Grotestraat weer stukje fraaier
METAMORFOSE VAN VOORMALIG GOOFIE-PAND MET WINKELS EN APPARTEMENTEN

Grotestraat weer stukje fraaier

“Ik vind het gewoon leuk om de kern van Borne mooier te maken”, klinkt het nuchtere antwoord van René Hesselink op de vraag wat hem beweegt het voormalige pand van Goofie rigoureus te renoveren. In 2019 kocht hij de opstallen waarna op 11 februari van dit jaar werd gestart met de sloop van de voorgevel. In de afgelopen maanden kwam er een geheel nieuwe pui voor in de plaats, in lijn met het enkele jaren geleden al gerealiseerde naastliggende pand waarin Pien & Mats is gehuisvest. Op 1 oktober verwacht Hesselink de oplevering.
 

Levensbestendige appartementen

Uiteraard betreft de renovatie niet alleen de voorgevel, al vormt dat straks ongetwijfeld de grote blikvanger. Integendeel zelfs, want daarachter zijn twee nieuwe winkelunits gerealiseerd met een totaal oppervlak van maar liefst zo’n 300 m², terwijl daarboven - en verdeeld over twee verdiepingen - drie appartementen verrijzen met een gemiddelde grootte van circa 75 m². “Het zijn levensbestendige appartementen”, aldus Hesselink. “Ze hebben één of twee slaapkamers, zijn volledig gelijkvloers en zowel met een trap als lift te bereiken. We hanteren er een hoog afwerkingsniveau en alle drie de appartementen kennen een riant buitenterras aan de achterzijde.” De eerste huurder heeft zich inmiddels al aangediend.

 

Uitstraling

De begane grond biedt zoals gezegd plek aan twee winkels, ook in het hogere segment. Hesselink heeft er wel ideeën over. “Het zou mooi zijn aan de kant van De Steeg iets van horeca te kunnen realiseren en daarnaast dan een ietwat exclusieve winkel. Maar evenzogoed zou het één groot geheel kunnen worden. In elk geval zal het de nodige uitstraling moeten hebben, passend bij de stijl van de nieuwe karakteristieke voorgevel. Je vindt dat nu binnen al terug in de hoge plafonds. Die lijn wil ik graag doortrekken.” De afwerking beneden wordt zo lang mogelijk uitgesteld tot zich een potentiële huurder meldt, om vanaf dan het nodige maatwerk te kunnen leveren.
 

“Ik denk dat er iets fraais is ontstaan”, besluit de eigenaar met gepaste trots. “Het is een bouwstijl die past bij het kerngebied van het dorp. Het geeft sfeer en ik denk dat het Borne mooier maakt, al valt er natuurlijk over smaak te twisten. Maar ik ben ervan overtuigd dat straks, als de hekken eenmaal zijn verdwenen, iedereen enthousiast zal zijn. Er is veel aandacht besteed aan kleine details, dat geeft extra cachet aan het nieuwe gebouw. En eerlijk, het is ook gewoon leuk om iets na te laten voor de toekomst van het dorp.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
nico evers — 08 aug 2021
Een hele mooie ontwikkeling in de grotestraat.
Had graag gezien dat Rene ook "La Fleur" in dezefde stijl had aangepakt. Helaas had de gemeente Borne hier "hogere sferen" in gedachten en ook nog uit laten voeren door een ontwikkelaar van buiten Borne.
Gemeente Borne, geef Rene een fatsoenlijke kans om ook de Rabo-puist in dezefde stijl te ontwikkelen en niet nog zo'n stads "La Fleur"pand
Nico — 31 jul 2021
Wat een enorme verbetering. Heel mooi dat Hesselink niet voor de goedkoopste oplossing gaat, maar echt kwaliteit toevoegt aan de beleving van het winkelbeeld. Schitterende stijl. Ik hoop dat dit bij toekomstige verbouwingen in het dorp leidend gaat zijn bij de beoordeling van bouwplannen. Rabobank, gemeentehuis.. en ga zo naar door... grondig aanpakken.
Aspirant huurder — 31 jul 2021
Moeten het betaalbare appartementen opleveren Loek, of ook voor de hoge klasse?
Loek Diemel — 30 jul 2021
GEWELDIG !!! Wat een verbetering van het straatbeeld!!!
Wie kan en wil het initiatief nemen om ons af te helpen van die lelijke grijze puist er tegenover.... RaboBank geheten?
Bas — 29 jul 2021
Prachtig. Mooie aanwinst voor Borne. Nu dat foeilelijke pand ertegenover van de Rabobank, Sportpaviljoen en Bakker Bart nog. Dan wordt de Grotestraat een mooie straat in Borne.
Ton Huiskes — 29 jul 2021
Gefeliciteerd met deze mooi aanwinst in het centrum van Borne - erg mooi, René!
Ton Kuipers — 29 jul 2021
Het resultaat is super!
Borne is weer een stukje mooier geworden!
Henry — 29 jul 2021
Aanwinst voor de winkelstraat! Super gedaan René!

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut...
03-06-2022

Tijdelijke outlet Leurink aan Grotestraat

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store in de...
02-06-2022

Vier dagen feest bij Mooi Parfumerie Borne

ADVERTORIAL • Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf woensdag 1 juni vier dagen lang...
31-05-2022