Vragen over besteding coronageld
GB90 WIL MEER DUIDELIJKHEID OVER BELEID

Vragen over besteding coronageld

Sinds de uitbraak van corona hebben gemeenten meerdere keren financiële middelen gekregen om de effecten van de coronacrisis te verzachten voor inwoners en organisaties. Raadslid Karin Scholten van GB90 vraagt zich af hoe de gemeente Borne deze middelen heeft ingezet of nog gaat inzetten.
 

Scholten: “Er zijn middelen beschikbaar gesteld voor onder andere sport, cultuur, jeugd, mentaal welbevinden, evenementen, armoede en schuldhulpdienstverlening, onderwijs en handhaving coronachecktoegangsbewijzen. In het afgelopen jaar heeft GB90 meermaals gevraagd naar de wijze waarop de gemeente deze middelen gaat inzetten. GB90 vindt het belangrijk dat de door de overheid beschikbaar gestelde middelen tijdig terecht komen op de daarvoor bedoelde plekken en bij de mensen en organisaties die dat nodig hebben. Ook vinden wij het belangrijk dat er proactief samenwerking wordt gezocht met bestaande partners. GB90 ontvangt diverse signalen dat organisaties onvoldoende op de hoogte zijn (gesteld) van de ondersteuningsmogelijkheden.”
 

Vragen

Zij vraagt het college een overzicht van wat Borne sinds het begin van de coronacrisis per thema van de rijksoverheid heeft gekregen, waar die middelen precies aan besteed zijn en wat er nog van over is. Daarnaast wil ze weten hoe organisaties in Borne op de hoogte zijn gesteld van de mogelijkheid tot financiële ondersteuning of waar overleg mee is geweest over de besteding, welke criteria er worden gehanteerd voor het toekennen dan wel afwijzen van steun en hoe de gemeente haar waardering toont voor de vele vrijwilligers en organisaties die met de coronamaatregelen te maken hebben en desondanks de activiteiten doorgang laten vinden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lichtgeel hesje — 09 nov 2021
Het "meegaan" met een organisatie als Twence waarbij dan ook nog eens een blanco cheque wordt afgegeven voor Twence voor de komende jaren, schijnt namelijk geen probleem te zijn voor GB90. Het verzachten van de effecten van afvalverwerking voor burgers in de vorm van lagere en transparante tarieven voor diezelfde burgers komt namelijk niet voor in het woordenboek van GB90, zolang het allemaal maar onder het containerbegrip 'duurzaam' valt, zie ook het BB artikel over aandeelhouderschap Twence van 3 november jl.,...
Lichtgeel hesje — 09 nov 2021
Had GB90 zich ook maar inhoudelijk zo druk gemaakt over de begrotingen, inkomsten en uitgaven in de afgelopen jaren. Het nu stellen van vragen specifiek over de besteding van 'coronageld' is dan ook je reinste 'symboolpolitiek' in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar......
Lampje — 08 nov 2021
Zo'n scanner is een leuk ding hoor! Spaart personeel uit dat bestellingen moet opnemen en dan zeker ook nog naar een QR code moet vragen? Slimme ondernemers!
Henry — 08 nov 2021
Zeer terechte vragen, vooral in het licht van de subsidie van een TON die vorige week ter sprake kwam en waarvan alleen de horeca van mocht profiteren dmv een”hand held scanner”! Was dit nou een onderonsje?


Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024

Goede doelen profiteren weer van aspergekistje

Het is inmiddels goed gebruik dat de Lionsclub Borne de opbrengst van haar jaarlijkse acties...
20-03-2024