‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’
25-08-2021
HENGELOSE GREETJE HOEKSEMA VIERT VANDAAG HAAR 25-JUBILEUM BIJ DA

‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’

Vandaag is het feest bij DA-drogisterij De Faam aan de Nieuwe Markt in Borne. Het is immers op de kop af 25 jaar geleden dat Greetje Hoeksema er voor het eerst naar binnen stapte om de toenmalige eigenaresse Maria Harink bij de winkelverkoop te ondersteunen. Een bijzondere mijlpaal en dat hebben haar collega’s Francesco en Marlouk op deze woensdagmorgen al vroeg laten merken. De winkel hangt vol met slingers waarop de ‘25’ prominent staat afgedrukt en ook aan fleurige bloemen ontbreekt het niet.
 

Een beetje beduusd is de jubilaris wel, want eigenlijk houdt ze niet zo van al die aandacht. “Ach, ik doe gewoon mijn werk en ik vind het nog steeds heel leuk. Daar verandert allemaal niets aan.” Toch heeft ze voor deze bijzondere gelegenheid een grote schaal met cupcakes meegenomen om haar klanten in de feestvreugde te laten delen. “Ja, dat hoort er wel een beetje bij. Je hebt in al die jaren toch vaak een vertrouwensband met je klanten opgebouwd en ik heb ook al menig felicitatie-appje ontvangen vanmorgen.”
 

Gek met haar klanten

Francesco kan het verhaal van Greetje alleen maar bevestigen. “Het gebeurt geregeld dat klanten binnenkomen en zeggen: ‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’. En dat weet ze dan ook. Ze is heel zorgzaam en gek met haar klanten.” Zijzelf doet de complimenten wat lachend af. “Het contact met klanten vind ik nog steeds het leukste. Natuurlijk is er in de afgelopen 25 jaar wel wat veranderd. Denk maar aan de online verkoop en ook moet het allemaal wat sneller. Mensen zijn soms iets ongeduldiger geworden, maar zeker de oudere klanten vinden het toch vaak wel fijn om een praatje te maken.”
 

De inmiddels 57-jarige Hengelose hoopt nog heel wat jaren in de Bornse winkel te werken. Nu doet ze dat 24 uur per week en dat bevalt haar prima. “Ja hoor, gewoon lekker doorgaan”, zegt ze, waarna ze het gesprek moet afsluiten om de felicitaties van weer een klant in ontvangst te nemen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten shoppen komende zondag ook

Nog een goede week te gaan en dan is het heerlijk avondje weer gekomen. Sinds jaar en dag een...
25-11-2021

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven...
23-11-2021

Deterd mode opent Outlet Pop up Store

Bijna drie jaar zat Zo Mooi met haar dameskleding aan de Nieuwe Kerkstraat. In augustus kwam er...
03-11-2021

Griezelige koopzondag gaat erin als koek

Vooraf blies de organisatie van de Halloween koopzondag hoog van de toren als het ging om het...
31-10-2021

Enquête over vraag naar lokale producten

Streekproducten zijn steeds meer in trek en de trend richting lokaal en biologisch tekent zich...
28-10-2021

Zondag gaat het spoken in Borne

Zet Jos Brummelhuis en Wim Ros samen aan tafel, dan heb je een vermakelijke middag. Dat ze ook...
27-10-2021