkt het nuchtere...
29-07-2021

Andy Kamp gaat in oliebollen

“Nee, o nee, ik stop absoluut niet met mijn winkel”, aldus Andy Kamp van Fashion by...
23-07-2021

‘Verwenwinkel’ Van Otten geopend

In niets leek het Rheineplein donderdagmorgen op de andere ochtenden van een doorsnee week. De...
22-07-2021

Zeut Chocola naar orchideeën winkel

Voor Michael en Linda Baas van Zeut Chocola smaakten de afgelopen wintermaanden heel sterk naar...
08-07-2021

Corona? ‘Snel vergeten en doorgaan!’

Het kan verkeren. Amper een half jaar geleden verkeerden de modezaken in zak en as toen de...
15-06-2021

Zuivelhoeve 2e en 3e van ons land

Maandagavond werd in De Flint in Amersfoort bekendgemaakt wie zich Nederlands Beste...
07-06-2021