Zondag gaat het spoken in Borne
HALLOWEEN KOOPZONDAG BELOOFT VOLOP VERMAAK… ÉN KIPPENVEL!

Zondag gaat het spoken in Borne

Zet Jos Brummelhuis en Wim Ros samen aan tafel, dan heb je een vermakelijke middag. Dat ze ook in staat zijn om groot en klein op een zondagmiddag de stuipen op het lijf te jagen, is echter van een heel andere orde. En toch doen ze het. Alle registers trekken ze open om de Halloween koopzondag van 31 oktober tot een onvergetelijke te maken. En als je hun eigen voorpret als maat mag nemen voor wat het publiek te wachten staat, dan belooft het inderdaad een spannende en tegelijk ook plezierige middag te worden…

 

Spektakel

Jos, regisseur en theatermaker, en Wim, straatartiest en manusje-van-alles, kennen elkaar onder meer van de jaarlijkse Halloween koopavond in Almelo, waar ze samen voor het nodige spektakel zorgen. Toen ze de vraag kregen om ook in Borne iets op te zetten, maar dan vooral voor een breed publiek, hoefden ze dan ook niet lang na te denken en tekenden ze in voor deze bijzondere opdracht.

 

Brummelhuis daarover: “Twee jaar geleden hebben we al een eerste stap gezet in Borne met een spookhuis en enkele loopgroepen. Dat viel toen in heel goede aarde en de bedoeling was dit jaarlijks te herhalen en zo mogelijk uit te bouwen. Door corona kwam er vorig jaar echter niets van terecht. Dus halen we de schade nu maar in en gaan we direct een aantal stappen verder.” Daarbij geeft de theatermaker de voorkeur eraan om dit samen met enkele amateurgezelschappen te doen en daarmee ook een breed draagvlak te creëren. En zo kwam hij bijvoorbeeld uit bij de Enschedese carnavalsvereniging De Veldduvelkes en het Lossers Chaootschap, maar ook bij de Bornse Harmonie en dansschool Danceworkx. “Het lijkt op het eerste gezicht een wat vreemde combinatie, maar straks past het allemaal naadloos”, zo verzekert hij.

 

Twee spookhuizen, griezels, engerds en heksen

Kort en goed, zondagmiddag zal het dorpscentrum bol staan van spoken en griezels, van engerds, heksen en andere sujetten die bij menigeen een glimlach, dan wel de koude rillingen of schrik teweegbrengen. Ze lopen in duo’s en groepen door de winkelstraten en hebben hun tijdelijk verblijf in twee verschillende spookhuizen. De eerste wordt ingericht in het voormalig Sportpaviljoen aan de Grotestraat en met name aantrekkelijk gemaakt voor de jeugd tot en met 12 jaar. De oudere jeugd kan tegelijkertijd terecht in een leegstaand winkelpand naast Het Broekenhuis aan de Nieuwe Markt “dat voor deze gelegenheid echt doodeng zal ogen”, aldus beide organisatoren.

 

En dan is er nog eens een grote opblaasbare kerk van zo’n 20 meter hoog, die vlakbij Leurink zal verrijzen. Binnenin, een ruimte van zo’n 6 x 15 meter, kan de jeugd allerlei (knutsel) spelletjes doen. Op het Rheineplein ten slotte zullen de Bornse Harmonie en Danceworkx elkaar afwisselen met hun -soms spookachtig klinkende en/of ogende - optredens. En natuurlijk kunnen er pompoenen worden uitgesneden en valt er zelfs een speciaal vervaardigde pompoenensoep te proeven. Wientje, de Halloween-mascotte van het Openluchttheater, komt uit Hertme op haar bezemsteel aanvliegen om een speciale openingsdans uit te voeren.

 

Vrijwilligers gezocht

“Ongetwijfeld hebben we nog enkele zaken vergeten te noemen”, besluiten de organisatoren. “Wel melden we nog graag dat we op zoek zijn naar vrijwilligers die ons zondagmiddag kunnen helpen bij het begeleiden van de diverse kinderactiviteiten. Ze kunnen mailen naar info@josmaakttheater.nl."

 

Vanaf woensdag zal het centrum al deels worden aangekleed met strobalen en krijgen ook de etalages een Halloween-sausje. Zondagmiddag zullen de Nieuwe Kerkstraat en de Grotestraat tussen de Lidl en Leurink worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De koopzondag begint om 12.00 uur; de winkels zijn tot 17.00 uur geopend. (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ronald lassche — 29 okt 2021
Het spookt pas echt als ik een wijkagent in Borne zie lopen.

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024