‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’
20-10-2021
10-JARIGE NOVA UIT HENGELO BEDENKT WINNENDE NAAM VOOR KLEINE BORIS

‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de gemeente Borne 25.000 euro ontving van de provincie om het centrum enkele extra impulsen te geven. Het bedrag werd opgesplitst in tien vouchers van elk 2.500 euro, die gekoppeld werden aan mogelijk goede ideeën.

 

Een van de suggesties kwam van Marleen Braak. Ze winkelt wekelijks in het centrum en miste een leuke pauzeplek voor haar en haar kinderen. ‘Waarom geen speeltoestellen?’ luidde haar oproep en zo verscheen er onder meer ook een kleine rode Boris op het pleintje bij de Hema. Alleen ontbrak het nog aan een mooie en toepasselijke naam voor de aaibare viervoeter…
 

Stralende glimlach

Sinds woensdagmiddag is dat probleem echter ook opgelost. ‘Bubbels’ is het geworden. Een vondst van de 10-jarige Nova Cramer-Bornemann uit Hengelo. Nova was een van de ruim 60 inzenders die een naam aandroegen. En uiteindelijk - want door corona duurde het allemaal veel langer dan gepland - bleek zij bij de jury de juiste toon te hebben aangeslagen. Met een stralende glimlach op haar gezicht nam ze dan ook uit handen van dorpsmanager Ruben Baartman haar prijs in ontvangst. Een miniversie van Bubbels en natuurlijk veel lovende woorden.
 

“Ik vind het gewoon een heel schattig dier en Bubbels vind ik ook al zo’n schattige naam”, klinkt haar plausibele verantwoording. “En als zo’n mammoet met zijn slurf in het water blaast, dan krijg je allemaal bubbels. Vandaar.” Voor deze bijzondere gelegenheid kregen alle aanwezige kinderen uit handen van de dorpsmanager ook nog eens een bellenblaas-setje aangereikt, om daarmee ook zelf de nodige bubbels te kunnen creëren. En natuurlijk had Zeut voor iedereen een overheerlijke chocolade lolly bereid met daarop een afbeelding van Bubbels. Of Boris natuurlijk. Ongetwijfeld zal het feestje binnen niet al te lange tijd nog eens dunnetjes worden overgedaan, als de echte Boris weer kwiek en monter terugkeert op zijn oude plek in de Scholtenshof. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Streep door Shopping by Candlelight

De jaarlijkse Kerstkoopavond onder de noemer ‘Shopping by Candlelight’ gaat op...
29-11-2021

Pieten shoppen komende zondag ook

Nog een goede week te gaan en dan is het heerlijk avondje weer gekomen. Sinds jaar en dag een...
25-11-2021

Bornse Cadeaupas gelanceerd

Vanaf heden kent Borne een nieuw betaalmiddel: de Bornse Cadeaupas. Speciaal in het leven...
23-11-2021

Deterd mode opent Outlet Pop up Store

Bijna drie jaar zat Zo Mooi met haar dameskleding aan de Nieuwe Kerkstraat. In augustus kwam er...
03-11-2021

Griezelige koopzondag gaat erin als koek

Vooraf blies de organisatie van de Halloween koopzondag hoog van de toren als het ging om het...
31-10-2021

Enquête over vraag naar lokale producten

Streekproducten zijn steeds meer in trek en de trend richting lokaal en biologisch tekent zich...
28-10-2021