Griezelige koopzondag gaat erin als koek
HALLOWEEN IN BORNE TREKT SPOKEN, ENGERDS ÉN VOORAL OOK EEN KOOPLUSTIG PUBLIEK

Griezelige koopzondag gaat erin als koek

Vooraf blies de organisatie van de Halloween koopzondag hoog van de toren als het ging om het programma dat er ’s middags geboden zou worden. Het dorpscentrum zou immers veranderen in een spooky entourage, waarin spookhuizen, een mega-grote opblaasbare kerk én een groot aantal griezels de ingrediënten zouden zijn van een belevenisvolle middag. Muziek, dans, pompoenen en andere elementen zouden het feest completeren. Achteraf is er slechts één conclusie denkbaar: ze kregen gelijk!

 

Vreemdsoortige, bloederige personages

De zondagmiddag werd een feest, vooral voor de talrijke bezoekers die - gestimuleerd door het fraaie weer - een kijkje kwamen nemen, een rondje dorp deden en zich niet zelden wilden laten verrassen door vreemdsoortige, soms bloederige personages die vanuit het niets tevoorschijn kwamen en even later weer in rook opgingen. Vertederend waren de vele kinderen, die op de een of andere manier verkleed en wel hun eigen griezelfeestje bouwden. Dat deden ze bijvoorbeeld in de grote opblaasbare kerk, die de Grotestraat bij het Dorsetplein barricadeerde en waar ze allerlei spelletjes konden doen, van oogbal lopen tot heksenringen, en van pompoensnijden tot allerlei andere knutselopgaven. Als beloning kregen ze na afloop zelfs een diploma aangereikt.

 

Meer dan levensgrote spin

Maar er was zoveel meer. Wat te denken van de zingende en dansende pompoenen die in een duistere tent in de Grotestraat onafgebroken hun best deden, de rondtrekkende en meer dan levensgrote spin die al toeterend en rook voortbrengend haar weg zocht in de smalle straatjes, de dansende nonnen en de beide spookhuizen die menigeen de rillingen op de rug bezorgde. Al waren er natuurlijk ‘stoertjes’ genoeg die na afloop van een makkie spraken. Albert (10) bijvoorbeeld, die het ‘een gaaf rondje in een pikdonkere winkel’ noemde. “Al was ik helemaal niet bang. Viel allemaal best mee hoor”, zei hij trots tegen zijn maatjes die buiten bleven wachten.

 

En zo ging het de hele middag door. Ook op het Rheineplein, waar dansschool Danceworkx voor enkele spectaculaire dansen zorgde, die nog eens werden afgewisseld door twee optredens van de Bornse Harmonie. De muzikanten hadden zich voor deze gelegenheid zelfs in bijzondere kleding gestoken, passend bij het thema van de dag en volledig in lijn met hun repertoire, waarin Phantom of the Opera natuurlijke een van de beststellers was. Kortom, Halloween werd gevierd zondagmiddag en dat mochten de bezoekers weten ook! (RH/AJ/BM/DdG)

 

Halloween koopzondag 2021

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marja Kleinherenbrink — 01 nov 2021
Wat was het een prachtige koopzondag /Halloween!
Wij hebben genoten !!
Gr uit hengelo

Nieuwe Krey’nnus wordt ‘aans dan aans’

Met een bloedend hart sloot Angela Boomkamp eind februari de opvallende deuren van haar...
17-06-2022

Shoeby aan de Grotestraat: Here for you

ADVERTORIAL • Shoeby is here for you, waar je ook bent. Een van Shoeby’s 230 winkels...
14-06-2022

‘Special Sunday’ maakt verwachtingen waar

Voor heel velen was het zondagmiddag enkele uurtjes genieten in Borne. Een deel van het publiek...
12-06-2022

Zeut zomert met Manderveense aardbei

ADVERTORIAL • Onder het motto ‘Zomerkoninkjes met zomertijden’ voegt Zeut...
03-06-2022

Tijdelijke outlet Leurink aan Grotestraat

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende twee weekenden opnieuw een outlet store in de...
02-06-2022

Vier dagen feest bij Mooi Parfumerie Borne

ADVERTORIAL • Wie jarig is trakteert! Daarom is er vanaf woensdag 1 juni vier dagen lang...
31-05-2022