‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’
20-10-2021
10-JARIGE NOVA UIT HENGELO BEDENKT WINNENDE NAAM VOOR KLEINE BORIS

‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de gemeente Borne 25.000 euro ontving van de provincie om het centrum enkele extra impulsen te geven. Het bedrag werd opgesplitst in tien vouchers van elk 2.500 euro, die gekoppeld werden aan mogelijk goede ideeën.

 

Een van de suggesties kwam van Marleen Braak. Ze winkelt wekelijks in het centrum en miste een leuke pauzeplek voor haar en haar kinderen. ‘Waarom geen speeltoestellen?’ luidde haar oproep en zo verscheen er onder meer ook een kleine rode Boris op het pleintje bij de Hema. Alleen ontbrak het nog aan een mooie en toepasselijke naam voor de aaibare viervoeter…
 

Stralende glimlach

Sinds woensdagmiddag is dat probleem echter ook opgelost. ‘Bubbels’ is het geworden. Een vondst van de 10-jarige Nova Cramer-Bornemann uit Hengelo. Nova was een van de ruim 60 inzenders die een naam aandroegen. En uiteindelijk - want door corona duurde het allemaal veel langer dan gepland - bleek zij bij de jury de juiste toon te hebben aangeslagen. Met een stralende glimlach op haar gezicht nam ze dan ook uit handen van dorpsmanager Ruben Baartman haar prijs in ontvangst. Een miniversie van Bubbels en natuurlijk veel lovende woorden.
 

“Ik vind het gewoon een heel schattig dier en Bubbels vind ik ook al zo’n schattige naam”, klinkt haar plausibele verantwoording. “En als zo’n mammoet met zijn slurf in het water blaast, dan krijg je allemaal bubbels. Vandaar.” Voor deze bijzondere gelegenheid kregen alle aanwezige kinderen uit handen van de dorpsmanager ook nog eens een bellenblaas-setje aangereikt, om daarmee ook zelf de nodige bubbels te kunnen creëren. En natuurlijk had Zeut voor iedereen een overheerlijke chocolade lolly bereid met daarop een afbeelding van Bubbels. Of Boris natuurlijk. Ongetwijfeld zal het feestje binnen niet al te lange tijd nog eens dunnetjes worden overgedaan, als de echte Boris weer kwiek en monter terugkeert op zijn oude plek in de Scholtenshof. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bieren, auto’s en meer op Special Sunday

Het duurt nog even voordat het zondag 12 juni is, maar de werkgroep Special Sunday van de BBO...
24-05-2022

Cabaretiers trekken wél volle winkels

Het was een probeersel zaterdagavond in Borne. Een ‘Wijn en gein‘ koopavond om de...
21-05-2022

Shoppen met een glimlach (en meer)

Het ‘even boodschappen doen’ krijgt zaterdagavond 21 mei een geheel nieuwe dimensie....
14-05-2022

Bløf opnieuw naar Hertme

Bløf is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de...
22-04-2022

Harold Slaghuis heeft er een uitdaging bij

“Ja, het is voor mij inderdaad een nieuwe tak van sport”, trapt hij lachend af....
19-04-2022

Een gratis patatje gaat er wel in

Deze week is het op de kop af twintig jaar dat cafetaria De Zonnebloem het al ‘bruin...
16-04-2022