Zuivelhoeve 2e en 3e van ons land
07-06-2021
HENK BROK: “IK BEN HELEMAAL TROTS’

Zuivelhoeve 2e en 3e van ons land

Maandagavond werd in De Flint in Amersfoort bekendgemaakt wie zich Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel, Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas en Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade mag noemen. De jaarlijkse competitie is een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten. De Zuivelhoeve Borne van Henk Brok en zijn team was zelfs in twee van de drie categorieën genomineerd. Winnaar werden ze niet, wel behaalden ze zowel een tweede als een derde plek.

 

In gesprek met Paul de Leeuw

De feestelijke uitreiking gebeurde dit keer vanwege corona online, alleen de genomineerden waren in Amersfoort present. Paul de Leeuw praatte de avond aan elkaar en zo was het ook Henk Brok die bij De Leeuw aan tafel schoof. Op de voor hem zo enthousiaste wijze vertelde Brok over het succes van zijn Bornse specialiteitenzaak. “Je moet voortdurend bezig zijn om uniek te blijven”, zo zei hij. “De afgelopen jaren hebben we keihard gewerkt om de kwaliteit van ons assortiment nog verder omhoog te brengen en het resultaat is ernaar.” Daarop verklapte hij ook wel eens eigen producten mee naar huis te nemen. “Een flesje wijn bijvoorbeeld of een kaasplankje.” En met een knipoog: “Maar dat noemen we dan kwaliteitscontrole!”

 

'Ik ben er superblij mee'

Winnaar in de categorie Noten & Chocolade werd Floor 2.0 uit Goes; de tweede plek was voor De Zuivelhoeve Borne. Kaashuis Tromp in Haarlem werd de beste in de categorie Boerenkaas en in de categorie Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel ten slotte ging de prijs naar Het Oude Zuivelhuis in Haarlem; in deze categorie eindigde Henk Brok en zijn team op de derde plaats. “Ik ben helemaal trots”, zo zei hij na afloop. “We hebben ons motto: ‘Dit is onze winkel en dit zijn wij’ meer dan waargemaakt. Echt, ik ben er superblij mee!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Wim Geul — 12 jun 2021
Team Zuivelhoeve, Henk,
Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat! Heel erg knap om je in twee categorieën te profileren en te winnen van zoveel collega's/concurrenten, "chapeau".

Dit keer flaneert het publiek op de loper

Natuurlijk, het kon dit weekend allemaal nog niet met een grote catwalk, de ladyspeaker en meer...
19-09-2021

Centrumwinkeliers rollen loper uit

Vanaf vandaag tot en met zondagmiddag 17.00 uur krijgen de winkelstraten in Borne weer wat extra...
17-09-2021

Saskia Rikkerink vanaf nu Meesterverkoper

Voor Saskia Rikkerink van Keurslager Rensink was het dinsdagmorgen nog even wennen. Vanaf...
07-09-2021

Judith vliegt eindelijk naar Barcelona

Ze moest er wel even op wachten, maar dat was alleszins de moeite waard. Zo bleek vrijdagmiddag...
03-09-2021

BorneBoeit start weer met Maandmenu

Het is al meer dan anderhalf jaar geleden dat de Bornse restaurants om beurten hun Menu van de...
31-08-2021

Zeut opent smaakvolle winkel

Met twee luide knallen openden Simon (11) en Vera (9) zondagmorgen om iets voor elven de nieuwe...
29-08-2021