Zeut opent smaakvolle winkel
VOLGENDE FASE VOOR TROTSE MICHAEL EN LINDA BAAS

Zeut opent smaakvolle winkel

Met twee luide knallen openden Simon (11) en Vera (9) zondagmorgen om iets voor elven de nieuwe trots van hun papa en mama: Zeut chocola. De winkel aan de Nieuwe Markt 13, naast de Hema, ademt in niets meer de sfeer van hun eerdere bewoners. In amper anderhalve maand tijd is er een pareltje ontstaan, door sommige genodigden zelfs ‘de kers op de taart’ van het winkelgebied genoemd. Een trotse Michael en Linda Baas hoorden de complimenten glunderend aan.
 

Snelle ontwikkeling

De opening van hun winkel vormt dan ook het voorlopige hoogtepunt van de snelle groei. Het is immers nog maar vier jaar geleden dat Linda vanuit de bijkeuken van haar voormalige woning begon met het produceren van bonbons. Ze kreeg direct de Startersprijs Midden Twente. De bijkeuken werd ingeruild voor de garage en niet veel later werd de productie zelfs verplaatst naar de voormalige smederij Van Harten aan de Grotestraat. Man Michael ging zich toeleggen op het verder professionaliseren van het ambachtelijke werk en eind vorig jaar openden beiden bij wijze van proef een tijdelijke pop-up store bij ijssalon De Harmonie aan de Potkampstraat.
 

Volledig in balans

En ook dát werd een succes. Zodanig zelfs dat ze besloten naar een permanente winkelruimte uit te zien die niet veel later werd gevonden aan de Nieuwe Markt. “Deze 45 m² is precies wat we zoeken”, zei Linda toen. “In het hart van het winkelgebied en uitstekend geschikt voor onze bonbons en andere chocoladeproducten.” In korte tijd maakte ze haar woorden waar.

 

De smaakvolle winkel is zowel qua kleurstelling, lichtgebruik als inrichting volledig in balans en al het uitgestalde lekkers doet de rest. Natuurlijk valt het ruime assortiment bonbons direct in het oog, maar ook tal van andere chocoladeproducten liggen, al dan niet in cadeauverpakking, verleidelijk te lonken. En dan zijn er nog eens de speciale producties, zoals nu de chocolade met daarop het logo van de Stichting Twente tegen Kanker.
 

“Ja, we zijn enorm trots”, aldus Linda vanmorgen tijdens haar openingswoordje. “Dit is echt Michael en Linda, dit is Zeut chocola!” Nadat ze hun ouders en alle mensen die hielpen bij de verbouwing had bedankt voor hun steun, mochten de kinderen Simon en Vera hun confettikanonnen afschieten. Daarna was het de beurt aan een lange rij familie, bekenden en andere genodigden om de gelukwensen aan beide ondernemers aan te bieden. (AJ/BM)

 

Opening Zeut

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 29 aug 2021
Gefeliciteerd met uw eerste echte winkel - kom gauw een kijkje nemen ... Super dit is zeker een aanwinst in het centrum van Borne!
Rian Jannink — 29 aug 2021
TOPPERS!! prachtige winkel! Een aanwinst voor 't centrum! Heel veel succes gewenst! Gr René & Rian Hedevelds Bio Ei Hertme

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024