NEO wint eigen Richard Bertelink Memorial
22-08-2021
ACHILLES’12 IN FINALE MET 3-0 VERSLAGEN

NEO wint eigen Richard Bertelink Memorial

Gastheer NEO is er zaterdagavond in geslaagd om de 8e editie van de jaarlijkse Richard Bertelink Memorial op zijn naam te schrijven. De ploeg van coach Michel Steggink wist alle duels in winst om te zetten, inclusief de finale tegen Achilles’12, waarin de Hengeloërs met 3-0 duidelijk de mindere waren. Derde werd SDC’12 uit Denekamp; de achtste en laatste plek was dit keer weggelegd voor Enter Vooruit.

 

Nadat op een regenachtige donderdagavond de eerste twee pouleduels werden gespeeld waren de omstandigheden zaterdag geweldig. Dat was ook te merken aan de publieke belangstelling en het terras van NEO was tot ver in de avond goed bezet.

 

Op de donderdag hadden NEO en Achilles’12 al een voorschot genomen op de poulewinst. Achilles diende nog wel af te rekenen met het Voorwaarts Twello van Berthil ter Avest en deed dat door met 2-1 te winnen. In de andere poule won NEO ook de derde wedstrijd, dit keer met 1-0 van Enter Vooruit, de ploeg van ex-trainer Jan Willem van Holland.

 

Finale

In de finale was NEO duidelijk de bovenliggende partij tegen Achilles’12. Nadat de thuisclub al een aantal kansen had verkwanseld moest debuterend doelman Leco Zeevalkink zijn kwaliteiten aanwenden om in een 1 tegen 1 situatie zijn doel schoon te houden. In het eerste duel van de zaterdag, tegen Enter Vooruit, werd de goal overigens vakkundig verdedigd door good old Rogier Lohuis. Uiteindelijk wist NEO het overwicht in drie goals uit te drukken, die gemaakt werden door Jesse Keur en twee keer Twan Weghorst.

 

NEO hervat de oefencampagne op 31 augustus met een thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek, waarna op dinsdag 7 september de bekercampagne wordt gestart tegen Enter Vooruit, waarna Voorwaarts Twello en VVG’25 de volgende tegenstanders zullen zijn. Op 26 september is BWO op De Noork de eerste tegenstander in de competitie.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Ruim 400 kinderen gaan eindelijk weer los

Ruim anderhalf jaar lag het allemaal stil, maar donderdagmorgen was het eindelijk weer zover:...
16-09-2021

Open dagen Floralia van start

Was het vorig jaar nog de dahlia Maxime die de harten van de bezoekers stal, dit keer zijn het...
11-09-2021

Rabo ClubSupport weer van start

‘Verenigingen en stichtingen zijn onmisbaar voor de lokale samenleving, zorgen voor...
02-09-2021

De RunBikeRun-wacht

Vandaag, 28 augustus 2021, zou de 30ste Run Bike Run Borne plaatsvinden, maar om bekende reden...
28-08-2021

Ambitieus Dames1 NEO oefent bij Heracles

“Ons eerste team is wat afgeslankt ten opzichte van het kampioensjaar, maar ik denk dat we...
24-08-2021

Stefan Boermans is niet te stuiten

Het houdt maar niet op met de successen van beachvolleyballer Stefan Boermans. Afgelopen weekend...
23-08-2021