Jan Schefer bespant de rackets weer
TENNISASSORTIMENT TERUG BIJ EUROSPORT: ‘ER IS GEWOON VEEL VRAAG NAAR!’

Jan Schefer bespant de rackets weer

ADVERTORIAL • Zo’n 5 à 6 jaar besloten Jan en Dennis Schefer van Eurosport zich volledig te gaan richten op de indoor- en teamsporten. Dit betekende onder andere ook dat de recreatieve tennissers voor hun materialen en het bespannen van de rackets er niet langer terecht konden. Daar is sinds kort echter verandering in gekomen, want voor tennisballen, -schoeisel én het opnieuw bespannen van de racket kunnen de liefhebbers weer in de sportzaak aan de Stationsstraat terecht. “Er is de laatste tijd gewoon weer erg veel vraag naar en bovendien vind ik het hartstikke leuk om te doen”, aldus Jan.
 

Arbeidsintensief

Om die reden heeft Schefer sr. de volautomatische racketbespanner weer van zolder gehaald en vooralsnog een prominente plaats in de winkel gegeven. “Dat kan nu ook makkelijk omdat de teamsporten nog steeds vrijwel stilliggen en het seizoen zo goed als voorbij is”, vertelt hij terwijl hij als een volleerde vlechter een multifilament snaar door de gaatjes wurmt, het geheel baan voor baan op spanning brengt en zijn kunstwerkje even later met een stevige knoop voltooit. “Het is een arbeidsintensief proces, maar ik heb er veel lol in en ben er niet zelden ook ’s avonds nog mee bezig.”
 

Schefer gebuikt voor zijn werk zes verschillende snarensoorten en ‘het is maar net wat voor soort speler iemand is en waar hij of zij een voorkeur voor heeft’ zo weet hij. “Deze multifilamentsnaar heeft een heel hoge elasticiteit en is uitermate geschikt voor spelers met een groot balgevoel. Dit in tegenstelling tot de comfortsnaren bijvoorbeeld, die weer veel meer geschikt zijn voor minder krachtige en technische spelers. Het luistert dus bijzonder nauw. En dat maakt het ook mooi.” De prijs voor het bespannen is uiteraard mede afhankelijk van de soort snaar die wordt toegepast en ligt in de regel tussen de 15 en 50 euro. “En als het echt nodig is kunnen we de opdracht binnen 24 uur voltooien”, aldus de vakman.
 

Voor gravel- en kunstbanen

Daarnaast heeft Eurosport ook tennisballen van de merken Dunlop en Tretorn-plus aan haar assortiment toegevoegd, evenals tennisschoenen voor kinderen, dames en heren. “We voeren twee merken, K-Swiss en Asics”. Beide zijn ze uitstekend geschikt voor zowel gravel- als kunstbanen, volgens Schefer. De collectie begint met maatje 35 voor de jeugd en loopt op tot en met maat 47 voor de heren.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de gemeente Borne 25.000 euro ontving van de provincie...
20-10-2021

Kringloop Borne draait op volle toeren

Het lijkt allemaal alweer zo normaal bij de Kringloop aan de Ambachtstraat in Borne. Het is...
01-10-2021

Dit keer flaneert het publiek op de loper

Natuurlijk, het kon dit weekend allemaal nog niet met een grote catwalk, de ladyspeaker en meer...
19-09-2021

Centrumwinkeliers rollen loper uit

Vanaf vandaag tot en met zondagmiddag 17.00 uur krijgen de winkelstraten in Borne weer wat extra...
17-09-2021

Saskia Rikkerink vanaf nu Meesterverkoper

Voor Saskia Rikkerink van Keurslager Rensink was het dinsdagmorgen nog even wennen. Vanaf...
07-09-2021

Judith vliegt eindelijk naar Barcelona

Ze moest er wel even op wachten, maar dat was alleszins de moeite waard. Zo bleek vrijdagmiddag...
03-09-2021