‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’
20-10-2021
10-JARIGE NOVA UIT HENGELO BEDENKT WINNENDE NAAM VOOR KLEINE BORIS

‘Bubbels, omdat ’ie zo schattig is’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de gemeente Borne 25.000 euro ontving van de provincie om het centrum enkele extra impulsen te geven. Het bedrag werd opgesplitst in tien vouchers van elk 2.500 euro, die gekoppeld werden aan mogelijk goede ideeën.

 

Een van de suggesties kwam van Marleen Braak. Ze winkelt wekelijks in het centrum en miste een leuke pauzeplek voor haar en haar kinderen. ‘Waarom geen speeltoestellen?’ luidde haar oproep en zo verscheen er onder meer ook een kleine rode Boris op het pleintje bij de Hema. Alleen ontbrak het nog aan een mooie en toepasselijke naam voor de aaibare viervoeter…
 

Stralende glimlach

Sinds woensdagmiddag is dat probleem echter ook opgelost. ‘Bubbels’ is het geworden. Een vondst van de 10-jarige Nova Cramer-Bornemann uit Hengelo. Nova was een van de ruim 60 inzenders die een naam aandroegen. En uiteindelijk - want door corona duurde het allemaal veel langer dan gepland - bleek zij bij de jury de juiste toon te hebben aangeslagen. Met een stralende glimlach op haar gezicht nam ze dan ook uit handen van dorpsmanager Ruben Baartman haar prijs in ontvangst. Een miniversie van Bubbels en natuurlijk veel lovende woorden.
 

“Ik vind het gewoon een heel schattig dier en Bubbels vind ik ook al zo’n schattige naam”, klinkt haar plausibele verantwoording. “En als zo’n mammoet met zijn slurf in het water blaast, dan krijg je allemaal bubbels. Vandaar.” Voor deze bijzondere gelegenheid kregen alle aanwezige kinderen uit handen van de dorpsmanager ook nog eens een bellenblaas-setje aangereikt, om daarmee ook zelf de nodige bubbels te kunnen creëren. En natuurlijk had Zeut voor iedereen een overheerlijke chocolade lolly bereid met daarop een afbeelding van Bubbels. Of Boris natuurlijk. Ongetwijfeld zal het feestje binnen niet al te lange tijd nog eens dunnetjes worden overgedaan, als de echte Boris weer kwiek en monter terugkeert op zijn oude plek in de Scholtenshof. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024