Henzom Keukens aan Oonksweg naar 600 m2
KEUKENLEVERANCIER VERHUIST NAAR GROTER PAND AAN OVERZIJDE

Henzom Keukens aan Oonksweg naar 600 m2

Het is alweer ruim zes jaar geleden dat Henri Zomer in het voormalige pand van Baartman Interieur aan de Oonksweg met zijn keukenzaak HenZom startte. Het bleek de afgelopen jaren een schot in de roos. Steeds meer klanten, uit Borne maar zeker ook uit de omgeving, wisten de weg naar zijn winkel te vinden. Toen zoon Maurice twee jaar geleden in de voetsporen van zijn vader trad en zich ook fulltime met het keukenadvies ging bemoeien, kreeg het toekomstperspectief voor de ondernemer zelfs een extra dimensie. Een dusdanige zelfs, dat ze kortgeleden besloten een overstap te maken naar het schuin tegenoverliggende pand op de hoek van de Industriestraat. Medio mei hopen ze er hun deuren te openen.
 

Steeds vaker in de knel

“We begonnen in september 2016”, aldus Henri. “Achteraf gezien precies in de goede jaren, waarin we de kans kregen een naam op te bouwen met onze specifieke persoonlijke aanpak en werkwijze. Het betekende echter ook dat we steeds meer in de knel kwamen met de 200 m2 die we hier tot onze beschikking hebben. Voor de opslag huurden we de laatste tijd zelfs al andere ruimten in Borne, maar ook zaten we, door de komst van Maurice, meer en meer te woekeren met onze werkplekken om de klanten goed te kunnen ontvangen.”
 

‘Behoorlijke upgrading’

In eerste instantie overwogen vader en zoon daarom het huidige pand aan de achterzijde uit te bouwen, maar toen het fraaie hoekpand aan de overzijde leegkwam, was de keus snel gemaakt. “We hebben straks de beschikking over zo’n 600 m2, drie keer zoveel als nu! Bovendien is het een perfecte zichtplek en is er meer parkeerruimte beschikbaar. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten, om maar in keukentaal te blijven”, aldus Maurice lachend.

 

Een en ander betekent ook dat straks alles aan de Oonksweg geconcentreerd kan worden omdat er veel meer magazijnruimte is, maar ook dat de gebruikskeuken in de showroom veel effectiever gebruikt kan worden. Henri: “Daar willen we graag workshops gaan geven en kookclubs de ruimte bieden om hun dingetje te doen. Ja, alles overziende denk ik dat het een behoorlijke upgrading van onze speciaalzaak kan betekenen, en zeker ook daar waar je het hebt over maatwerkkeukens.”
 

Op 3 januari krijgen vader en zoon de sleutel van hun nieuwe onderkomen. Dan kan een begin worden gemaakt met de interne verbouwing en het opnieuw inrichten van hun zaak. Medio mei hopen ze dan hun deuren te openen. Vanaf januari start ook de grote uitverkoop in hun huidige showroom. “Alles moet weg, we willen met een schone lei aan de overkant gaan starten”, besluiten ze. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Eric Arkink — 30 dec 2021
Henri en Maurice, ook veel succes op de nieuwe stek gewenst !
Irene — 30 dec 2021
Fantastisch nieuws! Gefeliciteerd, goede zaken gewenst!
Dick Ellenbroek — 29 dec 2021
Een heel mooie ontwikkeling heren. Heel veel succes met de verbouwing en verhuizing!

Outlet Leurink bij Sportpaviljoen

ADVERTORIAL • Nadat vorig voorjaar al enkele maanden een sport- en fashionoutlet de...
27-01-2022

Wenkbrauw-specialiste naar Grotestraat

Ruim zes jaar was Manon van ‘t Rood met haar salon gevestigd aan de Azelosestraat 8a, waar...
19-01-2022

Er komt weer leven in de brouwerij

Op zaterdagavond 18 december maakte het kabinet bekend dat vrijwel alles weer per direct op slot...
15-01-2022

Bornse ondernemers komen zaterdag in actie

“Zo kan het gewoon niet langer”, aldus Josje Esseveld namens de BBO-sectie Detail....
12-01-2022

Stroomstoring accentueert protest kappers

Donderdagmorgen rond 09.30 uur werd het centrum van Borne getroffen door een grote...
30-12-2021

Fashion maakt plaats voor Candy

“Ja, ik moet mijn rekeningen nu eenmaal ook betalen”, klinkt de resolute verklaring...
22-12-2021