Kringloop Borne draait op volle toeren
01-10-2021
ZATERDAG NATIONALE KRINGLOOPDAG MET GELUKSACTIES IN BORNE

Kringloop Borne draait op volle toeren

Het lijkt allemaal alweer zo normaal bij de Kringloop aan de Ambachtstraat in Borne. Het is immers een komen en gaan van mensen die overtollige spullen komen brengen en in de grote winkel zoekt menigeen of er iets van zijn of haar gading is te vinden. “Toch hebben we een spannende tijd achter de rug”, aldus Marco Pierik. Sinds 1 juni is hij er de bedrijfsleider. “Maar inmiddels weten de klanten ons weer volop te vinden en ik vind het een enorme uitdaging hier de puntjes verder op de i te mogen zetten.
 

Een van die puntjes is de grote verrassingsactie morgen ter ere van de Nationale Kringloopdag. Klanten kunnen worden getrakteerd op tegoedbonnen of zelfs een Gouden Ticket.
 

Lastige periode

“De coronaperiode was ook voor onze Kringloopwinkel heel lastig. We kwamen immers net van onze locatie aan de Bornerbroeksestraat en waren druk in de weer met de verbouwing van onze nieuwe pand. Op het moment dat we konden openen, moesten we vanwege de pandemie bijna een jaar gesloten blijven. En dan is het natuurlijk maar de vraag of je klanten van toen je na zo’n lange stille periode nog wel weten te vinden”, zegt Pierik.
 

Die vrees bleek echter ongegrond. Er zijn dagen volgens de bedrijfsleider dat klanten ’s morgens al voor de deur staan te wachten totdat de winkel opengaat. “Dat merkten we bijvoorbeeld de afgelopen dagen heel sterk toen bekend werd dat we de najaars- en wintercollectie weer aan de kledingrekken hadden hangen. Gemiddeld trekt de Kringloopwinkel Borne zo’n 5.000 betalende klanten per maand. “Ja, wat dat betreft zijn we een volwassen bedrijf. Een sociaal bedrijf vooral, met een klein commercieel gezicht.” Inmiddels telt de Kringloop Borne zo’n 40 vrijwilligers en 10 fte’s, waaronder enkelen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Wat we vaak terugkrijgen is dat het een mooie winkel is, het ziet er allemaal netjes uit en het persoonlijke speelt hier nog steeds een grote rol van betekenis.”
 

Overtollig frituurvet

Toch heeft de nieuwe bedrijfsleider stiekempjes al wel wensen. “Eigenlijk zouden we nog méér ruimte willen en natuurlijk ook meer vrijwilligers. Ik ben ervan overtuigd dat we dan nog meer aangeboden producten kunnen repareren en opnieuw voor de verkoop kunnen aanbieden. Producten die nu door ruimte- en/of tijdgebrek soms naar de vernietiger moeten. Wat dat betreft zie ik nog veel kansen voor de Kringloop om de circulaire economie te bevorderen. Vanaf volgende week kunnen mensen bijvoorbeeld ook al hun overtollig frituurvet bij ons inleveren. Tien procent van de opbrengst daarvan komt vervolgens weer ten goede aan het Hertenkamp aan de Vinkstraat.”
 

Gouden Ticket

Maar zover is het nog niet. Eerst is er zaterdag de zogenaamde ‘Vind je geluk dag’ aan de Ambachtstraat. Elke klant die dan vanaf 10.00 uur de Kringloopwinkel bezoekt wordt getrakteerd op een cadeauzakje waarin zomaar een attentie kan zitten, van kortingen tot tegoedbonnen. In de winkel kan bovendien het Gouden Ticket (met een waarde van 100 euro) gevonden worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wenkbrauw-specialiste naar Grotestraat

Ruim zes jaar was Manon van ‘t Rood met haar salon gevestigd aan de Azelosestraat 8a, waar...
19-01-2022

Er komt weer leven in de brouwerij

Op zaterdagavond 18 december maakte het kabinet bekend dat vrijwel alles weer per direct op slot...
15-01-2022

Bornse ondernemers komen zaterdag in actie

“Zo kan het gewoon niet langer”, aldus Josje Esseveld namens de BBO-sectie Detail....
12-01-2022

Stroomstoring accentueert protest kappers

Donderdagmorgen rond 09.30 uur werd het centrum van Borne getroffen door een grote...
30-12-2021

Henzom Keukens aan Oonksweg naar 600 m2

Het is alweer ruim zes jaar geleden dat Henri Zomer in het voormalige pand van Baartman...
29-12-2021

Fashion maakt plaats voor Candy

“Ja, ik moet mijn rekeningen nu eenmaal ook betalen”, klinkt de resolute verklaring...
22-12-2021