‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’
25-08-2021
HENGELOSE GREETJE HOEKSEMA VIERT VANDAAG HAAR 25-JUBILEUM BIJ DA

‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’

Vandaag is het feest bij DA-drogisterij De Faam aan de Nieuwe Markt in Borne. Het is immers op de kop af 25 jaar geleden dat Greetje Hoeksema er voor het eerst naar binnen stapte om de toenmalige eigenaresse Maria Harink bij de winkelverkoop te ondersteunen. Een bijzondere mijlpaal en dat hebben haar collega’s Francesco en Marlouk op deze woensdagmorgen al vroeg laten merken. De winkel hangt vol met slingers waarop de ‘25’ prominent staat afgedrukt en ook aan fleurige bloemen ontbreekt het niet.
 

Een beetje beduusd is de jubilaris wel, want eigenlijk houdt ze niet zo van al die aandacht. “Ach, ik doe gewoon mijn werk en ik vind het nog steeds heel leuk. Daar verandert allemaal niets aan.” Toch heeft ze voor deze bijzondere gelegenheid een grote schaal met cupcakes meegenomen om haar klanten in de feestvreugde te laten delen. “Ja, dat hoort er wel een beetje bij. Je hebt in al die jaren toch vaak een vertrouwensband met je klanten opgebouwd en ik heb ook al menig felicitatie-appje ontvangen vanmorgen.”
 

Gek met haar klanten

Francesco kan het verhaal van Greetje alleen maar bevestigen. “Het gebeurt geregeld dat klanten binnenkomen en zeggen: ‘Greetje weet wel wat ik moet hebben’. En dat weet ze dan ook. Ze is heel zorgzaam en gek met haar klanten.” Zijzelf doet de complimenten wat lachend af. “Het contact met klanten vind ik nog steeds het leukste. Natuurlijk is er in de afgelopen 25 jaar wel wat veranderd. Denk maar aan de online verkoop en ook moet het allemaal wat sneller. Mensen zijn soms iets ongeduldiger geworden, maar zeker de oudere klanten vinden het toch vaak wel fijn om een praatje te maken.”
 

De inmiddels 57-jarige Hengelose hoopt nog heel wat jaren in de Bornse winkel te werken. Nu doet ze dat 24 uur per week en dat bevalt haar prima. “Ja hoor, gewoon lekker doorgaan”, zegt ze, waarna ze het gesprek moet afsluiten om de felicitaties van weer een klant in ontvangst te nemen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024