Maandagavond werd in De Flint in Amersfoort bekendgemaakt wie zich Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel, Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas en Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade mag noemen. De jaarlijkse competitie is een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten. De Zuivelhoeve Borne van Henk Brok en zijn team was zelfs in twee van de drie categorieën genomineerd. Winnaar werden ze niet, wel behaalden ze zowel een tweede als een derde plek.
In gesprek met Paul de Leeuw
De feestelijke uitreiking gebeurde dit keer vanwege corona online, alleen de genomineerden waren in Amersfoort present. Paul de Leeuw praatte de avond aan elkaar en zo was het ook Henk Brok die bij De Leeuw aan tafel schoof. Op de voor hem zo enthousiaste wijze vertelde Brok over het succes van zijn Bornse specialiteitenzaak. “Je moet voortdurend bezig zijn om uniek te blijven”, zo zei hij. “De afgelopen jaren hebben we keihard gewerkt om de kwaliteit van ons assortiment nog verder omhoog te brengen en het resultaat is ernaar.” Daarop verklapte hij ook wel eens eigen producten mee naar huis te nemen. “Een flesje wijn bijvoorbeeld of een kaasplankje.” En met een knipoog: “Maar dat noemen we dan kwaliteitscontrole!”
'Ik ben er superblij mee'
Winnaar in de categorie Noten & Chocolade werd Floor 2.0 uit Goes; de tweede plek was voor De Zuivelhoeve Borne. Kaashuis Tromp in Haarlem werd de beste in de categorie Boerenkaas en in de categorie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel ten slotte ging de prijs naar Het Oude Zuivelhuis in Haarlem; in deze categorie eindigde Henk Brok en zijn team op de derde plaats. “Ik ben helemaal trots”, zo zei hij na afloop. “We hebben ons motto: ‘Dit is onze winkel en dit zijn wij’ meer dan waargemaakt. Echt, ik ben er superblij mee!” (BM)
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat! Heel erg knap om je in twee categorieën te profileren en te winnen van zoveel collega's/concurrenten, "chapeau".