Stroomstoring accentueert protest kappers
CENTRUMWINKELIERS IN HET DONKER; BIJ KAPPERS IS HET LICHT AL LANGER UIT

Stroomstoring accentueert protest kappers

Donderdagmorgen rond 09.30 uur werd het centrum van Borne getroffen door een grote stroomstoring, waarvan 1.248 aansluitingen (zie het kaartje in de tekst hieronder) de dupe werden. Onder anderen winkeliers zaten van het een op het andere moment in het donker. De meesten hielden hun deuren noodgedwongen gesloten. Ook Albert Heijn werd getroffen en diende te sluiten.

 

Wat precies het euvel is, blijft vooralsnog onduidelijk. Enexis meldt dat ze het probleem rond 13.15 uur verholpen hoopt te hebben. De stroomstoring valt samen met de landelijke protestdag van de kappers in ons land. “Het licht bij ons is al langer uit”, aldus Cindy van Kapsalon Frederique.
 

Kappers in nood

De kappers dienen deze weken immers voor de derde keer dit jaar hun deuren te sluiten en dus stijgt het water hen tot aan de lippen. “We waren al eens acht weken dicht en ook zelfs een periode van elf weken. En nu is het weer raak, in de drukste tijd van het jaar.” De kapsalon, maar ook Marimorphose bijvoorbeeld aan de Grotestraat beplakten daarom hun ramen vandaag met protestpamfletten en plaatsten een oefenpop in de etalage. “Of het allemaal helpt weten we niet, maar de bodem van ons potje is bereikt en we zien dan ook alle reden een statement te maken, net zoals heel veel andere kappers in het land.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marko Zwier — 01 jan 2022
Bornse mensen zou ze nu kunnen helpen. cadeaubonnen kopen om uit te delen. Maar bedrijven kunnen ook op een andere manier geholpen worden. voor meer bekendheid en hoger in de zoekmachine. 1 mond op mond reclame. 2 goede Google reviews en op andere sites als Facebook en site die ervoor zijn. 4 plaats een papier opu woningraam raam van Bornse bedrijven waar u tevreden op bent. Daar naam + andere gegevens zoals adres en site.. 5 Deel de website op sociale media 6 like en reageer positief op hun sociale pagina's en berichten 6 avolg hun socialemedia,, YoutTbe, Dailymotion, Wordpres. Maak blogs met links erna. Plaats links op directory's. Zo helpt u hen en meteen ook Borne met alles en iedereen erin. En doe vergelijkbaar voor anderen die dit al doen.
Ron Hartman — 30 dec 2021
Langs de A35 kunnen meerdere hoge turbines komen die nagenoeg geen overlast geven. Ook in Borne vanaf het knooppunt Azelo naar het AZC (dus langs de Vloedbeldverbindingsweg). Dat wordt hardnekkig doodgezwegen en onaanvaardbare woningbouw ivm de te hoge geluidsdruk daar, wordt er doorgedrukt.
Paul Cohn — 30 dec 2021
Nog stééds menen naïevelingen dat na afschakelen van de laatste 6 Duitse (2021/2022) en 7 Belgische kerncentrales (< 2025) en de door Rutte (3) beloofde 65 % minder kolenstroom (al vanaf overmorgen, 1 januari 2022) www.nrc.nl/nieuws/2021/12/22/kabinet-legt-co2-uitstoot-kolencentrales-aan-banden-a4071811
ná 1 januari 2022 storingsvrij hun energiehonger kunnen blijven stillen, hun E-auto’s blijven laden en hun warmtepompen laten draaien zonder windturbines en zonneweides op land…
Gerrit Rensink — 30 dec 2021
Ook dat nog!
Sterkte allemaal! En een veel beter en hopelijk weer wat normaler 2022 gewenst!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024