Zeut Chocola naar orchideeën winkel
08-07-2021
LINDA BAAS: ‘AAN DE NIEUWE MARKT… ONZE DROOM GAAT IN VERVULLING’

Zeut Chocola naar orchideeën winkel

Voor Michael en Linda Baas van Zeut Chocola smaakten de afgelopen wintermaanden heel sterk naar meer. Bij wijze van proef runden ze namelijk een pop-up store in de toen tijdelijk gesloten ijssalon De Harmonie aan de Potkampstraat. En dat werd een succes. “Het directe contact met je klanten en kunnen laten zien wat je in huis hebt… Het zette ons de afgelopen maanden aan het denken”, aldus Linda. Het resultaat is ernaar. Eind augustus opent Zeut haar permanente chocoladewinkel aan de Nieuwe Markt.
 

‘Met pijn in het hart’

Een en ander betekent dat Orchids by Anja de verkoop van haar orchideeën zal staken. “En dat doe ik met pijn in het hart”, vertelt een lichtelijk emotionele Anja de Bakker. “Het is gewoon domme pech. Op 11 januari vorig jaar zijn we geopend, maar corona ging ons toch te veel parten spelen. De winkel was lange tijd dicht of in het andere geval bleef het centrum bijna uitgestorven. Dan heb je geen kans om iets op te bouwen. Het is niet anders en ik heb al menig traantje gelaten. Maar tegelijkertijd ben ik blij dat Michael en Linda op dit mooie punt hun winkel gaan starten.”
 

De contacten tussen beide partijen dateren al van enkele maanden terug. “Toen ik kortgeleden mijn drastische besluit nam, besloot ik dan ook Linda te bellen”, aldus Anja. Laatstgenoemde en haar man hoefden niet lang na te denken. “Een geweldige plek, met een ideale grootte en dé kans onze nieuwe droom te verwezenlijken.” De jonge onderneming won in 2017 nog de Startersprijs Midden Twente en verhuisde een jaar later naar de voormalige smederij Van Harten aan de Grotestraat, waar een professionele productielijn kon worden opgezet. De chocoladewinkel aan de Nieuwe Markt is dus de volgende stap.
 

De enige in Borne

Linda: “Vanzelfsprekend moeten we het interieur van de winkel nog wel behoorlijk gaan aanpassen. Het moet vooral strak, leuk en hip worden. We zijn de enige ambachtelijke chocolatier in Borne en dat willen we gaan uitdragen. De slogan ‘100% made in Borne’ gaat dan ook deel uitmaken van ons logo. En bovendien willen we met onze winkel straks voor iedereen toegankelijk zijn. Zowel als het gaat om een klein cadeautje alsook daar waar het maatwerk en vaak grotere afnames betreft.”
 

Het is Linda zelf die de winkel zal gaan bemannen. Dit betekent dat ze het ambachtelijk productiewerk voor een belangrijk deel zal overlaten aan man Michael en een inmiddels aangetrokken stagiaire. “Ik heb er onwijs veel zin in”, zegt ze met de voor haar zo bekende lach. “Heerlijk om op deze manier onze chocola in de markt te kunnen zetten en voortdurend te zoeken naar vernieuwing. Zo willen we ons ook nog veel meer gaan richten op het vervaardigen van lactosevrije chocola.”
 

Als het allemaal lukt, hopen Linda en Michael de deuren van hun nieuwe winkel uiterlijk in het laatste weekend van augustus te kunnen openen. De komende weken is er eerst de nog opheffingsverkoop van Orchids by Anja. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Robert — 10 jul 2021
Ik heb nog nooit van deze orchideeën winkel gehoord. Wel jammer.
Marijke — 08 jul 2021
Fantastisch nieuws voor dit jonge stel, die overheerlijke chocolade ambachtelijk en vernieuwend bereidt. Chapeau en heel veel succes!
Hans — 08 jul 2021
Letterlijk en figuurlijk een prima zaak! Maar inderdaad vanzelfsprekend jammer dat Anja de Bakker het niet heeft kunnen redden...
Ton Huiskes — 08 jul 2021
Jammer te lezen over het verhaal van Anja;
Toch wens ik Linda en Michael veel succes met de verkoop van hun chocola made in Borne - dat is echt iets om trots op te zijn!

‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de gemeente Borne 25.000 euro ontving van de provincie...
20-10-2021

Kringloop Borne draait op volle toeren

Het lijkt allemaal alweer zo normaal bij de Kringloop aan de Ambachtstraat in Borne. Het is...
01-10-2021

Dit keer flaneert het publiek op de loper

Natuurlijk, het kon dit weekend allemaal nog niet met een grote catwalk, de ladyspeaker en meer...
19-09-2021

Centrumwinkeliers rollen loper uit

Vanaf vandaag tot en met zondagmiddag 17.00 uur krijgen de winkelstraten in Borne weer wat extra...
17-09-2021

Saskia Rikkerink vanaf nu Meesterverkoper

Voor Saskia Rikkerink van Keurslager Rensink was het dinsdagmorgen nog even wennen. Vanaf...
07-09-2021

Judith vliegt eindelijk naar Barcelona

Ze moest er wel even op wachten, maar dat was alleszins de moeite waard. Zo bleek vrijdagmiddag...
03-09-2021