‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’
25-08-2021
HENGELOSE GREETJE HOEKSEMA VIERT VANDAAG HAAR 25-JUBILEUM BIJ DA

‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’

Vandaag is het feest bij DA-drogisterij De Faam aan de Nieuwe Markt in Borne. Het is immers op de kop af 25 jaar geleden dat Greetje Hoeksema er voor het eerst naar binnen stapte om de toenmalige eigenaresse Maria Harink bij de winkelverkoop te ondersteunen. Een bijzondere mijlpaal en dat hebben haar collega’s Francesco en Marlouk op deze woensdagmorgen al vroeg laten merken. De winkel hangt vol met slingers waarop de ‘25’ prominent staat afgedrukt en ook aan fleurige bloemen ontbreekt het niet.
 

Een beetje beduusd is de jubilaris wel, want eigenlijk houdt ze niet zo van al die aandacht. “Ach, ik doe gewoon mijn werk en ik vind het nog steeds heel leuk. Daar verandert allemaal niets aan.” Toch heeft ze voor deze bijzondere gelegenheid een grote schaal met cupcakes meegenomen om haar klanten in de feestvreugde te laten delen. “Ja, dat hoort er wel een beetje bij. Je hebt in al die jaren toch vaak een vertrouwensband met je klanten opgebouwd en ik heb ook al menig felicitatie-appje ontvangen vanmorgen.”
 

Gek met haar klanten

Francesco kan het verhaal van Greetje alleen maar bevestigen. “Het gebeurt geregeld dat klanten binnenkomen en zeggen: ‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’. En dat weet ze dan ook. Ze is heel zorgzaam en gek met haar klanten.” Zijzelf doet de complimenten wat lachend af. “Het contact met klanten vind ik nog steeds het leukste. Natuurlijk is er in de afgelopen 25 jaar wel wat veranderd. Denk maar aan de online verkoop en ook moet het allemaal wat sneller. Mensen zijn soms iets ongeduldiger geworden, maar zeker de oudere klanten vinden het toch vaak wel fijn om een praatje te maken.”
 

De inmiddels 57-jarige Hengelose hoopt nog heel wat jaren in de Bornse winkel te werken. Nu doet ze dat 24 uur per week en dat bevalt haar prima. “Ja hoor, gewoon lekker doorgaan”, zegt ze, waarna ze het gesprek moet afsluiten om de felicitaties van weer een klant in ontvangst te nemen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Saskia Rikkerink vanaf nu Meesterverkoper

Voor Saskia Rikkerink van Keurslager Rensink was het dinsdagmorgen nog even wennen. Vanaf...
07-09-2021

Judith vliegt eindelijk naar Barcelona

Ze moest er wel even op wachten, maar dat was alleszins de moeite waard. Zo bleek vrijdagmiddag...
03-09-2021

BorneBoeit start weer met Maandmenu

Het is al meer dan anderhalf jaar geleden dat de Bornse restaurants om beurten hun Menu van de...
31-08-2021

Zeut opent smaakvolle winkel

Met twee luide knallen openden Simon (11) en Vera (9) zondagmorgen om iets voor elven de nieuwe...
29-08-2021

Vier dagen finale verkoop Sportpaviljoen

ADVERTORIAL • Vanaf april huist in het leegstaande pand van Sportpaviljoen Borne aan de...
25-08-2021

By Emmy officieel geopend

Vrijdagavond opende Emmy Saengra officieel haar nieuwe modewinkel in het pand waar voorheen...
13-08-2021